Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.03.2016.

09:00

140. derbi: Velika subota, bojkot ’delija’, Tejgo junak

April u Beogradu, predivan prolećno dan, 140. ’večiti derbi’. To je privuklo navijače Partizana u Humsku, ali ne i pristalice Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

140. derbi: Velika subota, bojkot ’delija’, Tejgo junak

Bila je Velika subota, što je nateralo navijače ’crveno-belih’ da propuste šansu da bodre svoj tim, koji je u tom trenutku bio izjednačen sa svojim ’večitim’ rivalom u borbi za titulu.

I upravo ta utakmica rešila je titulu, pošto se ispostavilo da su izabranici Aleksandra Stanojevića tada došli do ključna tri boda prednosti.

Zvezdu su tada pod vođstvom Roberta Prosinečkog poredili sa Barselonom, a Stanojević je na to rekao: „Bili su ekipa koja je igrala lep fudbal, ali su bili bezopasni“.
Prosinečki je bio ubeđen da će njegov tim pobediti, ali nije računao da će Prins Tejgo matirati nemoćnog Bajkovića u drugom poluvremenu, posle izjednačene igre u prvom.

Posebno zanimljiv detalj tokom derbija viđen je uz aut liniju, pošto je Prosinečki često gledao Stanojevića koji je trčao za svojim igračima i govorio im šta da rade.

Igraj dok ne umreš“, rekao je Saša Ilić da mu je Stanojević poručio, ali je kapiten ’crno-belih’ napustio igru ranije zbog povrede, isto kao i Evandro na drugoj strani. Bilo je govora da su igrači Partizana i Zvezde namerno povredili svoje rivale, ali su obojica trenera istakli da u tome nema ni trunke istine.

Govore: Aleksandar Stanojević, Robert Prosinečki, Saša Ilić, Andrija Kaluđerović, Ognjen Koroman, Duško Tošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve