Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.07.2014.

23:31

Kajt: Ovde smo zbog titule

Fudbaler reprezentacije Holandije Dirk Kujt izjavio je da je cilj ’Oranja’ titula prvaka sveta. Holandija u sredu od 22 sata igra sa Argentinom u polufinalu SP.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Argentina je tim svetske klase i zaslužuje da bude među četiri najbolje ekipe. Ali mi želimo da izmerimo svoju snagu protiv najboljih, i ne samo to, želimo i da pobedimo. Zato smo ovde. Polufinale je fantastičan rezultat, ali znamo kakav je osećaj izgubiti titulu i voleli bismo da sada uzmemo trofej, to nam je cilj“, izjavio je Kujt.

Trenutni vicešampioni sveta dosta su se mučili u četvrtfinalu, ali su nakon meča bez golova uspeli na penale da eliminišu Kostariku.

“Sve je bilo kako treba, odigrali smo veoma dobro, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Obično bi, s obzirom na šanse koje smo stvorili, dali pet ili šest golova, ali takve stvati se dešavaju u fudbalu. Ponosan sam na saigrače što ni u jednom trenutku nisu posustali i što smo sve vreme pokazivali koliko želimo trijumf. Na kraju smo i dobili ono što smo zaslužili“, dodao je Kujt.

Holandija je u Južnoj Africi u finalu izgubila od Španije posle produžetaka. Videćemo mogu li ponovo do meča za trofej najboljeg na planeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve