Nova vest
Tenis

Sreda, 20.11.2019.

10:55

Sve o trećem danu Dejvis kupa

Trećeg dana takmičenja u Dejvis kup finalu u Madridu na programu je bilo šest mečeva.

Izvor: MT/PT

Autor: MT/PT

Sve o trećem danu Dejvis kupa
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Selekcija Srbije prva je završila posao, pošto je maksimalnim rezultatom 3-0 savladala Japan. Opširnije o mečevima čitajte OVDE.

Na terenu broj 2 sastale su se Argentina i Nemačka, dok su na terenu broj 3 snage odmerili Velika Britanija, koju predvodi Endi Mari, i selekcija Holandije.

"Panceri" su završili posao protiv Argentine, pošto su Kolšrajber i Štruf bili bolji od Pelje i Švarcmana, a konačan rezultat (3:0) postavio je dubl par Kravic/Mis koji je posle velike borbe pobedio Gonsalesa i Majera.

Kada je reč o duelu Holandije i Velike Britanija, tamo smo gledali veliku borbu. Mari je dobio prvi meč protiv Grikspura, ali je Evans izgubio od Hasea. To je značilo da će dubl odlučiti pobednika. Dž. Mari i Skupski su savladali Kulhofa i Rojera i pobeda odlazi Britancima.

Na Centralnom terenu Španija je završila posao protiv Hrtvaske, pošto su pobebe u singlu ostvarili Agut i Nadal, dok su u dublu Granoljers i Nadal bili bolji od Pavića i Dodiga.

Plasman dalje obezbedila je i selekcija Australije, a sve zahvaljujući trijumfima Nika Kirjosa i Aleksa de Minora, koji su bili bolji od Stiva Darsisa i Davida Gofana.

Amerikanci su uspeli da savladaju Italijane, ali ne i da ostanu u trci za četvrtfinalom. Ovim rezultatom SAD i "azuri" su ispali, a dalje iz te grupe ide samo Kanada.

Prednost Italijanima doneo je Fabio Fonjini, koji je pobedio Rajlija Opelku sa 2-1, ali je onda posle preokreta Tejlor Fric izjednačio pobedivši Matea Beretinija.

Odluka je pala u dublu, gde su Sem Kveri i Džek Sok pobedili Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija, takođe posle preokreta.

Tok mečeva mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Pojedinačni mečevi, od 11.00:
Argentina – Nemačka 0-3
Velika Britanija – Holandija 2-1
Srbija – Japan 3-0

Mečevi od 18.00:

Hrvatska – Španija 0-3:
Mektić – Bautista-Agut 1:6, 3:6
Gojo – Nadal 4:6, 3:6
Dodig/Pavić – Granoljers/Nadal 3:6, 4:6

SAD – Italija 2-1:

Opelka – Fonjini 4:6, 7:6 (4), 3:6
Fric – Beretini
5:7, 7:6, 6:2
Kveri/Sok – Boleli/Sepi
6:7(4), 7:6(2), 6:4

Belgija – Australija 1-2:

Darsis – Kirjos 2:6, 6:7 (9)
Gofan – De Minor 0:6, 6:7 (4)
Žile/Vligen – Pirs/Tompson – predaja Australijanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve