Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.06.2014.

08:03

FS Urugvaja: Nema dokaza, tragovi ujeda lažni

Predsednik FS Urugvaja Vilmar Valdes rekao je da "nema dovoljno dokaza" da se kazni Luis Suares zbog griženja protivnika na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Urugvaj je u utorak pobedio Italiju sa 1:0, a Suares je gornju vilicu zario u rame Đorđa Kjelinija.

Urugvajci tvrde da je Suares žrtva prljave kampanje engleskih medija i domćina Brazila, te da su navodni tragovi ugriza na pojedinim slikama lažni, napravljeni u "fotošopu".

"Verujemo da nema dovoljno dokaza da bismo primenili kaznene mere prema Luisu. Treba da bude jasno da video koji nam je dostavila FIFA stvarno nije jasan", rekao je Valdes.

FIFA je pokrenula disciplinski postupak, a Urugvajcu preti do 24 meča suspenzije. Suares je rekao da mu je Kjelini gurnuo rame i da se takve stvari dešavaju na terenu.

Takođe, Suaresu preti i gubitak sponzora, jer ga je Adidas navodno već upozorio da bude odgovorniji nakon ujedanja Ivanovića i suspenzije na deset utakmica.

Nemačka kompanija je navodno imala sastanak u Riju kako bi reagovala na "krizu". Ugovor sa Suaresom navodno bi mogao da promeni i poker sajt 888.com.

On je već dva puta ujedao rivale, prvi put kao igrač Ajaksa kada je u Holandiji suspendovan na sedam mečeva neigranja, a potom i u Engleskoj prošle godine, kada ga je ujedanje Branislava Ivanovića koštalo deset mečeva pause.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve