Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2014.

20:48

Magija i suze Vilje na oproštaju (od) Španije – 3:0

Selekcija Španije na dostojanstven način oprostila se od Mundijala u Brazilu, pošto je u poslednjem meču grupe B ubedljivo savladala Australiju – 3:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Default images

'Furija' je nešto sporije ušla u meč, pa se činilo da i Australija može do iznenađenja, ali su aktuelni prvaci sveta preuzeli kotrolu i zasluženo slavili.

Poveli su predivnim golom Davida Vilje, koji je u 36. minutu petom zatresao mrežu. Na 2:0 povisio je Fernando Tores u 69, da bi konačan rezultat susreta postavio Huan Mata u samom finišu.

U istom terminu, odigran je i drugi meč grupe B, Holandija je upisala i treći trijumf na Mundijalu i tako obezbedila prvo mesto grupe.

'Sokerosi' su agresivno ušli u meč, pritiskali Špance visokim presingom, ali za pola sata nisu uspeli ozbljnije da ugroze Pepea Rejnu. 'Furija' se konsolidovala ubrzo, da bi im vođstvo doneo David Vilja.

Najbolji strelac u istoriji selekcije odigrao je svoj poslednji meč za Španiju, a prilikom izlaska sa terena nije mogao da suzdrži suze. Kao utehu, zauvek će pamtiti svoj poslednji pogodak za nacionalni tim.

Andres Inijesta, koji je odigrao svoj 100. meč za Španiju, poslao je fenomenalan pâs iza leđa odbrane Australije na desni bok, Huanfran je prihvatio i povukao u šesnesterac, i zatim je poslao na peterac – gde je Vilja petom iza leđa smešta u mrežu.

Pogodak Davida Vilje petom prvi je gol postignut na taj način na Svetskim prvenstvima, još od 1982. godine i gola Austrijanca Peseja.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u nastavku Španci bili ti koji su konstantno kontrolisali ritam i stvarali šanse. Prednost svog tima duplirao je Fernando Tores, koji je prvi kontakt s loptom imao tek u 18. minutu susreta. Ponovo je kreator bio Inijesta, ovoga puta je savršeno našao napadača Čelsija u kaznenom Australijanaca, a 'El Ninjo' unutrašnjom postigao svoj prvi gol na Mundijalima od Nemačke 2006.

Konačan rezultat meča postavlja Huan Mata u samom finišu meča, posle lepe asistencije Seska Fabregasa.

Tabela, grupa B:
1. Holandija 3 0 0 10:3 9
2. Čile 2 0 1 5:3 7
3. Španija 1 0 2 4:7 3
4. Australija 0 0 3 3:9 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve