Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2014.

11:45

Vertongen: Ne plašimo se nikoga

Defanzivac Belgije Jan Vertongen istakao je da se njegova ekipa ne plaši da izađe na megdan Argentini u četvrtfinalu Mundijala u Brazilu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Izabranici selektora Marka Vilmotsa se u subotu sastaju sa “Gaučosima“ u borbi za plasman u polufinale Svetskog prvenstva.

“Samouvereni smo tokom celog turnira, fizički i psihički se osećamo veoma jako i ne moramo da se plašimo bilo koga“, rekao je Vertongen.

Belgija je ostavila veoma dobar utisak na turniru i opravdala najave da može biti pritajeni favorit, te da poseduje kvalitete koji mogu da pomrse račune, po imenu, zvučnijim selekcijama.

“Želeli smo da dođemo do ovog dela takmičenja, ali to ne znači da treba da ustuknemo pred Argentinom. Želimo da se borimo i da odemo što dalje, to je nagrada za naš dobar rad“, dodao je Vertongen.

Argentina nije oduševila u dosadašnjem delu Mundijala, ali je ipak uspela da stigne do prilike da se bori za polufinale.

“Mesi je bio fantastičan do sada, on je očigledno prvi igrač Argentine, ali ima još fudbalera na koje treba obratiti pažnju. Pričao sam sa Drisom Mertensom o Gonsalu Iguainu, upozorio nas je na njega, a već znamo koliko su opasni Ezekjel Laveci i Anhel di Marija“, zaključio je Vertongen.

Utakmica između Argentine i Belgije počinje u 18.00, a u drugom meču dana sastaju se Holandija i Kostarika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve