Nova vest
Fudbal

Subota, 12.07.2014.

11:14

Van Gal: Bolje je 7:1 nego penali

Selektor reprezentacije Holandije Luj van Gal istakao je da njegova selekcija želi da neporažena ode sa Mundijala u Brazilu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Oranje se u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu sastaju sa Brazilom, u subotu od 22.00 u Braziliji, nakon poraza od Argentine u polufinalu.

“Ekipa je tužna, veoma tužna... Imali smo san koji je srušen i koji ne može da se vrati. Naš cilj je bio da budemo najbolji, a onakav poraz je očajan. Bolje da smo izgubili sa 7:1, nego posle penala“, rekao je Van Gal.

Svoje domete Holandija je najavila fantastičnom pobedom nad aktuelnim šampionom sveta Španijom na samom startu Mundijala, a plasman u finale sprečili su penali protiv Argentine.

“Znamo da nismo poraženi u utakmici, penali su nas uništili. Na kompletnom turniru smo neporaženi, sada je naš cilj da se vratimo kući uzdignute glave. Znali smo da nismo najbolji tim na prvenstvu, ali smo takođe znali i da nas je teško pobediti. U suštini sam tužan, šteta je što nismo u finalu“, zaključio je Van Gal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve