SCG direktno na Mundijalu!!!

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2005.

23:19

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine, pošto je u Beogradu pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 1:0.

"Plavi" su tako takmičenje u sedmoj kvalifikacionoj grupi završili na prvom mestu, sa dva boda više od Španije.

Pobednički gol na krcatoj “Marakani” postigao je Mateja Kežman u sedmom minutu meča. SCG je meč završila sa 10 igrača, pošto je u 84. minutu Nemanja Vidić dobio drugi žuti karton.

SCG je bila dominatna u prvom poluvremenu i imala je mnogo šansi, ali se BiH posle petnaestak minuta drugog dela igre oslobodila i imala ofanzivu.

"Plavi" su počeli agresivno i pre gola imali su nekoliko poluprilika, a Kežman je odmah pokazao da će biti prava pretnja golu gostiju. SCG je povela posle jedne prelepe akcije.

Ognjen Koroman je na desnoj strani šesnaesterca BiH petom vratio
loptu Igoru Duljaju, koji je centrirao Nikoli Žigiću na levoj strani kaznenog prostora. Visoki napadač spustio je loptu na drugu stranu Kežmanu, koji je izblizine prosledio loptu u mrežu.
SCG je imala još nekoliko prilika za gol, a kapiten Mladen Krstajić pogodio je stativu u 35. minutu. Kežman je često prodirao i unesio paniku u odbranu BiH. "Plavi" su i drugo poluvreme ušli u istom ritmu, a Zvonimir Vukić je imao čak tri prilike da poveća rezultat.

Prvo je u 52. minutu dobio loptu u šesnaestercu, ali nije uspeo da se snadje, da bi već u sledećem napadu sa desetak minuta šutirao preko gola. Konačno, u 56. minutu prodro je u šesnaesterac, ali je srušen izmedju dva igrača. Sudija iz Grčke Kiros Vasaras samo je pokazao da se igra nastavi.

SCG je imala još jednu polupriliku posle prodora Kežmana, ali su gosti tada preuzeli inicijativu. BiH je oko 60. minuta imala potpunu inicijativu i imala je zrelih šansi, kada je izvela nekoliko kornera.

Vedin Musić je bio najbliži golu, ali je njegov udarac iz daljine u
korner izbacio golman Dragoslav Jevrić. SCG je pokušavala da uspostavi ravnotežu i uspevala je da sačuva svoj gol. Najbolju šansu u tom periodu imao je Kežman, ali je njegov udarac iz šesnaesterca izblokirao Emir Spahić.

Bosna je u 75. minutu imala još jednu šansu, kada je Spahić posle kornera glavom uputio loptu tik pored gola. Iako je SCG meč završila sa 10 igrača, uspela je da sačuva prednost i donese "plavima" plasman na SP prvi put posle 1998. godine.
Utakmici je prisustvovalo nekoliko stotina gostujućih navijača, koji su učestvovali u čarkama sa publikom na stadionu. Navijači iz boksa na istocncoj tribini gadjali su se stolicama sa publikom sa istočne i južne tribine.

Na početku meča obeležena je 60. godišnjica osnivanja Ujedinjenih nacija. Dečaci koji su na teren izašli sa fudbalerima nosili su majice napravljene za tu priliku, a u sklopu ceremonije u nebo je pušteno 60 belih golubova.

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 55.000 Sudija: Kiros Vasas
Pomoćnici: Simeon Cokalidis i Dimitros Bocatidis (obojica iz Grčke).

SCG: Jevrić, Gavrančić, Vidić, Krstajić, Nadj (Ilić - 73), Duljaj, Koroman, Djordjević, Vukić (Mladenović - 66'), Žigić, Kežman (Luković - 86).

BiH: Hasagić, Berberović, Spahić, Milenković, Musić (Bešlija - 65), Grlić (Bartolović - 46), Bajramović, Salihamidžić, Barbarez, Bolić (Misimović - 71), Jakirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: