Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 21.03.2010.

21:12

SAAF: Počela Superliga

Ovog vikenda počela je SAAF Superliga u američkom fudbalu mečevima u diviziji B.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Već u prvom kolu Grofovi iz Novog Kneževca napravili su iznenađenje pobedivši u Inđiji Indianse 20:19. Mladenovački Forestlendersi su bili sigurni protiv Lavova u Vršcu sa 27:10, dok je najmanje poena bilo u Subotici gde su Spartanci posle velike borbe pobedili Hajlenderse iz Beograda sa 7:6.

Grofovi, novi član Srpske asocijacije američkog fudbala savladali su "Indijance" iako su domaćini relativno brzo stigli do 13:0 posle dva tačdaun dodavanja Dejana Vujanića, najpre do Aleksandra Markovića u prvoj, a onda do Anđelka Markuša u drugoj četvrtini. Ipak, na veliki predah otišlo se vođstvom Grofova od 14:13, koje su im omogućila trčanja Radoša Paunovića, a onda i kvorterbeka Dobrosava Manića, koji je Palatinoša Korvela pronašao u protivničkoj endzoni i prilikom konverzije za dva poena.

Paunovićevo trčanje dugo 60 jardi omogućilo je gostima da u trećoj deonici povedu sa, ispostavilo se nedostižnih, 13:20 jer je u poslednjoj četvrtini posle tačdaun trčanja Ivana Prskala Inđija propustila da dođe do trijumfa iz akcije za dva poena.

U nedelju su odigrane dve preostale utakmice 1. kola B divizije Superlige u američkom fudbalu.

Subotički Spartanci su u svom debiju, pred 300 gledalaca, koliko je Spartanaca i bilo u čuvenoj borbi u Termopilskom klancu, posle velike borbe savladali beogradske Hajlenderse 7:6. Gosti, koji su bili oslabljeni neigranjem osam startera, zbog čega su pojedinci poput Nebojše Rajkovića i Željka Novaka igrali i napad i odbranu, uspeli su povedu u drugoj četvrtini dodavanjem Davida Lukića za brata Demijana, no blokirani PAT od strane Dera Henrika ispostavio se ključnim.

Svega tri minuta pre kraja utakmice domaćin je došao do pobedosnih poena, za koje je bio najzaslužniji Danijel Vojnić. Zapravo, greška umornih "Gorštaka" skupo ih je koštala kada su šest minuta pred kraj meča izgubili loptu do koje je došao Robert Benko. U drajvu koji je usledio Vojnić je istrčao 25 jardi za tačdaun kojim je rezultat izjednačen, a onda je isti igrač Spartanaca sigurnim šutem za dodatni poen obezbedio trijumf subotičkoj ekipi.

„Dali smo sve od sebe, igrali smo kao tim. Pobeda je došla na kraju i to zasluženo. Mnogo toga smo naučili, ali mnogo toga još treba da naučimo“, izjavio je lajnbeker subotičkog tima Bojan Mrđanov.

Njegov saigrač iz odbrane Damir Čuvardić priznao je da je trema umalo uzela danak.

„Drago mi je što sam pristupio Spartancima i što sam deo ovog bratskog tima. Na početku smo se složili da je ovo utakmica iz četiri dela i da nema predaje ni u jednom od njih. A onda smo do pobede došli baš pred sam kraj. No, mi smo sve vreme pobeđivali, ne protivnike već sebe same. Trema je bila prisutna, ali smo sebi dokazali da to možemo. Biće još pobeda, pa ne bih da potrošim baš sve reči na ovu“.

Najubedljiviji u prvom kolu bili su mladenovački Forestlendersi koji su predvođeni kvorterbekom Milošem Krstićem, debitantom koji je imao četiri tačdaun dodavanja, pobedili Lavove u Vršcu sa 27:10. Dva puta je Krstić u endzoni pronašao Savu Petrovića, po jednom Aleksandra Pokornog i Sašu Petrovića koji je od četiri poentiranja gostiju tri puta izveo precizan šut. Vrščani su odgovorili preko Dina Hadžića koji je sa dva dodavanja, prvo za tačdaun Milana Nikolića, a onda i za dva poena Nemanje Erečkovića, uspeo da primakne Vrščane na 21:8. Potom je usledio poslednji tačdaun mladenovčana i pokušaj šuta za dodatni poen. Goran Nikolić je taj šut izblokirao, a njegov prezimenjak Milan loptu vratio 97 jardi za "sejfti" i dva poena koja su postavila konačni rezultat ovog meča.

Sledećeg vikenda počeće takmičenje i u elitnoj A diviziji gde titulu brane beogradski Vukovi.

Superliga, B divizija:
Spartanci Subotica - Beograd Hajlendes 7:6 (0:0, 0:6, 0:0, 7:6)
Lavovi Vršac - Mladenovac Forestlenders 10:27 (0:0, 0:14, 8:7, 2:6)
Inđija Indians – Grofovi Novi Kneževac 19:20 (6:0, 7:14, 0:6, 6:0)
Kikinda Mamuts slobodni

Superliga, 27./28. mart:

A divizija, prvo kolo:
Vukovi Beograd – Vrbas Hanters
Novi Sad Djuks – Imperatori Niš
Sombor Celtis – Legionari Sremska Mitrovica


B divizija, drugo kolo:
Kikinda Mamuts – Novi Kneževac Grofovi
Spartanci Subotica – Mladenovac Forstlenders
Inđija Indians – Vršac Lavovi
Beograd Hajlenders
slobodni

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve