Nova vest
Tenis

Petak, 22.11.2019.

15:11

Novak i Viktor u žustroj svađi sa sudijom VIDEO

Na četvrtfinalnom meču Dejvis kupa između Srbije i Rusije dogodio se jedan sporan momenat.

Izvor: LN

Autor: LN

Novak i Viktor u žustroj svađi sa sudijom VIDEO
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Naime, tokom drugog seta Srbija je imala tri vezane brejk lopte. Đoković i Troicki nisu iskoristili prvu, a onda se desila sporna, ali ne preterano retka situacija.

Andrej Rubljov je odservirao drugi servis, linijski sudija je zvao aut, a Đoković je ritern zakucao u mrežu.

Usledila je korekcija glavnog sudije Nika Helverta, ali i linijskog koji je ispravio samog sebe. Posle par sekundi razmišljanja, Helvert je odlučio da poen dodeli Rusima.

Zašto? Zato što je zauzeo stav da uzvik linijskog nije uticao na Novaka i da je došao nakon što je srpski teniser već riternirao lopticu koja je završila u mreži.

Usledio je momentalni prigovor Troickog i Đokovića, a u raspravu je uleteo i selektor Nenad Zimonjić.

Ipak, Helvert nije popustio i ni dolazak supervizora na teren nije pomogao Srbiji da se poen ponovi, već je dodeljen Rusima.

Viktor i Novak su ipak napravili brejk u tom gemu i poveli s 3:1, a onda i potvrdili brejk. Ipak, Rusi su uspeli da naprave brejk u gemu u kojem je viđen još jedan sporni detalj.

Rusi su na 4:2 došli do dve brejk lopte, Đoković je odlično odservirao, a posle riterna Troicki samo zakucao lopticu na protivničku stranu terena.

Helver je tada napravio korekciju, rekao da je Novakov servis bio u autu, a posle čelendža pokazano je da sudija nije bio u pravu.

U toj situaciji poen je ponovljen i nije dodeljen Srbiji, jer je prkeinut pre nego što se završio, to jest odmah posle lošeg, ali uspešnog riterna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve