"Naš cilj je Liga šampiona"

Prošle subote Totenhem je izgubio na Old Trafordu, ali je bilo neizvesno do samog kraja: »Mančester je važio za favorita. Morali su da pobede zbog lošeg starta, dok smo mi posle nekoliko uspešnih igara na ovoj utakmici nastupili bez nekoliko standardnih igrača. Mančester je ipak zasluženo pobedio, iako je bilo nekoliko ključnih momenata, koji su mogli da preokrenu priču: nedosuđen penal za nas, potom dobra šansa koju smo promašili, da bi na kraju Mančester došao u situaciju da se brani. Bilo je čudno gledati ih na svom stadionu, na svojoj polovini...«

Izvor: Ekskluzivno za B92, Goran Bunjevèeviæ, igraè Totenhema

Nedelja, 22.09.2002.

20:30

Default images

Prošle subote Totenhem je izgubio na Old Trafordu, ali je bilo neizvesno do samog kraja:

»Mančester je važio za favorita. Morali su da pobede zbog lošeg starta, dok smo mi posle nekoliko uspešnih igara na ovoj utakmici nastupili bez nekoliko standardnih igrača. Mančester je ipak zasluženo pobedio, iako je bilo nekoliko ključnih momenata, koji su mogli da preokrenu priču: nedosuđen penal za nas, potom dobra šansa koju smo promašili, da bi na kraju Mančester došao u situaciju da se brani. Bilo je čudno gledati ih na svom stadionu, na svojoj polovini...«

Posle problema sa povredama standardnih igrača, čini se da se polako prazni »Totenhemova bolnica«:

»Ove nedelje biće lepih vesti, jer će se Pojet, King, Frojnd, Cige, Tariko i Klemens verovatno priključiti treninzima. Konkurencija u timu će se povećati, ali je najbitnije da uspešni rezultati koje smo do sada ostvarili imaju svoj kontinuitet. Pred nama je meč na našem terenu protiv Boroa, koji bi trebalo da rešimo u našu korist i nastavimo putem kojim smo krenuli«.

Trener Glen Hodl održao je obećanje, kada je rekao da će za Bunjevčevića imati strpljenje. Ipak promenjena je pozicija u timu:

»Drago mi je što je Glen Hodl imao strpljenja, iako ne igram na svojoj poziciji. Prekomandovan sam u srednji red, jer tu imamo dosta problema. Prezadovoljan sam svojom formom, ulazim u jedan tok igara, kakav sam imao u Crvenoj zvezdi, gde sam odigrao praktično četiri sezone bez prestanka. Pošto sam u veznom redu, očekujem da će biti i golova i asistencija, kako bih pokazao zašto sam doveden ovde«.

Kakve su šanse da Milenko Aćimović uskoro udje u startnih 11:

»U Engleskoj praktično ne postoji termin »startnih 11«. Trener ima odgovarajući fond igrača i na njemu je kada će i koga ubacivati u igru. Aćimović je napravio odličan potez dolaskom u Englesku i odlično se pokazao u prvih nekoliko utakmica. Ako tako nastavi, biće u najužem krugu kandidata za prvi tim. Vidimo da i jedan Oven ume da sedi na klupi, Bekam takodje, znači institucije engleskog fudbala. U Engleskoj je stvarno drugačija situacija nego u ostatku Evrope. Jedne nedelje možete igrati za rezervni tim, a sedam dana kasnije da budete u prvom timu. Mile je došao u veliki tim, zadovoljan je svojim statusom, igra odlično, ponaša se odlično i sigurno će mu se to vratiti u narednom periodu«.
Posle »praške petice«, pred nama je start kvalifikacija za EURO 2004. Čemu da se nadamo u Napulju ?

»Reprezentacija mora da gradi pobedničke ambicije, jer bez toga ne možemo dalje. Moguć je pozitivan rezultat u Napulju, ali samo maksimalnim angažovanjem možemo doći do rezultata. Ako je mogla Slovenija da ih pobedi, iako je to bila prijateljska utakmica, zašto ne bi i mi. Mnogo će biti teško, ali se nadam da će naši igrači biti u dobroj formi, da će selektor odabrati najbolje i da će se napraviti strategija za osvajanje Italije. Imamo jako tešku grupu i jako je bitna ova prva utakmica. Najbitnje je da se oformi dobra reprezentacija, koja će uspeti da iznese kvalifikacije na najbolji mogući način«.

Kakve su šanse naših klubova u Kupu UEFA, posle relativno uspešnih prvih mečeva ?

»Najvažnije je da naši klubovi ne shvate da je već sve završeno. Sigurno je da će biti jako teško. Ja sam bio sa Sartidom u Ipsviču. Sartid je igrao odlično, medjutim Englezi će učiniti sve da se revanširaju za taj neuspeh. Partizan dočekuje Sporting koji se nalazi u jednoj sablasnoj atmosferi, koja može biti kobna po njih. Medjutim, prva utakmica ne sme nikoga da zavara. To se odnosi i na Zvezdu, koja je imala mali peh, gde nije uspela da savlada Kjevo u Beogradu. Moraju svi maksimalno da zapnu, jer stvarno nikada se ništa ne zna do tog poslednjeg sudijinog zvižduka. Šanse su velike, ali još ništa nije gotovo«.

Za kraj razgovora sa Bunjevčevićem, pitali smo ga koliko mu se život promenio dolaskom Milenka Aćimovića ?

»Mnogo toga se promenilo Miletovim dolaskom. Praktično smo non-stop zajedno. Istražujemo London. Sve što sam ja do sada istražio pokazujem njemu, on sam takodje provaljuje neka nova mesta, odemo zajedno na ručak, večeru... Supruge nam se druže i obojica imamo male ćerkice. Stvarno uživamo u Londonu. Dajemo sve od sebe u jednom klubu koji stvarno pruža mogućnost napredovanja. Tu smo gde smo i ne nameravamo da idemo odavde. Cilj nam je da Totenhem igra dobro i dodje do mesta koje vodi u Ligu šampiona«.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: