Paunović:" Sezona potpunog dokazivanja"

Fudbaleri Atletika osvojili su 7.mesto u upravo završenom šampionatu Španij, iako je tim cele sezone bio u „evropskoj zoni“ koja obezbedjuje igranje medjunarodnih utakmica. Ipak, reprezentaivac SCG Veljko Paunović ima dosta razloga za zadovoljstvo, jer je i pored teške pozicije na startu sezone, uspeo da obezbedi mesto prvotimca, "plavi" dres i privuče pažnju klubova poput ovogodišnjeg finaliste LŠ – AC Monaka...

Izvor: Igor Vujièin B92

Sreda, 26.05.2004.

10:33

Default images

Primera je gotova, Atletiko je završio na sedmom mestu. 

Mislim da je ova liga bila veoma jaka, prepuna iznenadjenja, dogadjale su se stvari koje niko nije očekivao.

Ne verujem da je neko na početku sezone verovao da će Valensija da osvoji Primeru pre Reala koji će u LŠ sledeće sezone morati kroz kvalifikacije. Barselona je krenula jako loše, na kraju napravila fantastičnu seriju.

Moj klub, Atletiko cele sezone je bio u zoni koja garantuje evropske kupove. Medjutim, na kraju smo sa nekoliko loših igara došli u situaciju da moramo da igramo Intertoto kup, kako bi naredne sezone ušli u Evropsko takmičenje
".
Sad dolazimo do tvog učinka u sezoni, u kojoj si uspeo da se nametneš posebno u drugom delu Primere:

Zadovoljan sam kako sam završio sezonu, posebno zbog činjenice da sam je počeo tek kao četvrti napadač po izboru trenera Manzana. Ako se zna da je jedno mesto već bilo rezervisano za Fernanda Toresa, onda je jasno da je moj zadatak bio još teži. Medjutim, velikim radom na kraju sam uspeo da odigram jednu solidnu sezonu, izborio sam se, što je najvažnije, za mesto u timu i svoj status u ekipi. Tu mislim i na saigrače i na ljude u klubu i medije koji u Španiji pomno prate Atletiko
Iako u poslednjih nekoliko sezona ne beleži vrhunske rezultate, igre u Atletiku uvek imaju težinu. Zato je normalno da su golovi u San Sebastijanu, Sevilji ili dobra igra protiv Reala ( Veljko je postigao gol iz penala igrajući kao drugi špic uz Toresa)  privukli pažnju mnogih klubova iz Španije, ali i jednog o kome se ove godine priča u celoj Evropi – AC Monaka...

Ponuda ima, ali odmah da kažem da u Španiji posle Atletika mogu da igram samo za Real ili Barselonu. Medjutim, postoji ta ponuda Monaka koja je jako interesantna za mene. Ipak njih u sredu očekuje izuzetno važna utakmica, i sve će biti jasnije posle finala u Gelzenkirhenu. Sve će biti poznato tokom sledeće nedelje, jer će tada verovatno biti jasnije i u kom smeru će ići njihovi planovi za narednu godinu. Oni zavise od epiloga utakmice u Nemačkoj. Sa druge strane, ja imam ugovor sa Atletikom na još godinu dana i što se mene tiče i dalje razmišljam samo o planovima kluba. Naša „prozivka“ se obavlja već 28.juna jer moramo kroz Intertoto kup da dodjemo do Evrope.
U kom smeru će ići Atlettiko koji je u samom finišu sezone ostao bez zaštitnog znak kluba, kontraverznog Hesusa Hila i Evrope. Da lise očekuju dalja ulaganja i još snažniji napad na vrh ?

Ostaje pitanje u kom smeru će ići Atletiko, i na koji način će se odraziti smrt Hesusa Hila na dešavanja i politiku u klubu. Medjutim, politika transfera najverovatnije ostaje ista. Priča se od dolascima velikog broja kvalitetnih igrača, u ovom trenutku najavljuje se dolazak Samjuela Etoa i Francuza Luksana iz Selte. Ipak, to treba uzimati sa rezervom, jer će klub veoma teško uspeti da obezbedi „jaka“ pojačanja ukoliko ne postigne dogovor sa nekim velikim sponzorom.

što se tiče Primere, ambicije su uvek iste, napad na sam vrh i borba za prvih 5-6 mesta. Još uvek nije jasno da li Manzano ostaje trener, ali želja je uvek biti u vrh u jednoj od najjačih liga u Evropi.

Da li je prvo mesto Valensije iznenadjenja za tebe ?

Za mene jeste iznenadjenje, bez obzira što su bili najkonstantniji i prikazali najbolje igre. Njihovoj titulu nema prigovora, ali je pehar iznenadjenje posle velikog broja pojačanja koja su doveli Real i Barselona. Medjutim, nisu igrali konstantno, dok je Benitez napravio jaku konkurenciju, „duplirao“ je konkurenciju na svakoj poziciji u timu, i na kraju Valensija je potpuno zasluženo osvojila Primeru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: