Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.07.2014.

19:31

Sunjige strepe, žive s telohraniteljima

Nakon što je Huan Sunjiga povredio Nejmara na Svetskom prvenstvu, on i njegova porodica su u konstantnom strahu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sunjiga je povredio Nejmaru kičmu pa Brazilac nije mogao da igra u polufinalu Mundijala u kojem je Selesao doživeo debakl od Nemačke 7:1.

Od tada Sunjigu i njegovu porodicu čuvaju telohranitelji.

"Nakon što je Kolumbija igrala protiv Brazila u kvalifikacijama za SP 2010. na Marakani, on (Huan) mi je priznao da mu je san da jednog dana igrao u brazilskom šampionatu. Sada zbog njegove i bezbednosti porodice to nije moguće. Dobijamo stalno pretnje preko interneta i telefona", rekao je Huanov otac Kamilo.

Kolumbijci i dalje pamte kako je nakon SP 1994. stradao njihov zemljak Andres Eskobar, pa pretnje koji Sunjiga dobija se ne smatraju naivnim.

"Pričali smo sa predstavnicima zakona, naravno da sam kao otac zabrinut. Dobili smo neke stvarno lude poruke, velike pretnje, rasističke uvrede takođe. Ne plašim se samo za Huana, već i za njegovu ženu i kćerku. Otkako se to dogodilo imamo telohranitelje, nadam se da je to samo privremeno", kaže stariji Sunjiga.

Ne pomaže ni to što Nejmar nije okrivio Kolumbijca.

"Nejmar ga je već oslobodio krivice, moj sin to nije uradio namerno. On je protiv nasilja, nikad ranije nije pravio ružne faulove. Svako ko ga vređa ne razume fudbal. Povrede su deo igre, moj sin se javno izvinio i objasnio kako je došlo do sudara", zaključio je Kamilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve