Nova vest
Fudbal

Petak, 26.02.2016.

19:00

Ilić ulazi u istoriju: Bez trijumfa to mi ništa ne znači

Kapiten Partizana Saša Ilić ući će u subotu u legendu kao igraš sa najviše odigranih "večitih" derbija.

Izvor: B92

Autor:B92

Ilić ulazi u istoriju: Bez trijumfa to mi ništa ne znači
foto: StarSport

Vezni igrač će ukoliko bude u crno-belom timu nadmašiti Momčila Vukotića 26. nastupom protiv Crvene zvezde.

"Sama činjenica da ću biti rekorder dovoljna je satisfakcija, uz pune tribine, daje mi veću snagu za trijumfom. U suprotnom mi ništa neće značiti da nadmašim legendarnog Mocu Vukotića", istakao je Ilić.

Partizan zaostaje čak 29 bodova za Zvezdom, prolećni deo sezone je otvorio porazom, pa je su crno-beli pod velikim pritiskom navijača i javnosti.

"Nadam se da će naš maksimum biti dovoljan za trijumf. Igramo najveću utakmicu u zemlji i dodatan mogiv nije potreban. Moramo da budemo maksimalno odgovorni i agresivni, neće biti lako, Zvezda je prva i ima veliku prednost, ali to ništa ne mora da znači", rekao je Ilić.

Ilić je naglasio da je u prošlosti Partizan bio u sličnoj situaciji kao sada Zvezda, ali da je u Humskoj poražen ubedljivo.

"I mi smo imali prednost, a onda se derbi završavao pobedom Zvezde 3:0. Naš rival ima psihološku prednost. Ipak, prošlost pokazuje da ništa ne mora da znači. Naravno da bih voleo da bih voleo da su uloge drugačije", zaključio je Ilić.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu od 17 sati u Humskoj 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve