Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.07.2014.

16:44

Ko je najbolji golman na Mundijalu?

Golmani su u velikoj meri obeležili dosadašnji tok Mundijala i zaista će biti teško izabrati najboljeg za idealni tim.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Golman Kostarike Kejlor Navas primio je samo jedan gol iz igre, od Grčke, i sa penala od Urugvaja i bio je najzaslužniji za plasman svog tima u četvrtfinale. I tu je pravio čuda, doveo svoj tim do penala, ali tu je Holandija bila uspešnija.

Giljermo Očoa prvo je oduševio na meču svog Meksika sa Brazilom 0:0, a u osmini finala sa Holandijom nekoliko puta spasao je svoj tim pre nego što je poklekao pred izvanrednim udarcem Snajdera i penalom Huntelara.

Golman SAD Tim Hauard je sa 15 odbrana postavio novi rekord po broju odbrana u jednom meču SP, ali ni to nije bilo dovoljno da se prođe Belgija u osmini finala.

Rajs M’Boli je briljantnim odbranama uveo Alžir u produžetke sa Nemačkom, a na golu Elfa izvanredan je Manuel Nojer – osim bekovskim intervencijama na meču sa Alžirom, istakao se i sa nekoliko sjajnih odbrana u četvrtfinalu sa Francuzima od kojih se izdvaja fantastična odbrana Benzeminog šuta u 94. minutu.

I golman Čilea Klaudio Bravo imao je svetlih trenutaka, baš kao i Ospina, Enjeama, Silesen, Sezar...

Ko je, prema vašem mišljenju, najbolji golman dosadašnjeg toka Mundijala? Podelite svoje mišljenje sa ostalima putem komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve