Petak, 26.02.2016.

11:00

Kada drhtiš zbog Šćepovića i Luke, ali misliš da nisi lud...

Mislim da nisam shizofren. Čak bih mogao to i da tvrdim, spreman za ozbiljno psihijatrijsko posmatranje. Ipak, postoji slučaj koji govori suprotno.

Izvor: B92

Kada drhtiš zbog Šæepoviæa i Luke, ali misliš da nisi lud... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

zlotrov

pre 8 godina

Danas pada Efes u kosarci i partizan u rukometu,a sutra sledi ono zbog cega se ledi krv u zilama!Napred Zvezdo!
(delija, 26. februar 2016 11:08)

gubite sve pantercicu
(Sta uradi dzikicu aleksandre?!!'!!!, 26. februar 2016 14:12)

Jel si navijao za turke Mujo? Celu noc nisi spavao :)

dusan

pre 8 godina

kao i @Vladan, i ja sam cigan i nisam delija. I potpisujem sve do poslednjih pasusa koji pokazuju koliko su grobari zastranili oko kosarke. Derbi ne cini mesto na tabeli, niti godina kad si osvojio poslednju titulu. Derbi je rivalitet i tacka. Da li mislis da Everton i Liverpul nisu vise rivali jer im ne ide poslednjih par decenija?
ako vam je podjednako drago bilo kad 2005. pobedite nas i Buducnost onda OK... ali znamo da nije.

takodje, stvarno ne razumem ljude koji se loze da drugi klub nestane i slicne "katanac" varijante. Bez ikakve jugonostalgije, zvezda i partizan su postali to sto jesu jer su se takmicili u zemlji sa 20 miliona i pod strasnom konkurencijom. Lozenje na periode "dominacije" pokazuje sustinsko nerazumevanje sporta, konkurencije i svega onoga sto nam omogucava da napravimo Istanbul ili Bari, ili nesto sto bi danas bilo odgovarajuce (bar da nas ne izbace Kairatćani...).

Vladan

pre 8 godina

Cigan sam, nisam delija.
Pretpostavljam da je autor moje godiste (1973) i svi moji drugari grobari bi potpisali ovaj tekst.
Pismen i iskren.
Verujem da autor, kao i moji grobari pamti pesmu

Na Marakani opet pesma stara, i ceo Sever navija u glas...
Pozdrav svima!

Branko

pre 8 godina

@(beli, 26. februar 2016 14:41)

Budi srećan što on nije tako razmišlao, jer da jeste, imali bi smo samo četiri "profesije"...političar, kriminalac, starleta i fudbaler. Pitaj Uga Vijeiru dal bi igrao fudbal za 80000 rsd + dežurstva. PROSTO...HIRURG NE MOŽE DA ZARAĐUJE MANJE OD FUDBALERA. Zbog toga je trend i ovde kao i u svetu da je sve manje vrhunskih visokoobrazovanih. Jednostavno ne isplati se.

777

pre 8 godina

Apsolutno se slazem sa komentarom, covek navija za Partizan kao i ja ali mislim da svaki stariji navijac CZ misli isto. Nekada, kao srednjoskolac kada Partizan pobedi, sve jedno, u derbiju ili bilo koj tim, Zelju, Sarajevo, Dinamo, Hajduk, jedva cekam ponedeljak i kupujem svu zivu stampu, Sport, Novosti, Politiku Ekspres..i citam sportske vesti. Secam se Moce, Mancea, Zivkovica, Mijata..a pre njih Curkovica, bio je strasan golman. Kada Partizan izgubi..ne citam NISTA, bezim od drugara koji navijaju za CZ. Dodje mi da placem. Danas smo SVI dodirnuli DNO u fudbalu. Klubovi u Evropi igraju smesno i to protiv klubova za koje nekada niko nije ni cuo. Iz zemalja koje su u fudbalu bile slabe a klubovi amaterski. O drzavnom timu necu ni da pricam. Da li od DNA ima vece dno?? Danas mi je smesno kada nasi klubovi igraju i sta se sve radi u fudbalu. I sto se tice derbija, ja cu da ga gledam ali...hvatam sebe da mislim, BAS ME briga. Normalno, zelim da pobedi Partizan ali sta se sve radi u istom tom Partizanu..dodje mi da dignem ruke od svega i da cak i derbi ne gledam. Nisam ja kriv, vec ONI , oni koji dadose kolektivnu ostavku a jos su tu! A i oni pre njih i posle njih, bice ISTI. Tu se nista nece promeniti kao i u ovoj zemlji. Vlast se smenjuje a u zemlji sve gore i gore. A kad ce biti bolje??E to nije znala ni baba Vanga a ja znam. Nikada...

Hombre

pre 8 godina

Prijatelju dragi, neznani, iako sam sa one druge strane, potpuno te razumem i potpuno sa tobom slažem. I ja sam bio kao i ti i radio isto što i ti, samo na drugoj strani: preslikano - copy-paste, samo umesto crne - crvena boja. Sve je tačno, obojica znamo da je u našem fudbalu a i u sportu generalno sve "otišlo u Honduras". Ali ja tebe pitam, prijatelju moj neznani, šta da ti i ja učinimo u našem malom mikrokosmosu, da se ova bagra najuri, da jednoga dana naša deca ili njihova deca mogu da osete onu strast i ono uzbuđenje koje smo ti i ja imali zbog derbija? Ja čak idem dotle da mi je svejedno ako sutra i pobedimo, a neće me ni potresti ako i izgubimo, jer onih 2:6 sa OFK-om prelilo je čašu i ja više očima ne mogu da gledam onu prevarantsku bagru koja sedi u mom voljenom klubu.

Nagatomi

pre 8 godina

Sjajan tekst, ljudi koji vode klub(ove) su mi ubili zelju i za derbijem i za prvenstvenim utakmicama. Kriminalci u upravi koji trpaju pare u svoje dzepove, placeni navijaci, dileri i ostale "face", jednostavno nama Partizanovcima je uskraceno da sa radoscu iscekujemo svaku sledecu utakmicu, svaki sledeci derbi...

zvezdas

pre 8 godina

najjace ovo kao derbiji su u svim sportovima osim u kojima je partizan poslednjih godina bolji. Ako tako postavis stvari onda nijedan nije derbi.

Klinkenštajn

pre 8 godina

Лига је била иста за све, сви су играли у истим условима. Видиш, један временски период не мери се критеријумима времена прошлих или времена будућих, већ према критеријумима који у том периоду важе. Мада можемо се и питати како то да је Партизан имао релативно мали број титула у фудбалу док на власт нису дошли знаш већ који, а од тог тренутка је кренуо "бум"?

beli

pre 8 godina

@ (exHirurg, 26. februar 2016 13:15)
Pa da,na kiosku ces da zaradis 80000+dezurstva!? Gde je taj kiosk:-) Ko te terao da budes hirurg!? Znao si gde zivis i koliko ces zaradjivati. Sve vam malo...

Sta uradi dzikicu aleksandre?!!'!!!

pre 8 godina

Danas pada Efes u kosarci i partizan u rukometu,a sutra sledi ono zbog cega se ledi krv u zilama!Napred Zvezdo!
(delija, 26. februar 2016 11:08)

gubite sve pantercicu

Grobar komsija

pre 8 godina

Pisac je neverovatno precizno opisao stanje uma prosecnog grobara, cenim rodjen krajem 60tih ili pocetkom 70tih.


Svaka cast!

Delije Čikago

pre 8 godina

Derbi će opet biti derbi, u to sam siguran, neka nova deca opet će puniti stadion, a mi koji imamo KSG, iliti krizu srednjih godina samo ćemo buncati kako je nekad bilo, da bilo je, ali više nije...

Pazar

pre 8 godina

Samo ne znam kako neko moze sebe da smatra navijacem nekog kluba,a sam priznaje da ide 2 put godisnje?Kakav god da je klub u pitanju i zasta god da se bore, ako si navijac ides bez obzira na sve.

Millennium

pre 8 godina

Slažem se sa onim od početka teksta. Možda ja grešim, ali meni je to i dalje nenormalno. Pored Zvezde navijam za Liverpul, ako se to navijanjem može nazvati. Ali ja nikada nisam bio ni blizu Ostrva, a kamoli na Enfildu, mada bih voleo. I nikada ne mogu da imam tako jake emocije prema tom klubu kao prema Zvezdi, to se ne poredi. Kao mlađi, pre fakulteta, kada me put nanese u Beograd, ja odem do Marakane, zamolim da me puste unutra i sedim na tribinama. Kao ludak dreždim sam i gledam prazan stadion i proživljavam sve tužne i srećne trenutke iznova. Oni kojima neki klub nije u krvi teško to razumeju. Ja stalno kažem neću više da pratim fudbal, propao je i ne interesuje me. I sve je to tačno. Ali ja opet gledam. I nerviram se. I čekam derbi.

Daka

pre 8 godina

@Poyy.. Naravno da se sa pravom pita covek za kosarku kako to sa vama moze da bude derbi. Gresi kod fudbala jer tu se nikad nije znao pobednik,ali je bilo perioda dominacije jednih ili drugih. Npr, zvezda u zadnjih 18 godina i 20 odigranih derbija na partizanovom stadionu ima samo tri pobede. Partizan je takodje imao dugu losu seriju bez pobede na zvezdinom stadionu. Smesno je da pricas o nekadesnjem "gigantu" sa malog kalemegdana a mislis na te pocetne titule kada je kosarka u SFRJ bila pionirski poduhvat,postojalo tek nekoliko klubova, igralo se na otvorenom, na zemlji, sutiralo s prepona ( da se kulturno izrazim ). Cim je liga postala ozbiljna i vrlo jaka, kazu najjaca u Evropi, ta zvezda nije mogla da primirise titulu. Pozdrav!

exHirurg

pre 8 godina

Kad ja kao hirurg budem zaradjivao kao najslabiji fudbaler možda i odem na stadion. Ovako bih pljunuo na sve one dane i noći koje sam proveo nad knjigom. Na ivici sam, a to će uskoro sigurno da se desi, da batalim hirurgiju i odem da radim u kiosku. Mnogo manja odgovornost, a skoro pa iste zarada.

realno

pre 8 godina

Jedino sto u ovom izmucenom srpskom fudbalu zavredjuje iole paznje to je po neki bledi izlet Partizana u Evropi i veciti derbi...
Najjace od svega je to sto je taj vciti derbi svetski poznat po navijanju, navijacima, cesto i tucama nego li po fudbalu...fudbal je u vecitom derbiju odavno nebitan faktor...nekad je tu bilo i navijanja i fudbala, a danas je ostalo samo navijanje....

my way

pre 8 godina

"Ali... ništa na svetu trenutno ne želim više nego da ih u subotu dobijemo. Ako može, u devedesetom. Da sede na Severu i dugo ćute, pa da vređaju svoje igrače."
Da, potpuna depresija bi nas uhvatila ako nas pobedite i smanjite bodovnu razliku na svega 26 bodova...

madevun

pre 8 godina

Regionalna liga, Srbija, Bugarska, Grcka, Rumunija 16 timova. Srpska liga 8 timova, privatizacija klubova pod svaku cijenu (prvenstveno mislim na Zvezdu i Partizan gdje je znacajna lova i koje celnici redovno cijede, za manje klubove moze i javno/privatno partnerstvo).

Navijac

pre 8 godina

Ne znam 5 igraca da nabrojim iz kluba za koji navijam, a i za tih 5 nisam siguran kako izgledaju. Nekad sam znao i Nase i Vase ukljucujuci i rezerve. Toliko.

Poyy

pre 8 godina

Za ovog sto se pita zasto se derbi u kosarci smatra derbijem, stari zvezdasi su se to oduvek pitali imajuci u vidu da je Partizan prvu titulu osvojio 1976-e, u vreme kada je Zvezda imala 12 titula i kup kupova a cak i do tada je neko duele trofejnog giganta sa malog Kalemegdana sa anonimusima bez trofeja sa Novog Beograda proglasavao derbijima.

Veljko

pre 8 godina

AJ ne davite vise sa tim derbijem kad je fudbal kao V/3 protiv VII/4. Napraviste od toga takvu famu da ovi iz reala i barselone treba da odu pekare...

cepeli

pre 8 godina

Dobro je da na "B92" još objavljuju "Partizanove" komentare... na "Blicu" i "Kuriru", pa i "Novostima", ne bi ti prošao komentar... mislim, ne bi ga objavili, a pitanje je da li će i ovde moj komentar objaviti...

Sandinista

pre 8 godina

"Tada nisam spavao noć pre, drhteći, u znoju, iščekujući. nisam umeo da razgovaram ni sa ukućanima, čak ni sa ćaletom koji bi sa istom idejom otišao na isti stadion, samo ne na istu stranu, svaki put... Kretao sam, kao gluva kučka, pet ili šest sati pre, ulazio na stadion kada se kapije otvore."
Da, ipak je šizofrenija.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Današnji FK Parizan je 10% Partizana iz mojih studentskih dana (1965-1969).
Alo to ne smeta G. Vučeliću da na okupljanju igrača za sezonu 2015-2016. kaže kako treba da su ponosni jer igraju za VELIKI KLUB. To je netačno PARTIZAN JE BIO VELIKI KLUB A TO VIŠE SVAKAKO NIJE. Gledajući taj višegodišnji pad Partizana (sa svim ostalim klubovima i Srpskim fudbalom uopšte situacija je ista) dolazim do zaključka da nije cilj da se Partizan digne na grane stare slave, več da je cilj da se odnosi u klubu ne menjaju, da Uprave i Radna zajendica lepo žive i da se takvo stanje, koje objektivno ubija fudbal, reprodukuje u nedogled.

milan

pre 8 godina

Odavno derbi nije to sto bi trebao da bude,zbog celokupne lose situacije u zemlji.Nije realno da imas dobre igrace,a pola stanovnika u zemlji nije zaposleno ili radi za 20000.Derbi je jos samo zanimljiv omladini i oni jos veruju u to.Mi malo matoriji,surovo realni gledacemo na nekom tv,javni servis svakako ne prenosi derbi,Mozda bih i isao na utakmicu ali,bolje da kupim nesto za nedeljni rucak sa porodicom,dok su jos tu kod mene,a posle odose u Australiju.Tamo nemaju derbi,neznalice.

Navijac

pre 8 godina

Ne znam 5 igraca da nabrojim iz kluba za koji navijam, a i za tih 5 nisam siguran kako izgledaju. Nekad sam znao i Nase i Vase ukljucujuci i rezerve. Toliko.

cepeli

pre 8 godina

Dobro je da na "B92" još objavljuju "Partizanove" komentare... na "Blicu" i "Kuriru", pa i "Novostima", ne bi ti prošao komentar... mislim, ne bi ga objavili, a pitanje je da li će i ovde moj komentar objaviti...

my way

pre 8 godina

"Ali... ništa na svetu trenutno ne želim više nego da ih u subotu dobijemo. Ako može, u devedesetom. Da sede na Severu i dugo ćute, pa da vređaju svoje igrače."
Da, potpuna depresija bi nas uhvatila ako nas pobedite i smanjite bodovnu razliku na svega 26 bodova...

Sandinista

pre 8 godina

"Tada nisam spavao noć pre, drhteći, u znoju, iščekujući. nisam umeo da razgovaram ni sa ukućanima, čak ni sa ćaletom koji bi sa istom idejom otišao na isti stadion, samo ne na istu stranu, svaki put... Kretao sam, kao gluva kučka, pet ili šest sati pre, ulazio na stadion kada se kapije otvore."
Da, ipak je šizofrenija.

realno

pre 8 godina

Jedino sto u ovom izmucenom srpskom fudbalu zavredjuje iole paznje to je po neki bledi izlet Partizana u Evropi i veciti derbi...
Najjace od svega je to sto je taj vciti derbi svetski poznat po navijanju, navijacima, cesto i tucama nego li po fudbalu...fudbal je u vecitom derbiju odavno nebitan faktor...nekad je tu bilo i navijanja i fudbala, a danas je ostalo samo navijanje....

Poyy

pre 8 godina

Za ovog sto se pita zasto se derbi u kosarci smatra derbijem, stari zvezdasi su se to oduvek pitali imajuci u vidu da je Partizan prvu titulu osvojio 1976-e, u vreme kada je Zvezda imala 12 titula i kup kupova a cak i do tada je neko duele trofejnog giganta sa malog Kalemegdana sa anonimusima bez trofeja sa Novog Beograda proglasavao derbijima.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Današnji FK Parizan je 10% Partizana iz mojih studentskih dana (1965-1969).
Alo to ne smeta G. Vučeliću da na okupljanju igrača za sezonu 2015-2016. kaže kako treba da su ponosni jer igraju za VELIKI KLUB. To je netačno PARTIZAN JE BIO VELIKI KLUB A TO VIŠE SVAKAKO NIJE. Gledajući taj višegodišnji pad Partizana (sa svim ostalim klubovima i Srpskim fudbalom uopšte situacija je ista) dolazim do zaključka da nije cilj da se Partizan digne na grane stare slave, več da je cilj da se odnosi u klubu ne menjaju, da Uprave i Radna zajendica lepo žive i da se takvo stanje, koje objektivno ubija fudbal, reprodukuje u nedogled.

milan

pre 8 godina

Odavno derbi nije to sto bi trebao da bude,zbog celokupne lose situacije u zemlji.Nije realno da imas dobre igrace,a pola stanovnika u zemlji nije zaposleno ili radi za 20000.Derbi je jos samo zanimljiv omladini i oni jos veruju u to.Mi malo matoriji,surovo realni gledacemo na nekom tv,javni servis svakako ne prenosi derbi,Mozda bih i isao na utakmicu ali,bolje da kupim nesto za nedeljni rucak sa porodicom,dok su jos tu kod mene,a posle odose u Australiju.Tamo nemaju derbi,neznalice.

Hombre

pre 8 godina

Prijatelju dragi, neznani, iako sam sa one druge strane, potpuno te razumem i potpuno sa tobom slažem. I ja sam bio kao i ti i radio isto što i ti, samo na drugoj strani: preslikano - copy-paste, samo umesto crne - crvena boja. Sve je tačno, obojica znamo da je u našem fudbalu a i u sportu generalno sve "otišlo u Honduras". Ali ja tebe pitam, prijatelju moj neznani, šta da ti i ja učinimo u našem malom mikrokosmosu, da se ova bagra najuri, da jednoga dana naša deca ili njihova deca mogu da osete onu strast i ono uzbuđenje koje smo ti i ja imali zbog derbija? Ja čak idem dotle da mi je svejedno ako sutra i pobedimo, a neće me ni potresti ako i izgubimo, jer onih 2:6 sa OFK-om prelilo je čašu i ja više očima ne mogu da gledam onu prevarantsku bagru koja sedi u mom voljenom klubu.

Daka

pre 8 godina

@Poyy.. Naravno da se sa pravom pita covek za kosarku kako to sa vama moze da bude derbi. Gresi kod fudbala jer tu se nikad nije znao pobednik,ali je bilo perioda dominacije jednih ili drugih. Npr, zvezda u zadnjih 18 godina i 20 odigranih derbija na partizanovom stadionu ima samo tri pobede. Partizan je takodje imao dugu losu seriju bez pobede na zvezdinom stadionu. Smesno je da pricas o nekadesnjem "gigantu" sa malog kalemegdana a mislis na te pocetne titule kada je kosarka u SFRJ bila pionirski poduhvat,postojalo tek nekoliko klubova, igralo se na otvorenom, na zemlji, sutiralo s prepona ( da se kulturno izrazim ). Cim je liga postala ozbiljna i vrlo jaka, kazu najjaca u Evropi, ta zvezda nije mogla da primirise titulu. Pozdrav!

Grobar komsija

pre 8 godina

Pisac je neverovatno precizno opisao stanje uma prosecnog grobara, cenim rodjen krajem 60tih ili pocetkom 70tih.


Svaka cast!

Millennium

pre 8 godina

Slažem se sa onim od početka teksta. Možda ja grešim, ali meni je to i dalje nenormalno. Pored Zvezde navijam za Liverpul, ako se to navijanjem može nazvati. Ali ja nikada nisam bio ni blizu Ostrva, a kamoli na Enfildu, mada bih voleo. I nikada ne mogu da imam tako jake emocije prema tom klubu kao prema Zvezdi, to se ne poredi. Kao mlađi, pre fakulteta, kada me put nanese u Beograd, ja odem do Marakane, zamolim da me puste unutra i sedim na tribinama. Kao ludak dreždim sam i gledam prazan stadion i proživljavam sve tužne i srećne trenutke iznova. Oni kojima neki klub nije u krvi teško to razumeju. Ja stalno kažem neću više da pratim fudbal, propao je i ne interesuje me. I sve je to tačno. Ali ja opet gledam. I nerviram se. I čekam derbi.

Sta uradi dzikicu aleksandre?!!'!!!

pre 8 godina

Danas pada Efes u kosarci i partizan u rukometu,a sutra sledi ono zbog cega se ledi krv u zilama!Napred Zvezdo!
(delija, 26. februar 2016 11:08)

gubite sve pantercicu

exHirurg

pre 8 godina

Kad ja kao hirurg budem zaradjivao kao najslabiji fudbaler možda i odem na stadion. Ovako bih pljunuo na sve one dane i noći koje sam proveo nad knjigom. Na ivici sam, a to će uskoro sigurno da se desi, da batalim hirurgiju i odem da radim u kiosku. Mnogo manja odgovornost, a skoro pa iste zarada.

Nagatomi

pre 8 godina

Sjajan tekst, ljudi koji vode klub(ove) su mi ubili zelju i za derbijem i za prvenstvenim utakmicama. Kriminalci u upravi koji trpaju pare u svoje dzepove, placeni navijaci, dileri i ostale "face", jednostavno nama Partizanovcima je uskraceno da sa radoscu iscekujemo svaku sledecu utakmicu, svaki sledeci derbi...

Delije Čikago

pre 8 godina

Derbi će opet biti derbi, u to sam siguran, neka nova deca opet će puniti stadion, a mi koji imamo KSG, iliti krizu srednjih godina samo ćemo buncati kako je nekad bilo, da bilo je, ali više nije...

Vladan

pre 8 godina

Cigan sam, nisam delija.
Pretpostavljam da je autor moje godiste (1973) i svi moji drugari grobari bi potpisali ovaj tekst.
Pismen i iskren.
Verujem da autor, kao i moji grobari pamti pesmu

Na Marakani opet pesma stara, i ceo Sever navija u glas...
Pozdrav svima!

madevun

pre 8 godina

Regionalna liga, Srbija, Bugarska, Grcka, Rumunija 16 timova. Srpska liga 8 timova, privatizacija klubova pod svaku cijenu (prvenstveno mislim na Zvezdu i Partizan gdje je znacajna lova i koje celnici redovno cijede, za manje klubove moze i javno/privatno partnerstvo).

777

pre 8 godina

Apsolutno se slazem sa komentarom, covek navija za Partizan kao i ja ali mislim da svaki stariji navijac CZ misli isto. Nekada, kao srednjoskolac kada Partizan pobedi, sve jedno, u derbiju ili bilo koj tim, Zelju, Sarajevo, Dinamo, Hajduk, jedva cekam ponedeljak i kupujem svu zivu stampu, Sport, Novosti, Politiku Ekspres..i citam sportske vesti. Secam se Moce, Mancea, Zivkovica, Mijata..a pre njih Curkovica, bio je strasan golman. Kada Partizan izgubi..ne citam NISTA, bezim od drugara koji navijaju za CZ. Dodje mi da placem. Danas smo SVI dodirnuli DNO u fudbalu. Klubovi u Evropi igraju smesno i to protiv klubova za koje nekada niko nije ni cuo. Iz zemalja koje su u fudbalu bile slabe a klubovi amaterski. O drzavnom timu necu ni da pricam. Da li od DNA ima vece dno?? Danas mi je smesno kada nasi klubovi igraju i sta se sve radi u fudbalu. I sto se tice derbija, ja cu da ga gledam ali...hvatam sebe da mislim, BAS ME briga. Normalno, zelim da pobedi Partizan ali sta se sve radi u istom tom Partizanu..dodje mi da dignem ruke od svega i da cak i derbi ne gledam. Nisam ja kriv, vec ONI , oni koji dadose kolektivnu ostavku a jos su tu! A i oni pre njih i posle njih, bice ISTI. Tu se nista nece promeniti kao i u ovoj zemlji. Vlast se smenjuje a u zemlji sve gore i gore. A kad ce biti bolje??E to nije znala ni baba Vanga a ja znam. Nikada...

Pazar

pre 8 godina

Samo ne znam kako neko moze sebe da smatra navijacem nekog kluba,a sam priznaje da ide 2 put godisnje?Kakav god da je klub u pitanju i zasta god da se bore, ako si navijac ides bez obzira na sve.

zvezdas

pre 8 godina

najjace ovo kao derbiji su u svim sportovima osim u kojima je partizan poslednjih godina bolji. Ako tako postavis stvari onda nijedan nije derbi.

Branko

pre 8 godina

@(beli, 26. februar 2016 14:41)

Budi srećan što on nije tako razmišlao, jer da jeste, imali bi smo samo četiri "profesije"...političar, kriminalac, starleta i fudbaler. Pitaj Uga Vijeiru dal bi igrao fudbal za 80000 rsd + dežurstva. PROSTO...HIRURG NE MOŽE DA ZARAĐUJE MANJE OD FUDBALERA. Zbog toga je trend i ovde kao i u svetu da je sve manje vrhunskih visokoobrazovanih. Jednostavno ne isplati se.

Klinkenštajn

pre 8 godina

Лига је била иста за све, сви су играли у истим условима. Видиш, један временски период не мери се критеријумима времена прошлих или времена будућих, већ према критеријумима који у том периоду важе. Мада можемо се и питати како то да је Партизан имао релативно мали број титула у фудбалу док на власт нису дошли знаш већ који, а од тог тренутка је кренуо "бум"?

beli

pre 8 godina

@ (exHirurg, 26. februar 2016 13:15)
Pa da,na kiosku ces da zaradis 80000+dezurstva!? Gde je taj kiosk:-) Ko te terao da budes hirurg!? Znao si gde zivis i koliko ces zaradjivati. Sve vam malo...

dusan

pre 8 godina

kao i @Vladan, i ja sam cigan i nisam delija. I potpisujem sve do poslednjih pasusa koji pokazuju koliko su grobari zastranili oko kosarke. Derbi ne cini mesto na tabeli, niti godina kad si osvojio poslednju titulu. Derbi je rivalitet i tacka. Da li mislis da Everton i Liverpul nisu vise rivali jer im ne ide poslednjih par decenija?
ako vam je podjednako drago bilo kad 2005. pobedite nas i Buducnost onda OK... ali znamo da nije.

takodje, stvarno ne razumem ljude koji se loze da drugi klub nestane i slicne "katanac" varijante. Bez ikakve jugonostalgije, zvezda i partizan su postali to sto jesu jer su se takmicili u zemlji sa 20 miliona i pod strasnom konkurencijom. Lozenje na periode "dominacije" pokazuje sustinsko nerazumevanje sporta, konkurencije i svega onoga sto nam omogucava da napravimo Istanbul ili Bari, ili nesto sto bi danas bilo odgovarajuce (bar da nas ne izbace Kairatćani...).

Veljko

pre 8 godina

AJ ne davite vise sa tim derbijem kad je fudbal kao V/3 protiv VII/4. Napraviste od toga takvu famu da ovi iz reala i barselone treba da odu pekare...

zlotrov

pre 8 godina

Danas pada Efes u kosarci i partizan u rukometu,a sutra sledi ono zbog cega se ledi krv u zilama!Napred Zvezdo!
(delija, 26. februar 2016 11:08)

gubite sve pantercicu
(Sta uradi dzikicu aleksandre?!!'!!!, 26. februar 2016 14:12)

Jel si navijao za turke Mujo? Celu noc nisi spavao :)

my way

pre 8 godina

"Ali... ništa na svetu trenutno ne želim više nego da ih u subotu dobijemo. Ako može, u devedesetom. Da sede na Severu i dugo ćute, pa da vređaju svoje igrače."
Da, potpuna depresija bi nas uhvatila ako nas pobedite i smanjite bodovnu razliku na svega 26 bodova...

Poyy

pre 8 godina

Za ovog sto se pita zasto se derbi u kosarci smatra derbijem, stari zvezdasi su se to oduvek pitali imajuci u vidu da je Partizan prvu titulu osvojio 1976-e, u vreme kada je Zvezda imala 12 titula i kup kupova a cak i do tada je neko duele trofejnog giganta sa malog Kalemegdana sa anonimusima bez trofeja sa Novog Beograda proglasavao derbijima.

Pazar

pre 8 godina

Samo ne znam kako neko moze sebe da smatra navijacem nekog kluba,a sam priznaje da ide 2 put godisnje?Kakav god da je klub u pitanju i zasta god da se bore, ako si navijac ides bez obzira na sve.

cepeli

pre 8 godina

Dobro je da na "B92" još objavljuju "Partizanove" komentare... na "Blicu" i "Kuriru", pa i "Novostima", ne bi ti prošao komentar... mislim, ne bi ga objavili, a pitanje je da li će i ovde moj komentar objaviti...

Sta uradi dzikicu aleksandre?!!'!!!

pre 8 godina

Danas pada Efes u kosarci i partizan u rukometu,a sutra sledi ono zbog cega se ledi krv u zilama!Napred Zvezdo!
(delija, 26. februar 2016 11:08)

gubite sve pantercicu

zvezdas

pre 8 godina

najjace ovo kao derbiji su u svim sportovima osim u kojima je partizan poslednjih godina bolji. Ako tako postavis stvari onda nijedan nije derbi.

Sandinista

pre 8 godina

"Tada nisam spavao noć pre, drhteći, u znoju, iščekujući. nisam umeo da razgovaram ni sa ukućanima, čak ni sa ćaletom koji bi sa istom idejom otišao na isti stadion, samo ne na istu stranu, svaki put... Kretao sam, kao gluva kučka, pet ili šest sati pre, ulazio na stadion kada se kapije otvore."
Da, ipak je šizofrenija.

Daka

pre 8 godina

@Poyy.. Naravno da se sa pravom pita covek za kosarku kako to sa vama moze da bude derbi. Gresi kod fudbala jer tu se nikad nije znao pobednik,ali je bilo perioda dominacije jednih ili drugih. Npr, zvezda u zadnjih 18 godina i 20 odigranih derbija na partizanovom stadionu ima samo tri pobede. Partizan je takodje imao dugu losu seriju bez pobede na zvezdinom stadionu. Smesno je da pricas o nekadesnjem "gigantu" sa malog kalemegdana a mislis na te pocetne titule kada je kosarka u SFRJ bila pionirski poduhvat,postojalo tek nekoliko klubova, igralo se na otvorenom, na zemlji, sutiralo s prepona ( da se kulturno izrazim ). Cim je liga postala ozbiljna i vrlo jaka, kazu najjaca u Evropi, ta zvezda nije mogla da primirise titulu. Pozdrav!

Klinkenštajn

pre 8 godina

Лига је била иста за све, сви су играли у истим условима. Видиш, један временски период не мери се критеријумима времена прошлих или времена будућих, већ према критеријумима који у том периоду важе. Мада можемо се и питати како то да је Партизан имао релативно мали број титула у фудбалу док на власт нису дошли знаш већ који, а од тог тренутка је кренуо "бум"?

exHirurg

pre 8 godina

Kad ja kao hirurg budem zaradjivao kao najslabiji fudbaler možda i odem na stadion. Ovako bih pljunuo na sve one dane i noći koje sam proveo nad knjigom. Na ivici sam, a to će uskoro sigurno da se desi, da batalim hirurgiju i odem da radim u kiosku. Mnogo manja odgovornost, a skoro pa iste zarada.

Navijac

pre 8 godina

Ne znam 5 igraca da nabrojim iz kluba za koji navijam, a i za tih 5 nisam siguran kako izgledaju. Nekad sam znao i Nase i Vase ukljucujuci i rezerve. Toliko.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Današnji FK Parizan je 10% Partizana iz mojih studentskih dana (1965-1969).
Alo to ne smeta G. Vučeliću da na okupljanju igrača za sezonu 2015-2016. kaže kako treba da su ponosni jer igraju za VELIKI KLUB. To je netačno PARTIZAN JE BIO VELIKI KLUB A TO VIŠE SVAKAKO NIJE. Gledajući taj višegodišnji pad Partizana (sa svim ostalim klubovima i Srpskim fudbalom uopšte situacija je ista) dolazim do zaključka da nije cilj da se Partizan digne na grane stare slave, več da je cilj da se odnosi u klubu ne menjaju, da Uprave i Radna zajendica lepo žive i da se takvo stanje, koje objektivno ubija fudbal, reprodukuje u nedogled.

Grobar komsija

pre 8 godina

Pisac je neverovatno precizno opisao stanje uma prosecnog grobara, cenim rodjen krajem 60tih ili pocetkom 70tih.


Svaka cast!

Nagatomi

pre 8 godina

Sjajan tekst, ljudi koji vode klub(ove) su mi ubili zelju i za derbijem i za prvenstvenim utakmicama. Kriminalci u upravi koji trpaju pare u svoje dzepove, placeni navijaci, dileri i ostale "face", jednostavno nama Partizanovcima je uskraceno da sa radoscu iscekujemo svaku sledecu utakmicu, svaki sledeci derbi...

Millennium

pre 8 godina

Slažem se sa onim od početka teksta. Možda ja grešim, ali meni je to i dalje nenormalno. Pored Zvezde navijam za Liverpul, ako se to navijanjem može nazvati. Ali ja nikada nisam bio ni blizu Ostrva, a kamoli na Enfildu, mada bih voleo. I nikada ne mogu da imam tako jake emocije prema tom klubu kao prema Zvezdi, to se ne poredi. Kao mlađi, pre fakulteta, kada me put nanese u Beograd, ja odem do Marakane, zamolim da me puste unutra i sedim na tribinama. Kao ludak dreždim sam i gledam prazan stadion i proživljavam sve tužne i srećne trenutke iznova. Oni kojima neki klub nije u krvi teško to razumeju. Ja stalno kažem neću više da pratim fudbal, propao je i ne interesuje me. I sve je to tačno. Ali ja opet gledam. I nerviram se. I čekam derbi.

beli

pre 8 godina

@ (exHirurg, 26. februar 2016 13:15)
Pa da,na kiosku ces da zaradis 80000+dezurstva!? Gde je taj kiosk:-) Ko te terao da budes hirurg!? Znao si gde zivis i koliko ces zaradjivati. Sve vam malo...

Veljko

pre 8 godina

AJ ne davite vise sa tim derbijem kad je fudbal kao V/3 protiv VII/4. Napraviste od toga takvu famu da ovi iz reala i barselone treba da odu pekare...

milan

pre 8 godina

Odavno derbi nije to sto bi trebao da bude,zbog celokupne lose situacije u zemlji.Nije realno da imas dobre igrace,a pola stanovnika u zemlji nije zaposleno ili radi za 20000.Derbi je jos samo zanimljiv omladini i oni jos veruju u to.Mi malo matoriji,surovo realni gledacemo na nekom tv,javni servis svakako ne prenosi derbi,Mozda bih i isao na utakmicu ali,bolje da kupim nesto za nedeljni rucak sa porodicom,dok su jos tu kod mene,a posle odose u Australiju.Tamo nemaju derbi,neznalice.

realno

pre 8 godina

Jedino sto u ovom izmucenom srpskom fudbalu zavredjuje iole paznje to je po neki bledi izlet Partizana u Evropi i veciti derbi...
Najjace od svega je to sto je taj vciti derbi svetski poznat po navijanju, navijacima, cesto i tucama nego li po fudbalu...fudbal je u vecitom derbiju odavno nebitan faktor...nekad je tu bilo i navijanja i fudbala, a danas je ostalo samo navijanje....

madevun

pre 8 godina

Regionalna liga, Srbija, Bugarska, Grcka, Rumunija 16 timova. Srpska liga 8 timova, privatizacija klubova pod svaku cijenu (prvenstveno mislim na Zvezdu i Partizan gdje je znacajna lova i koje celnici redovno cijede, za manje klubove moze i javno/privatno partnerstvo).

Delije Čikago

pre 8 godina

Derbi će opet biti derbi, u to sam siguran, neka nova deca opet će puniti stadion, a mi koji imamo KSG, iliti krizu srednjih godina samo ćemo buncati kako je nekad bilo, da bilo je, ali više nije...

Hombre

pre 8 godina

Prijatelju dragi, neznani, iako sam sa one druge strane, potpuno te razumem i potpuno sa tobom slažem. I ja sam bio kao i ti i radio isto što i ti, samo na drugoj strani: preslikano - copy-paste, samo umesto crne - crvena boja. Sve je tačno, obojica znamo da je u našem fudbalu a i u sportu generalno sve "otišlo u Honduras". Ali ja tebe pitam, prijatelju moj neznani, šta da ti i ja učinimo u našem malom mikrokosmosu, da se ova bagra najuri, da jednoga dana naša deca ili njihova deca mogu da osete onu strast i ono uzbuđenje koje smo ti i ja imali zbog derbija? Ja čak idem dotle da mi je svejedno ako sutra i pobedimo, a neće me ni potresti ako i izgubimo, jer onih 2:6 sa OFK-om prelilo je čašu i ja više očima ne mogu da gledam onu prevarantsku bagru koja sedi u mom voljenom klubu.

777

pre 8 godina

Apsolutno se slazem sa komentarom, covek navija za Partizan kao i ja ali mislim da svaki stariji navijac CZ misli isto. Nekada, kao srednjoskolac kada Partizan pobedi, sve jedno, u derbiju ili bilo koj tim, Zelju, Sarajevo, Dinamo, Hajduk, jedva cekam ponedeljak i kupujem svu zivu stampu, Sport, Novosti, Politiku Ekspres..i citam sportske vesti. Secam se Moce, Mancea, Zivkovica, Mijata..a pre njih Curkovica, bio je strasan golman. Kada Partizan izgubi..ne citam NISTA, bezim od drugara koji navijaju za CZ. Dodje mi da placem. Danas smo SVI dodirnuli DNO u fudbalu. Klubovi u Evropi igraju smesno i to protiv klubova za koje nekada niko nije ni cuo. Iz zemalja koje su u fudbalu bile slabe a klubovi amaterski. O drzavnom timu necu ni da pricam. Da li od DNA ima vece dno?? Danas mi je smesno kada nasi klubovi igraju i sta se sve radi u fudbalu. I sto se tice derbija, ja cu da ga gledam ali...hvatam sebe da mislim, BAS ME briga. Normalno, zelim da pobedi Partizan ali sta se sve radi u istom tom Partizanu..dodje mi da dignem ruke od svega i da cak i derbi ne gledam. Nisam ja kriv, vec ONI , oni koji dadose kolektivnu ostavku a jos su tu! A i oni pre njih i posle njih, bice ISTI. Tu se nista nece promeniti kao i u ovoj zemlji. Vlast se smenjuje a u zemlji sve gore i gore. A kad ce biti bolje??E to nije znala ni baba Vanga a ja znam. Nikada...

Branko

pre 8 godina

@(beli, 26. februar 2016 14:41)

Budi srećan što on nije tako razmišlao, jer da jeste, imali bi smo samo četiri "profesije"...političar, kriminalac, starleta i fudbaler. Pitaj Uga Vijeiru dal bi igrao fudbal za 80000 rsd + dežurstva. PROSTO...HIRURG NE MOŽE DA ZARAĐUJE MANJE OD FUDBALERA. Zbog toga je trend i ovde kao i u svetu da je sve manje vrhunskih visokoobrazovanih. Jednostavno ne isplati se.

Vladan

pre 8 godina

Cigan sam, nisam delija.
Pretpostavljam da je autor moje godiste (1973) i svi moji drugari grobari bi potpisali ovaj tekst.
Pismen i iskren.
Verujem da autor, kao i moji grobari pamti pesmu

Na Marakani opet pesma stara, i ceo Sever navija u glas...
Pozdrav svima!

dusan

pre 8 godina

kao i @Vladan, i ja sam cigan i nisam delija. I potpisujem sve do poslednjih pasusa koji pokazuju koliko su grobari zastranili oko kosarke. Derbi ne cini mesto na tabeli, niti godina kad si osvojio poslednju titulu. Derbi je rivalitet i tacka. Da li mislis da Everton i Liverpul nisu vise rivali jer im ne ide poslednjih par decenija?
ako vam je podjednako drago bilo kad 2005. pobedite nas i Buducnost onda OK... ali znamo da nije.

takodje, stvarno ne razumem ljude koji se loze da drugi klub nestane i slicne "katanac" varijante. Bez ikakve jugonostalgije, zvezda i partizan su postali to sto jesu jer su se takmicili u zemlji sa 20 miliona i pod strasnom konkurencijom. Lozenje na periode "dominacije" pokazuje sustinsko nerazumevanje sporta, konkurencije i svega onoga sto nam omogucava da napravimo Istanbul ili Bari, ili nesto sto bi danas bilo odgovarajuce (bar da nas ne izbace Kairatćani...).

zlotrov

pre 8 godina

Danas pada Efes u kosarci i partizan u rukometu,a sutra sledi ono zbog cega se ledi krv u zilama!Napred Zvezdo!
(delija, 26. februar 2016 11:08)

gubite sve pantercicu
(Sta uradi dzikicu aleksandre?!!'!!!, 26. februar 2016 14:12)

Jel si navijao za turke Mujo? Celu noc nisi spavao :)