Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 04.03.2008.

20:16

Bret Farv u penziji!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legendarni kvoterbek Grin Bej Pekersa Bret Farv odlučio je da okonča blistavu karijeru. Farv je tokom 17 godina u NFL postavio rekorde u najbitnijim statističkim kategorijama – pobedama (160), tačdaun pasovima (442) i ukupnoj dužini dodavanja (61.655 jardi). Poslednji meč u karijeri Farv je odigrao ovog januara, kada je njegov Grin Bej kod kuće izgubio finale NFC konferencije sa Njujork Džajentsima, koji su kasnije osvojili titulu.

Vrhunac karijere 38-godišnjeg Farva dogodio se još 1996, kada je predvodio Pekerse protiv Nju Inglanda u osvajanju 31. Superboula.

Prošle jeseni igrao je fantastično i doveo ekipu u plej of, izborivđi deveti nastup na Pro Boulu, ali se povukao sa te utakmice bez obrazloženja.

On je napravio jednu od najvećih karijera u NFL istoriji“, rekao je generalni menadžer Pekersa Ted Tompson. „Okončao je karijeru kada je i kako je hteo, nema mnogo igrača koji to mogu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve