Nova vest
Fudbal

Petak, 20.06.2014.

20:55

Francuzi pregazili Švajcarsku - 5:2!

Fudbaleri Francuske pregazili su Švajcarsku sa 5:2 u drugom kolu E grupe na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Didijea Dešama je ovom pobedom overila plasman u osminu finala i sasvim se približila prvom mestu u grupi.

Francuzi su odigrali briljantan meč, sav posao su završili u prvom delu kada su postigli tri gola i promašili penal, a u nastavku su dotukli rivala i istakli kandidaturu za titulu.

Žiru je pogodio za 1:0 u 17. minutu glavom posle kornera, a samo minut kasnije Matuidi je udvostručio prednost. Benzema i Žiru pravili su mnogo problema ekipi Otmara Hicfelda, napadač Reala je u 32. minutu iznudio penal, ali ga je i promašio.

Osam minuta kasnije posle munjevite kontre na 3:0 je povećao Valbuena na asistenciju Žirua.

Nisu se tu zaustavili Francuzi koji su i u drugom delu nastavili sa sjajnom igrom. Benzema je u 67. minutu svojim trećim golom na Mundijalu povećao na 4:0, a šest minuta kasnije i Sisoko se upisao u strelce – 5:1.

'Petlovi' su igrali sa ogromnom lakoćom, sve im je polazilo 'od noge', ali Švajcarci su do kraja ipak ublažili poraz. Džemaili je u 82. minutu iz slobodnog udarca smanjio na 5:1, a konačan rezultat dva minuta pre kraja postavio je Džaka.

Švajcarci sada moraju na pobedu protiv Hondurasa u poslednjem kolu, dok će Francuzi protiv ekvadora moći i da odmaraju neke nosioce pošto imaju šest bodova.

Meč ste mogli da pratite na našem Live Blogu, kao i da učestvujte u diskusiji pomoću heštega #b92brazil na društvenim mrežama ili nam šaljite komentare. Najzanimljiviji komentari naći će se na blogu.

U prvoj utakmici devetog dana Kostarika je šokirala Italijane i izbacila Engleze sa Mundijala. U ponoć se sastaju Honduras i Ekvador, poraženi timovi u prvom kolu iz E grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve