Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.06.2014.

09:44

Suares pod istragom: Dešava se

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentativca Urugvaja Luisa Suaresa, jer je u utorak uveče tokom meča sa Italijom urgizao Đorđa Kjelinija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Urugvaj se pobedom nad Italijom plasirao u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu, golom Dijega Godina glavon nakon kornera u završnici meča.

Nekoliko minuta pre pogotka Suares je ugrizao Kjelinija iako je lopta bila daleko od njih. Sudija Marko Rodriges iz Meksika nije reagovao, a 20-ak minuta ranije isključio Klaudija Markisija zbog oštrog starta.

"Takve stvari se dešavaju na terenu, bili smo u kaznenom, on je gurnuo rame ka meni. Ne treba tome pridavati mnogo značaja", rekao je Suares.

Ako bude proglašen krivim, Suares rizikuje zabranu igranja na 24 utakmice ili dvogodišnju suspenziju. FIFA je zatražila da joj se preda video snimak utakmice, a odluku će morati da donese pre subote, kada za plasman u četvrfinale igraju Urugvaj i Kolumbija.

Suaresu je ovo treće ujedanje rivala, prošle godine je kažnjen deset mečeva od Premijer lige jer je u finišu sezone ujeo igrača Čelsija Branislava Ivanovića, a to je isto uradio kao član Ajaksa kada je ujeo igrača PSV-a Otmana Bakala i za to suspendovan sedam utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve