Toplo - hladno (dnevnik iz Mancestera) - treci deo

Prepuna je bila "Piccadilly" taverna u utorak vece. Mesta su se zauzimala jos sat pre pocetka utakmice Bajern - Arsenal. Kako bi se izbeglo dizanje tenzije, ulazak u pabove zabranjen je svima sa navijackim obelezjima, a na TV prijemnicima smenjivali su se spotovi "vrhunskih" kantautora, od Lise Stansfield do Fine Young Cannibals. Za Ibricu, Djelu, Dubravku i Vagabunda, vele, nisu culi.

Izvor: Panjkovic Zoran

Sreda, 23.02.2005.

11:16

Default images

Pravo niotkuda, pola sata pre pocetka tekme, ispred mene su se stacionirala tri vlasnika nemackih pasosa. Sta je njih dovelo u Mancester nisam mogao ni da naslutim, a moj sok je bio veci, kad sam ih video kako napustaju pab desetak minuta pre pocetka prenosa. Mozda zbog Lise Stansfield.

Ne vredi. Ovde se Arsenal prezire. "Piccadilly" taverna sinoc je podsecala na bavarsku pivnicu. Pizaro je postao lokalni heroj, njemu uz rame i "jablanicki Popivoda", Braco Salihamidzic, a majstor za kikseve, Jens Leman, odavno je drag gost u ovom gradu.

Pivo se tocilo u galonima i to popularnoj ceni od 1.69 funti. Pevusile su se i pesme koje cemo u sredu slusati na Old Trafordu. Pored mene neutralnog, nisu se previse izjasnjavali ni italijanski navijaci, koji su na vreme shvatili da je zelatin u kosi dovoljno ozbiljan navijacki rekvizit.

Na putu ka Old Trafordu u rano popodne bio sam svedok jos jednog krsenja navijackih prava. Mladi Englez, ocigledno ne i stanovnik Mancestera, uporno je pokusavao da sazna od vozaca autobusa, ocigledno navijaca Sitija, na kojoj stanici bi trebalo da sidje za voljeni stadion. Da tuga bude jos veca, a izivljavanje sladje, kao razlog posete Old Trafordu navodio je soping u Junajtedovom Megastore-u. Treba li reci da ga je "majstor" ispitivao sve vreme zasto ide bas tamo, da bi se vrhunac dogodio na poslednjoj krivini pre stadiona, kada je vozac videvsi da je mladic ustao i krenuo ka izlaznim vratima, naglo skrenuo, tako da je ovaj nesrecnik jedva ostao na nogama. Prenos Mancester junajted - Milan radi BskyB, sa cak 26 kamera, od kojih su neke planirane samo da prate domace napadace. Ko ce biti taj drugi pored Vejna Runija, Ferguson ne pominje, ali vidi se da blista zbog cinjenice da se u tim vraca Rud Van Nistelroj. Ne znam kako ce Holandjanin reagovati zbog cinjenice da igra protiv ekipe iz Musolinijeve postojbine, jer setimo se njegovih glupih izjava kako ga motivise igra protiv Nemaca zbog fasistickog dela njihove proslosti.

Anceloti umesto Sevcenka, gotovo izvesno, ubacuje Krespa, koji je u sjajnoj formi. Ovde se poseban znacaj daje povratku Japa Stama na "mesto zlocina", Old Traford, stadion sa koga ga je pre tri i po godine otpustio upravo Aleks Ferguson.

Pored duela Mancester - Milan, medijska paznja ne jenjava ni dan nakon sto je javnost saznala da se treci Bekamov sin zove Kruz. Novinar Manchester Evening News-a priseca se pesme Johnny Cash-a, "A Boy Named Sue", a kao primere cudnih naziva za klince navodi Apple Martin (cerku Gvinet Paltrou i Krisa Martina), Dejzi Bu i Popija (cerku i sina Dzejmija Olivera) kao i imena koja su roditelji davali prema omiljenim junacima iz sporta, filmova, stripova ...

Jamezdina, Kasandru i Tarzana, niko ne pominje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: