Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 16.07.2009.

14:47

SAD vraćaju bejzbol i softbol na OI

Organizacija američkih država usvojila je rezoluciju kojom od Međunarodnog olimpijskog komiteta zahteva da se bejzbol i softbol vrate među olimpijske sportove.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bejzbol i softbol, koji je osim u SAD i Latinskoj Americi popularani još i u istočnoj Aziji, bili su prisutni na prošlogodišnjim Igrama u Pekingu, ali su skinuti sa programa narednih Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Rezoluciju da se bejzbol i softbol vrate na Igre 2016. godine predložile su SAD, a podržale i ostale članice OAS: Atnigva i Barbuda, Argentina, Bahami, Barbados, Belize, Bolivija, Brazil, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Dominkanska Republika, Ekvador, Salvador, Grenada, Gvatemala, Gvajana, Haiti, Honduras, Jamajka, Meksiko, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Sent Kids i Nevis, Santa Lusija, Sent Vinsent i Grenadini, Surinam, Trinidad i Tobago, Urugvaj i Venecuela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve