Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2014.

21:00

Argentina u finalu nakon penala!

Reprezentacija Argentina plasirala se u finale Svetskog prvenstva pobedom nad Holandijom 4:2 na penale. Za titulu prvaka boriće se sa Nemačkom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junak penal serije bio je golman Sesrhio Romero koji je odbranio šuteve Ronu Vlaru i Velsiju Snajderu, te odveo Argentinu četvrti put u finale SP.

Tokom 120 minuta nismo videli ništa što bi trebalo da ponude polufinalisti Mundijala, osim žestoke odbrane i borbe na sredini terena. Najveće zvezde Lionel Mesi, Arjen Roben i Robin van Persi su bili nevidljivi.

Za razliku od prvog (Nemačka – Brazil 7:1), ovo polufinale nije donelo ništa što savremeni, vrhunski fudbal nudi. Tokom 120 minuta u Sao Paulu mogli smo tek povremeno da vidimo kako ekipe planiraju da zaprete rivalu, ali su bile daleko od toga.

Mesi, Roben, Van Persi i ostale zvezde se nisu videle, a ključni igrači bili su štoper Holandije Ron Vlar te zadnji vezni Argentine Havijer Masćerano.

Holanđani tokom 90 minuta nisu imali šut u okvir gola, a onda je u 91. minutu Roben sjajnim solo-prodorom izašao na Romera, ali je Masćerano sjajnim klizećim doneo produžetke.

U dodatnih pola sata Argentina je dva puta solidno zapretila, ali je oba puta Silesen lako reagovao. Odlučivali su penali, Van Gal nije imao više izmena, pa je morao da se osloni na Silesena koji nije odbranio nijedan penal u karijeri.

Tako je i ostalo, Mesi, Garaj i Kun Aguero su bili sigurni, dok je s druge strane Sesrhio Romero odbranio šuteve Vlaru, koji je otvorio seriju i iskusnom Snajderu. Konačno, Maksi Rodriges je zakucao loptu pod prečku i odveo Argentinu u finale.

Nemačka četvrti, ili Argentina treći put. Ko će biti novi prvak sveta u fudbalu? Rio de Žaneiro, Marakana, nedelja u 22h.

Tok meča mogli ste da pratite u novom LiveBlogu B92, u kojem možete učestvovati slanjem komentara ili poruka na tviteru na hashtag #B92Brazil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

329 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve