Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 11.10.2020.

14:45

Softbol iznad korone

Sezona softbola u Srbiji, ove godine je kao i u svim sportovima zbog pandemije koronavirusa imala puno prekida.

Izvor: SN

Autor: SN

Softbol iznad korone
Foto: Softballsavez Beograd

Ipak, bolja situacija u poslednja dva meseca donela je i nekoliko održanih kampova i turnira.

Poslednji je oržan tradicionalni Trofej Beograda u softbolu, 14 po redu. Na sjajnom terenu u Ripnju snage su odmerili klubovi Svet sporta scorpions (Beograd), Voša (Novi Sad) i 4 lava (Inđija).

Odigrano je pet utakmica, u disciplini softbol slou puč, a u finalnom duelu ,,4 lava,, su osvojili turnir pobedivši favorizovane goste iz Novog Sada. Medalje u Ripnju delio je Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, koji je finansirao ovaj turnir.

Tokom prethodna dva meseca održan je veliki kamp na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, na kom je radilo deset dečaka i 14 devojčica iz raznih delova Srbije. Uslovi za rad bili su odlični a uspeh u karijeri sportistima je poželeo i Nikola Novaković, direktor Sportskog centra Zlatibor.

Oživelo je i u Vojvodini. Kamp u Adi sproveli su članovi kluba "4 Lava" iz Inđije, dok je program "Olimpijski sportovi mogu zajedno" sproveo Softbol savez Vojvodine. Ovi programi ne bi mogli biti realizovani bez pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli u planu je sprovođenje još jednog kampa, završni mečevi Prvenstva Srbije kao i učešće na Sajmu sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve
Mali fudbal

Sevaće munje u Zlatnoj ligi

Spektakularne i do kraja neizvesne mečeve gledali smo u poslednjem, 15. kolu ligaškog dela jubilarne 15. sezone Zlatne lige u malom fudbalu.

Zlatna liga i Zlatni kup

12:15

3 d

U fokusu

Vidi sve