Mateus: Gde su pare od Lige šampiona?

Izvor: B92, Beta

Utorak, 16.03.2004.

15:55

Default images

Bivši trener beogradskog kluba Partizan, nemačka fudbalska legenda Lotar Mateus, optužio je upravu Partizana da je dovela klub na niske grane posle njegovog odlaska i prozvao čelnike "crno belih" pitajući ih gde je novac zaradjen od učešće u Ligi evropskih šampiona.

"Partizan je od Lige šampiona zaradio 30 miliona evra, zar je to malo!? Klupski budžet je šest puta manji i umesto da pojačaju tim, oni su sad mnogo slabiji. Gde je tu logika ? Pravo da vam kažem ne znam ni gde su pare, kod mene nisu. Ja sam radio za klub i navijače", rekeo je Mateus u intervjuu za "Večernje novosti".

On je rekao da je uprava Partizana trebalo da uloži novac od Lige šampiona u nove uspehe, "a ne da padne na nisku granu nacionalnog prvenstva". Mateus je naglasio da je, dok je bio u Partizanu, radio u interesu kluba i dodao da mu je to profesionalni moto od koga ne odustaje.
"Sad više nisam trener Partizana, ali verujte mi, moja je namera dobra. Hoću da podvučem da je logika pogrešna, da je uspeh u Ligi šampiona trebalo da bude uložen u nove uspehe", rekao je Mateus.

Partizan je pod vodjstvom Mateusa, ostvario najveći uspeh fudbala Srbije i Crne Gore u poslednjih 13 godina, plasiravši se u Ligu evropskih šampiona. Partizan je u grupi igrao sa madridskim Realom, portugalskim Portom i Olimpikom iz Marseja i osvojio tri boda. Mateus je krajem jesenjeg dela ove sezone iznenada otišao iz Partizana i preuzeo kormilo madjarske reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: