Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.06.2014.

20:45

Benzema porazio Hondurašane

U drugom meču grupe D, reprezentacija Francuske savladala je selekciju Honurasa sa ubedljivih 3:0 i preuzela čelo tabele.

Izvor:

Autor:

Default images

Ipak, 'Galskim petlovima' je posao značajno bio olakšan od 43. minuta, kada je Vilson Palasio skrivio penal i zaradio drugi žuti karton. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Karim Benzema.

Kod drugog pogotka, u trećem minutu nastavka, prvi put je u istoriji je na odluku uticala gol tehnologija, a pogodak je upisan kao autogol golmana Valjadaresa, U 72. minutu, Benzema postavlja konačan rezultat.

Napadač Real Madrida bio je ključni čovek u prvoj pobedi Francuske na otvaranju Mundijala, posle tri vezana neuspeha bez datog gola.

U uvodnih desetak minuta, nije delovalo da se Honduras uplašio jačine rivala, pa smo gledali čvrst fudbal, uz ofanzivniju i konkretniju igru ekipe Didijea Dešama. Ipak, nisu uspeli da savladaju Valjadaresa gotovo celo poluvreme, Blejz Matuidi i Antoan Grizman su dva puta pogađali okvir gola (prečku), a nekoliko solidnih pokušaja imali su i Benzema i Valbuena.

Prelomni momenat desio se dva minuta pre odlaska na odmor, Vilson Palasio je neoprezno srušio Pola Pogbu sleđa i skrivio penal. Da stvar bude još gora po Hondurašane, Palasio je zaradio i drugi žuti karton.

Pokušao je selektor Hondurasa izmenama da promeni nešto u drugom poluvremenu, ali njegovi igrači nisu mogli da se suprotstave brojčanom jačem protivniku. Već posle 180 sekundi igre bilo je 2:0 za Evropljane, a ponovo je koban bio Benzema.

Johan Kabaj je poslao divan pâs do Karima Benzeme, a bivši napadač Liona je poslao u dalji ugao. Međutim, lopta se odbila od stative i otišla po liniji ka drugoj. Golman Hondurasa pokušao je da interveniše, ali se na kraju ispostavilo da je upravo on 'pogurao' loptu preko linije. Glavni sudija je sačekao signal Gol tehnologije i posle nekoliko sekundi pokazao na centar.

Dešam je do kraja meča izvršio sve izmene, želevši da odmori ključne igrače, a konačan rezultat meča postavio je igrač utakmice Benzema. U 72. minutu, Valbuena je poslao loptu iz kornera na ivicu kaznenog do Debušija, bek Njukasla je šutirao iz prve, lopta se od igrača Francuske koji je ležao na zemlji odbila do Benzeme, koji je zakucava u mrežu.

Francuzi u narednom kolu igraju 20. juna u Salvadoru sa Švajcarskom, kada će verovatno pasti odluka o pobedniku grupe, dok se nešto kasnije sastaju Honduras i Ekvador.

Kao i sve mečeve, i ovaj duel mogli ste da pratitie putem našeg Live Bloga – u koji se možete uključiti ukoliko koristite #b92brazil na društvenim mrežama.

U prvom susretu dana videli smo dramatičan trijumf Švajcarske, koja je tek u 93. minutu uspela da stigne do preokreta i sva tri boda protiv Ekvadora.

Poslednji meč dana na programu je u ponoć na čuvenoj Marakani, a sastaju se Argentina i Bosna i Hercegovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve