Preminuo Veljko Makojević

Veljko Makojević, reprezentativac u američkom fudbalu i trener trostrukog prvaka Srbije 'Vajld Boursa', preminuo je u užičkoj bolnici.

Izvor: B92, Beta, zvanični sajt Srbija
Podeli

25-godišnji Veljko Makojević nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre devet dana kod Užica, kada se sa još trojicom fudbalera 'Vajld Boursa' ('Divljih Veprova') vraćao sa odmora u Crnoj Gori. Oni su takođe zadobili teške telesne povrede, ali se nalaze van životne opasnosnosti.

Povodom tragične smrti Veljka Makojevića u utorak u 10 časova biće održana komemoracija u Skupštini grada Kragujevca, a sahrana je zakazana za 13 časova na groblju u Stanovu.

Makojević je bio u 'Boursima' još od nastanka ekipe 2003. godine, a kao igrač osvojio je titulu 2004. godine i igrao finale kupa Srbije godinu dana kasnije.

Igračku karijeru završio je pred sezonu 2006, ali je ostao u klubu kao pomoćni trener. Te sezone 'Vajld Boursi' su osvojili SELAF titulu.

2007. godine dobio je poziv da kao jedan od trenera reprezentacije Srbije predstavlja svoju zemlju na Prvenstvu Evrope u Austriji.