MN

Brazil – Čile, Kolumbija – Urugvaj, ko će u 1/4 finale?

Fudbaleri Brazila i Čilea od 18 časova igraju prvi meč osmine finala Svetskog prvenstva na stadionu Mineirao.

Komentari: 32

Drugi meč na programu je od 22 časa na Marakani, a sastaju se Kolumbija i Urugvaj.

Brazilci su u prvom delu takmičenja zauzeli prvo mesto u Grupi A, ispred Meksika, Hrvatske i Kameruna, dok je Čile bio drugi u B grupi, ispred svetskog šampiona Španije i Australije.

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari izjavio je da je njegov tim pomalo uplašen i nervozan pred ovaj duel, ali da to ne moće negativno da utiče na kvalitet igre.

"To je normalno u svakom takmičenju, a ne samo zato što se ono sada održava u Brazilu. Znamo da nemamo pravo na grešku i da ne smemo da izgubimo", dodao je Skolari.

Selektor Čilea Horhe Sampaoli izjavio je da njegova ekipa nije bez šansi na meču sa domaćinom.

"Brazil je pet puta osvajao Svetsko prvenstvo i oni su najbolji tim na planeti. Mi ćemo igrati hrabro, kao što smo to radili u kvalifikacijama i grupnoj fazi“, rekao je Samapoli i dodao da nije sigurno da li će igrati Arturo Vidal.

Kolumbija je sa maksimalnih 9 bodova osvojila prvo mesto u C grupe, dok je Urugvaj bio drugi u D grupi, iza Kostarike.

Slektor Kolumbije Hose Pekerman rekao je da će biti teško igrati sa jednom od najboljih ekipa Juže Amerike.

"Tri pobede su nam povećale sampouzdanje, dokazali smo da je Kolumbija vrlo snažan tim. Urugvaj je težak protivnik, jedan pd najboljih iz Južne Amerike. Imaju sjajnu istoriju i iskustvo i nikada se ne predaju“, rekao je Pekerman.

Urugvajci će igrati bez Suspendovanog Luisa Suaresa, a kapiten Dijego Lugano rekao ih da ih na putu ka četvrtfinalu ništa neće omesti.

"Ništa nas neće zaustaviti, igraćemo kao jedan, pokazaćemo odlučnost, svesni smo da ne smemo da napravimo nijednu grešku. Glavu dižemo visoko, hoćemo da pokažemo svetu da nam je učinjena nepravda“, istakao je Lugano.

prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu