Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2014.

17:40

Grupa B: Holandiji čelo, Španiji čast

Reprezentacija Holandije obezbedila je pobedom nad Čileom 2:0 (0:0) prvo mesto grupe B.

Izvor:

Autor:

Default images

U istom terminu, odigran je i drugi duel grupe između Španije i Australije, bez rezultatskog značaja, a svetski prvaci oprostili su se od Mundijala ubedljivim trijumfom – 3:0 (1:0)

'Oranja' je pametno čekala šansu, jer joj je i remi donosi prvo mesto, a pobedu su im doneli rezervisti. Najpre je precizan bio Liroj Fer, a zatim, u poslednjim trenucima meča, i Memfis Depaj.

Četiri sata kasnije, očekuju nas rasplet i u grupi A. Brazilci ne smeju da izgube od Kameruna ako žele u drugu fazu, dok će Hrvatska i Meksiko igrati odlučujući meč za prolaz.

Ove dve grupe ukrštaju se u osmini finala (A1–B2; A2–B1).

Ekipa Luja van Gala odigrala je još jedan pametan meč i potpuno zasluženo ostvarila i treći pobedu u grupi. Čileanci su bili bolji rival u prvih sat vremena igre, ali se čini da im je 'Oranja', kojoj je i bod donosio prvo mesto, svesno prepustila kontrolu i čekala šansu iz kontre. Koji je na kraju i dočekala.

Obe ekipe imale su po dve poluprilike u prvih 45 minuta. Južnoamerikanci su uglavnom pretili posle prekida i uigranih akcija, ali nisu uspeli da pogode okvir gola Cilesena. S druge strane, Holanđani su najbolju priliku propustili preko Stefana de Vrilja, sredinom prvog dela igre.

Arjen Roben je odlično centrirao na peterac, a De Vrilj se izvio, ali je lopta završila za malo pored stative. Pred sam kraj poluvremena, Roben je prošao u svom stilu, igrajući samo levom nogom (osam puta), prevario nekoliko čuvara, ali je njegov udarac završio, takođe, pored gola.

Holandija je angažovanije i agresivnije otvorila drugih 45. minuta, dok su Čileanci neobjašnjivo pali. Ipak, Holanđani nisu to uspeli da iskoriste u prvih 20 minuta, pa se činilo da će se meč okončati bez golova.

Međutim, ključni momenat desio se u poslednjoj trećini susreta, kada je Van Gal poslao na teren Liroja Fera i Memhisa Depaja. Najpre je defanzivac Fejnorda savršeno skočio, posle uigrane akcije iz kornera, i prosto zakucao loptu u mrežu Brava za vođstvo i miran finiš svoje ekipe.

Čileanci su pokušali da izjednače, dva solidna pokušaja imao je Aleksis Sančes, Najdžel de Jong umalo nije savladao svog golmana, ali se mreža Cilesena nije zatresla.

Konačanan rezultat meča postvalja Depaj, posle kontre svog tima u tri poteza. Igrao se treći minut nadoknade, kada je raščiščena opasnost posle kornera Čileanaca. Lopta je stigla do De Jonga koji je šalje do Robena, ofanzivac Bajerna opet protutnjava levim bokom i salje loptu na metar od Brava – pravo na nogu Depaja koji je smešta u praznu mrežu.

Oba meča mogli ste da pratite putem našeg Live Bloga – u kom imate šansu i da učestvujete preko #b92brazil na društvenim mrežama. Najinteresantniji komentari biće objavljeni u okviru bloga.

Grupa B:

Sao Paulo: HolandijaČile 2:0 (0:0)
Fer 77', Depaj 90+2'
Kuritiba: AustralijaŠpanija 0:3 (0:1)
Vilja 36', Tores 69', Mata 82'

Grupa A:

Brazilija: KamerunBrazil (22h)
Resife: Hrvatska - Meksiko (22h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve