Nova vest
Fudbal

Subota, 05.03.2016.

09:00

138. derbi: Raćina bomba za titulu koju Zvezda ne priznaje

Po ko zna koji put, ’večiti derbi’ je te 2010. godine odlučivao u tituli, a Radosav Petrović se postarao da ona ostane u Humskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

138. derbi: Raćina bomba za titulu koju Zvezda ne priznaje

Samo nekoliko dana pre tog 138. derbija, Zvezda je osvojila Kup Srbije i nadala se ’duploj kruni’, ali je za samo nekoliko nedelja od četiri boda prednosti spala na bod zaostatka u odnosu na Partizan.

Oba tima su dočekala taj derbi sa različitim trenerima u odnosu na jesenji deo sezone – Vladimira Petrovića Pižona je zamenio Ratko Dostanić, a Gorana ’Plavog’ Stevanovića Aleksandar Stanojević.

Prvi put sam navijao za Zvezdu jer sam znao da ako osvoje Kup, naše šanse će biti veće“, rekao je Stanojević.

U prvom poluvremenu, Zvezda je više napadala, ali je bolje prilike imao Partizan. U nastavku nije bilo izglednijih prilika na obe strane, a sve je probudio pad Kadua u kaznenom prostoru, za koji je sudija procenio da nije za penal. Samo nekoliko trenutaka kasnije, derbi je rešila ’bomba’ Petrovića za preko 20 metara.

I da sam stajao na gol liniji ne bih to odbranio“, rekao je tadašnji golman Zvezde Saša Stamenković.

Primljeni gol probudio je fudbalere Zvezde, ali oni do kraja nisu uspeli da ugrozi Partizan, koji je prvi put u istoriji vezao tri titule. Iz suprotnog tabora uzvratili su saopštenjima, istakavši da tu titulu ne priznaju.

Govore: Aleksandar Stanojević, Slavoljub Đorđević, Ivan Ivanović, Saša Stamenković, Lamin Dijara, Kleo, Saša Ilić, Radosav Petrović, Almami Moreira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve