Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.06.2014.

17:25

Kolumbija preko 'Slonova' do druge faze

Fudbaleri Kolumbije pobedili su Obalu Slonovače sa 2:1 (0:0) u drugom kolu C grupe Mundijala u Brazilu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kolumbijci sada imaju dva trijumfa i praktično su obezbedili prolaz u osminu finala, a ’Slonovi’ su ostali na tri boda.

U veoma zanimljivoj i dinamičnoj utakmici prednost Kolumbijcima doneo je Rodriges u 64. minutu golom glavom posle kornera, a šest minuta kasnije rezervista Kintero realizovao je kontrapad.

Žervinjo je divnom solo akcijom smanjio u 73. minutu, ali Obala Slonovače nije mogla do boda uprkos terenskoj inicijativi do kraja meča.

U prvom poluvremenu igralo se u visokom tempu, obe ekipe nastojale su da budu ofanzivne, ali su i odbrane bile veoma disciplinovane.

Najbolju priliku imala je Kolumbija u 28. minutu – izvanredna lopta Kuadrada za Rodrigesa, koji centrira sa leve strane i pronalazi potpuno samog Gutijeresa na desetak metara od gola. Ipak, on je loše zahvatio loptu i gola nije bilo.

Tri minuta kasnije solidan udarac uputio je Orije na drugoj strani, a do kraja prvog poluvremena nije bilo izrazitih šansi.

Nastavak je doneo još žešći ritam, a u 58. minutu Jepes je ispravio grešku Armera i sprečio Slonove da dođu do velike šanse. Kapiten Jepes igrao je 100. meč za nacionalni tim i bez greške je odradio svoj posao.

U sledećem napadu Kolumbije Kuardado je promešao Boku po desnoj strani i pogodio stativu, što je bila najava svega što će se dogoditi do kraja meča.

Didije Drogba ponovo je u igru ušao sa klupe, u 60. minutu, a samo četiri minuta kasnije Kolumbija povela – Kuadrado je izveo korner sa leve strane, a Džejms Rodriges pobegao je upravo Drogbi i glavom je zakucao loptu u mrežu.

Usledio je pokušaj Orijea iskosa sa desne strane, a u 70. minutu tim Hosea Pakermana duplirao je prednost – Serej Die, momak koji je plakao prilikom intoniranja himni, poklonio je loptu Gutijeresu na četrdesetak metara od svog gola i tako otvorio kontru rivalu, a Huan Kintero, 21-godišnji igrač Porta, pribrano je rešio situaciju ’jedan na jedan’.

Činilo se da je meč gotov, ali tako nije mislio Žervinjo, koji je samo tri minuta kasnije dobio loptu na levoj strani, predriblao dvojicu protivničkih fudbalera, zatim i trećeg po ulasku u šesnaesterac, a onda je pogodio mrežu, iako je Ospina dokačio loptu.

Do kraja meča ’Slonovi’ su pritiskali rivala, imali nekoliko udaraca iz daljine, ali stopostotnu šansu nisu uspeli da stvore i Kolumbija je osvojila sva tri boda.

Meč ste mogli da pratite na našem Live Blogu, kao i da učestvujte u diskusiji pomoću heštega #b92brazil na društvenim mrežama ili nam šaljite komentare. Najzanimljiviji komentari naći će se na blogu.

Od 21 sat u derbiju dana sastaju se Urugvaj i Engleska, a od ponoći igraju Japan i Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve