Belgija - SCG 0:2

Izvor: B92

Sreda, 17.11.2004.

21:06

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore napravila je značajan korak ka plasmanu na završnicu Svetskog prvenstva koje se 2006. godine igra u Nemačkoj. Golovima Zvonimira Vukića u osmom i Mateje Kežmana u 60. minutu 'plavi' su u Briselu savladali ekipu Belgije sa 2:0.
Posle četiri odigrane utakmice reprezentacija Srbije i Crne Gore ima 10 bodova i nalazi se u vođstvu u grupi.

Trener Ilija Petković odlučio se za dosta opreznu startnu postavu na početku utakmice (iako je najavljivano da će meč početi i Mateja Kežman):

Jevrić, Marković,Dragutinović,Vidić, Gavrančić, Mladenović,P.Djordjević, Koroman, Vukić,Stanković i Milošević.

Nekoliko sati pre početka meča u Briselu je padala jaka kiša pa je teren bio prilično nakvašen i težak za igru.

Već iz prve prave akcije, posle neizbežnog "ispitivanja snaga"plavi su došli do prednosti. Milošević je primio loptu na sredini terena, odličnom asistencijom je “izbacio” Vukića koji je lako iskosa sa 8-9 metara pogodio gol Belgije i tako dodatno šokirao pokisle navijače Belgije (početkom meča ponovo je počela da pada jaka kiša u Briselu).

Od gola Belgijanci kreću mnogo agresivnije ka golu SCG, a već 2 minuta kasnije posle prekršaja Vidića, Sonk iz slobodnog udarca sa 17 metara pogadja “živi zid”.

Do 30.minuta plavi su igrali veoma dobro na sredini terena a posebno ubedljiva bila je linija Djordjević – Vukić. Ipak, baš u tom periodu Belgijanci su imali najbolju priliku, ali je odlično ubacivanje Biskontija u poslednjem trenutku “presekao” Vidić ispred Jevrića.

Zbog povrede Petković je zamenio kapitena Miloševića, umesto koga je ušao Kežman, a kapitensku traku je preuzeo Stanković.

Jedina ozbiljnija prilika do kraja poluvremena vidjena je pred golom Jevrića. Sonk je dobio upotrebljivu loptu ali je uz kontakt sa Vidićem pao u kaznenom prostoru. Na sreću plavih, sudija je samo pokazao da se meč nastavi.

2.poluvreme

AP
Prvu priliku u drugom poluvremenu (Petković nije menjao sastav) imao je Stanković u 55.minutu,kada je sa 20 metara oštro šutirao preko prečke  posle pasa Kežmana.

Već u sledećem napadu Belgije posle velikog nesporazuma Vidića i Gavrančića , Bufel je izbio sam ispred Jevrića, i driblinzima pokušao da  nadmudri golmana SCG, ali je Jevrić nekako zakačio loptu i sprečio siguran gol, dao trenutak vremena odbrani da se vrati i konsoliduje,da bi u nastavku akcije Vidić izbio loptu u aut.

U 60.minutu reprezentacija SCG povela je 2:0. Bila je to odlična akcija Djordjevića i Vukića, usledio je fenomenalan pas fudbalera Šahtjora u prazan prostor, a Kežman je posle dve godine i 7 meseci bez gola u dresu reprezentacije, snažnim prizemnim udarcem iskosa napokon postigao gol.

Narednih 15 minuta nije bilo velikih uzbudjenja, Petković je oštro protestvovao zato što su sudije predugo odlagao povratak na teren Predraga Djordjevića ( imao posekotinu na glavi i bio van terena skoro 10 minuta), a jedinu polušansu u tom periodu imao je Van Der Hejden koji je sa 16 metara pucao preko gola.

Pet minuta kasnije Bufel je posle konfuzije odbrane plavih, pogodio prečku ali iz vrlo teške pozicije iskosa sa leve strane.

Velike probleme Iliji Petkoviću u samom finišu donele su povrede. Marjan Marković je tražio izmenu zbog povrede, ali je u istom trenutku i Mladenović morao pored aut linije zbog povrede stopala. Na sugestiju selektora SCG u poslednjem trenutku umesto najavljenog Markovića, iz igre je izašao igrač Glazgov Rendžersa.

Poslednju priliku na utakmici imali su Belgijanci kada je Van Der Hejden pogodio prečku, ali je posle 4 minuta sudijske nadoknade počelo slavlje igrača SCG na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: