Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 31.05.2009.

19:26

Spektakl Vukova i Devilsa na Adi

Vukovi Beograd pobedili su posle produžetaka Hohemens Blu Devilse 49:48 u fantastičnom meču CEFL lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

U velikom derbiju CEFL-a Vukovi su savladali favorita takmičenja i zabeležili šesti ovosezonski trijumf u okviru Lige američkog fudbala centralne Evrope. U vrlo atraktivnom meču Sinepleks Blu Devilsi su imali veliku prednost polovinom trećeg perioda i TD prednosti minut pre kraja ali su Vukovi predvođeni sjajnim Džordanom Grinom izjednačili i došli do pobede u produžecima.

Vukovi su krajem druge četvrtine vodili 20-14 ali je u poslednjim sekundama prvog poluvremena Žozef Sturdivant presekao pas Džordanu Grinu u end zoni, vratio loptu do Hauarda koji je preokrenuo za 21:20 na poluvremenu.

Blu Devilsi su u trećem periodu posle tačdauna Kristijana Stefanija došli na 35:26 ali su Vukovi ipak uspeli da se vrate u utakmicu. Fantastični Grin je istrčao tri TD i bacio još dva, a odbrana koja se veći deo meča mučila sjajno odigrala poslednju deonicu i odvela duel u produžetke. Ipak, minut pre kraja Austrijanci su bili blizu pobede u Beogradu. Stefani je ponovo pokazao da niko ne može da ga zaustavi u nedelju pa je uhvatio pas od 50 jardi na 60 sekundi do kraja. Ipak, Grin je 12 sekundi pre kraja pronašao Sašu Petakovića u end zoni, a Milan Matović, koji je prethodno promašio dva ekstra poena, ovaj put bio siguran i odveo sjajnu utakmicu u produžetke.

U dodatnom periodu oba tima su promašila po fild gol, pre nego što je Ristić uhvatio TD za prednost Vukova. Beograđani su postigli i jedan fild gol, a Austrijanci posle tačdauna pokušali pretvaranjem za dva poena da dođu do pobede ali ih je defanzivna linija Vukova zaustavila.

U subotu Novi Sad je izgubio od Gladijatora iz Budimpešte 26:21, dok je Ljibljana bila bolja od Kaubojsa 18:13.

Vukovi takmičenje u CEFL-u se nastavljaju 19. septembra kada dočekuju Zagreb Tander, a do tada ih očekuju tri utakmice u SAAF ligi (Inđija, Sombor i Obrenovac) i eventualno finale 19. jula.

Vukovi će 26. septembra gostovati Blu Devilsima u Austriji, a onda ih 10. oktobra čeka polufinalni meč. Četvrti CEFL BOWL igra se 24. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve