Nova vest
Fudbal

Petak, 18.07.2014.

20:52

Rednap: Engleskoj treba identitet

Menadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap rekao je da želi da Engleska izgradi svoj identitet i da bi mogao da ponudi Fudbalskoj asocijaciji neke savete.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Poslednjih dana dosta se pričalo o tome kako bi Englezi trebalo da se ugledaju na pristup Nemaca, koji su osvojili Svetsko prvenstvo igrajući svoj fudbal.

Englezi su, s druge strane, takmičenje završili već u grupnoj fazi, sa samo jednim bodom.

Međutim, iako mnogi od Engleza traže da se ugledaju na Nemce, Rednap želi nešto drugačije, da tim bude svoj.

Problem je u ovome – Francuska je osvojila Svetsko prvenstvo 1998. godine i moramo njih da kopiramo. Onda oni na sledećem šampionatu ne pokažu ni deo onoga sa prethodnom, pa bi zato trebalo da kopiramo Italijane, pa Špance, i sada Nemce. Posle sledećeg Svetskog prvenstva kopiraćemo nekog drugog, zar ne? Treba da budemo svoji, da imamo svoj identitet i da izvučemo najbolje iz naših igrača. Kakav je engleski stil igre? Tako bi trebalo da igraju svi, od mlađih kategodija do najstarijih. Treba da angažujemo ljude da rade sa decom, a da oni imaju filozofiju kako treba da se igra“, naglasio je Rednap.

Na pitanje da li su ga iz Fudbalske asocijacije pitali za mišljenje, Rednap je odgovorio:

Naravno da nisu, oni imaju previše stručnjaka. Ako bi me pitali, ja bih im rekao šta mislim, možda bih mogao da pomognem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve