Kežman:"Imamo super atmosferu u timu"

Izvor: Igor Vujièin B92

Četvrtak, 18.11.2004.

19:23

Default images

Fudbaleri SCG pobedom od 2:0 u Briselu otpisali su direktnog konkurenta u trci za SP 2006. Pored tri veoma važna boda, meč će ostati upamćen i po sjajnoj igri srednjeg reda "plavih", kao i po (toliko očekivanom) golu Mateje Kežmana. Trka ka Nemačkoj se sada nastavlja u troje, a napadač Čelsija za B92 kaže:

Napravili smo veliki rezultat koji nam daje nadu i mogućnost da odemo u Nemačku. Belgiju smo „otkačili“ i sada ostaje da se sve reši izmedju Španije,Litvanije i nas. Bolji smo tim od Litvanije tu nema dileme, i ne treba o tome ni razmišljati. Medjutim, meč protiv Španaca u martu će biti presudan. Dolaze nam na naš stadion, na prepunu „Marakanu“ i treba ih „podaviti“. Sve ćemo uraditi da dobijemu tu utakmicu i da napokon odemo na jedno veliko takmičenje. Što se tiče utakmice sa Belgijom, odigrali smo strašno pametno, kompaktno, borbeno, sa dosta kvaliteta i tako pokazali da i ova generacija može da igra kvalitetan fudbal.

Kvalitet nam nije na vrhunskom nivou kao što je bio kod generacije Mijatovića i ostalih pre 4-5 godina, ali sigurno da smo napravili veliko zajedništvo. Imamo strašnu atmosferu koja nas krasi i van terena i na terenu, što se i vidi. Jedan uklizava, pa drugi,treći... pričamo na terenu, korigujemo se, kada jedan ispadne drugi ga „zatvara“. Nemamo zvezdu u timu, nema odskakanja i nije važno ko sedi na klupi a ko startuje.Mislim da se sve ovo što sam naveo polako vidi i po rezultatima"
.
Gol za reprezentaciju posle dve godine i 7 meseci upisan je „na konto“ Mateje Kežmana. Jedan udarac na pravo mesto, koji toliko puno znači  napadaču Čelsija, a mnogo dobija i reprezentacija...

Ne mogu da obajasnim koliko je značajan gol koji sam postigao u Briselu i koliku brigu sam skinuo sa vrata. Ljudi oko mene, porodica, saigrači u klubu znaju kroz šta sam prolazio i kako mi je bilo, kako sam emotivno reagovao na sve te komentare da ne želim da igram za reprezentaciju, da dolazim „preko one stvari“ samo da bih video porodicu i prijatelje u Beogradu. A istina je da svi dolazimo „punog srca“ što se napokon vratilo, posebno u sredu, gde sam zaplakao što mi se nikada u životu nije dogodilo.

Šta dalje ?

Treba spustiti loptu na zemlju, i dobro je što nemamo utakmicu u narednih 4-5 meseci, taman da se „ohlade glave“ i da imamo vremena da shvatimo da tek sada počinju kvalifikacije za nas, jer nas tek očekuju mečevi koji mogu da nas odvedu u Nemačku. Tako smo blizu, ali u meč sa Špancima moramo da udjemo kao favoriti, bezobrazno, drsko i da krenemo na pobedu“ rekao je Kežman za B92.

Kompletan intervjuu u kome napadač Čelsija govori i o derbi mečevima narednog kola Lige šampiona, kao i o planovima Čelsija, možete pročitati u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: