Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 29.09.2014.

12:05

Džeter se oprostio na Fenvej parku

Jedan od najboljih bejzbol igrača današnjice Derek Džeter završio je karijeru protekle noći na utakmici između Njujork Jenkisa i Boston Red Soksa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Džeter je poslednji meč odigrao na legendarnom „Fenvej parku“, a uprkos velikom rivalstvu Red Soksa i Jenkisa, domaći tim priredio mu je sjajan oproštaj.

Na opšte iznenađenje svih, Red Soksi su napravili sjajnu ceremoniju tokom koje su Džeteru poklonili natpis ’Re2pect’ (Poštovanje), a on je ispraćen ovacijama prepunih tribina istorijskog stadiona. Utakmica je završena pobedom gostiju sa 9:5.

Ovo je mesto na kojem smo bili neprijatelji dugo“, rekao je kapiten Jenkisa, „To što su ovoga puta, mog poslednjeg, promenili scenario me čini izuzetno ponosnim“.

Navijači na tribinama su skandirali Džeteru sve do trenutka kada je izašao iz igre pošto je postigao 3.465 udarac, po čemu je trenutno šesti u istoriji u MLB ligi.

Presrećan sam bio što sam karijeru završio uspešnim udarcem“, rekao je Džeter.

Tokom karijere, koja je trajala od maja 1995. godine, Džeter je igrao samo za Jenkise, sa kojima je pet puta bio šampion Svetske serije. Mnogi ga smatraju najzaslužnijim za uspehe Jenkisa, čiji je rekorder u više kategorija. Čak 14 puta je bio igrao na ’Ol star’ meču, a izvesno je da ga za nekoliko godina očekuje ulazak u Kuću slavnih.

Odigrao sam ovaj meč iz poštovanja prema rivalstvu i navijačima. Bio sam spreman za kraj. Onog trenutka kada sam došao bio sam spreman da moja karijera bude završena i pokušao sam da se zabavim što sam više mogao“, istakao je Džeter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve