Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 08.03.2009.

21:25

Terel Ovens u Bafalo Bilsima

Jedan od najboljih vajd risivera svih vremena, Terel Ovens potpisao je jednogodišnji ugovor sa Bafalo Bilsima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Popularni T.O. je protekle nedelje dobio otkaz u Dalas Kaubojsima ali sjajnom igraču nije trebalo mnogo vremena da pronađe novi angažman. Ovens (35) će od Bilsa dobiti 6,5 miliona dolara. T.O. je protekle sezone bio najbolji hvatač Kaubojsa koji su bili među favoritima za osvajanje Superboula ali nisu uspeli da izbore ni plasman u plej-of. Ovens je ove sezone uhvatio 69 pasova za 1052 jarda i deset tačdauna.

Međutim, Dalas je odlučio da popravi atmosferu u timu pa je Ovens postao višak.

„Moram nastaviti dalje, ovo je novi početak za mene. Mislim da mogu doprineti plasmanu u plej-of, zbog toga sam ovde. Napuštam ’Američki tim’ ali idem u ’Severnoamerički tim’“, izjavio je Ovens na pres konferenciji.

Bilsi će biti četvrti tim za koji će Ovens nastupiti u svojoj bogatoj karijeri. Počeo je u San Francisko 49ers-ima, gde je došao u sukob sa legendarnim Džefom Garsijom. Potom je igrao za Filadelfija Iglse sa kojima je igrao i u Superboulu ali se i tu sukobio sa najboljim igračem tima, Donovanom Meknebom. Nakon toga je došao u Dalas gde nije imao većih sukoba sa saigračima ali nije uspeo da dođe do šampionskog prstena.

Ovens, pet puta All-Pro igrač, u poslednjih 11 sezona devet puta je završavao sa preko hiljadu uhvaćenih jardi.

Tokom 13 godina igranja u NFL-u, Ovens je sa 139 tačdauna drugi hvatač svih vremena, sa 951 uhvaćenim pasom Ovens je šesti svih vremana, a sa 14122 osvojene jarde je peti svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve