Toplo - hladno (dnevnik iz Mančestera) - drugi deo

Na zalost navijaca Milana, momak kome je Old Trafford svakako ostao u sjajnoj uspomeni, nece u sredu istrcati na teren na kome je pre dve godine iz odlucujuceg penala doneo "rosonerima" titulu prvaka Evrope. Andrej Sevcenko je na nedeljnoj utakmici protiv Kaljarija doziveo frakturu jagodicne kosti u duelu sa Sardinijcem Lorijom, noc je proveo u bolnici, a do kraja nedelje bice i operisan.

Izvor: Zoran Panjkovic

Ponedeljak, 21.02.2005.

22:27

Default images

Sa druge strane, na ogromnu radost navijaca Mancester junajteda, posle tromesecne pauze zbog povrede Ahilove tetive, u ekipu se vraca Rud Van Nistelroj. On je preskocio FA Kup duel sa Evertonom, a kako najavljuje Aleks Ferguson, Holandjanin ce u sredu u napadu, verovatno praviti drustvo Vejnu Runiju. Kad smo kod Runija, on je stoicki izdrzao talase uvreda pre neki dan na Gudisonu i cini se da je na putu da i mentalno postane jak fudbaler. Medjutim, sumnjam da ce se tako nesto i desiti kada ga u sredu u "makaze" uzme Rino Gatuzo.

U svrhu dizanja pritiska pred ovaj veliki duel, u mancesterskim novinama se moze procitati izjava Aleksa Fergusona, koji je poredeci Sevcenka i Pipa Inzagija svojevremeno izjavio: "Sevcenko je maestralan fudbaler, dok mi se za Inzagija cini da je rodjen u ofsajdu".

U ekipi Mancester junajteda nestrpljivo iscekuju mec sa Milanom. Tvrde da su spremni, da su u dobroj formi, a Rio Ferdinand je za lokalni "Evening News" izrazio zaljenje zbog cinjenice da u sredu nece imati ocekivane duele sa Sevcenkom. Sa druge strane, Kaka ce predvoditi "rossonere" na Old Traffordu. Brazilac tvrdi da bi Runi mogao da bude mora za njegov tim ukoliko ga odbrana Milana ne bude "uzela pod svoje".
U Mancesteru su se i u ponedeljak smenjivala godisnje doba. U stvari, cini mi se da ovde svaka ulica ima svoju klimu. Kad sam iz suncanog Market Street-a (centralne polupesacke zone - jednim delom saobraca tramvaj), krenuo ka katedrali i Corporation Street-u, pala je kisa, da bi me koji minut kasnije u obilasku radnji sa polovnim plocama na Oldham Street-u, zavejao i sneg.

Turista u Mancesteru, za sada, gotovo i da nema. Nema Japanaca sa fotoaparatima, jos uvek nema ni Italijana, a veliki tocak koji bi trebalo da bude glavna atrakcija, jer se tokom voznje od 360 stepeni, moze videti ceo grad, danas je bio prilicno pust.

Za sve one koje zanima kako ce Kamila Parker izgledati na vencanju i koji ce sesir nositi, idealna je izlozba sesira najpoznatijih kreatora u obliznjem Stokportu. Treba li reci, da i pored najbolje volje, nisam nasao u sebi ni gram interesovanja da istu i posetim.

Paznju Mancesteraca od danas ponovo privlaci zivot njihov bivseg sugradjanina, Dejvida Bekama, jer su Bruklin i Romeo dobili batu. Dejvid mu je dao ime Kruz. Medju prvim reakcijama stigla je ona sa univerziteta u Oksfordu, gde je sef Katedre za spanski jezik, Lola Oria, konstatovala kako je izbor imena "glup", jer je u Spaniji Kruz, zensko ime.

Mama Viktorija se dobro oseca. There Is A Light That Never Goes Out.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: