Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.07.2014.

09:30

"Nejmaru nije ugrožena karijera"

Iako u prvom momentu nije izgledalo tako, malo je nedostajalo da udarac Kamila Sunjige ostavi trajne posledice po Nejmara.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Prema određenim nalazima, koleno defanzivca Kolumbije je moglo da dovede do toga da Brazilac ostane paralizovan, ali srećom, nije bilo toliko precizno.

“Nejmarov normalan život i karijera nisu u pitanju, a oporavak će trajati tri do šest nedelja, odnosno 40 do 45 dana, što je poslednja uspostavljena dijagnoza“, naveo je doktor reprezentacije Brazila Žoze Luiz Runko.

Nejmarovu sklonost na padanju mnogi su poistovetili sa situacijom kada je Sunjiga gotovo nasrnuo na njega, ni ne sluteći kakve su moguće posledice.

Kada sam ušao na teren bio sam veoma zabrinut, video sam da je Marselo očajan zbog situacije sa Nejmarom, ali srećom, nema neuroloških oštećenja, ali je definitivno da je doživeo tešku traumu. Odmah se videlo da je stvar veoma ozbiljna, pomislio sam na frakturu i to se na kraju ispostavilo tačnim“, istakao je Runko.

Mladi Brazilac je ostao bez šansi da učestvuje na ostatku Mundijala, zbog čega je bio očajan, ali je velika sreća u nesreći to što, prema rečima doktora, neće imati nikakve posledice.

Sada će morati da se odmara i da nosi pojas koji će pomoći da se povreda sanira. Uspeli smo da u kratkom vremenskom periodu imobilizujemo povređeno mesto. On za sada ne može da hoda, ali je zaista najvažnije da nema neuroloških problema, tako da neće biti prepreka za njegov povratak fudbalu“, zaključio je Runko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve