Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.06.2014.

21:34

Roben: Malo smo bili pod pritiskom

Reprezentativac Holandije Arjen Roben izjavio je da je njegova ekipa pobedom nad Australijom napravila veliki korak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Oni su zaista igrali agresivno, igrali su kao da im je ovo poslednja šansa. Bili smo malo pod pritiskom, ali napravili smo veliki korak. Imamo maksimalan broj bodova. I gol razlika može da bude presudna, tako da je prva utakmica bila veoma važna", rekao je Roben.

Fudbalska reprezentacija Holandije pobedila je u Porto Alegreu selekciju Australije sa 3:2 u drugom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

"U drugom poluvremenu smo igralo bolje nego Australija, ali su u prvom oni bili bolji. U drugom smo imali pet, šest, sedam prilika. Očekivao sam da pobedimo. Kada je Metju Leki promašio šansu, rekao sam Patriku Klajvertu 'Dobićemo ovu utakmicu", rekao je selektor Holandije Luj van Gal.

"Način na koji su igrači postigli golove je bio odličan, to je važno zbog navijača. Ne volim da izdvajam igrače, ali mislim da je Najdžel de Jong bio inspirativan", dodao je Van Gal.

Holandija će u poslednjem kolu igrati protiv Čilea, dok će se Australija sastati sa Španijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve