Nova vest
Fudbal

Petak, 06.06.2014.

08:11

Ronaldo propušta prvi meč na SP?

Selektor Portugala Paulo Bento nije mogao da kaže tačan dan kada će se Kristijano Ronaldo vratiti treninzima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zbog toga je sve realnije da najbolji igrač ekipe propusti prvi meč na Svetskom šampionatu, što bi bio veliki udarac za Portugal.

Ronaldo ponovo nije trenirao sa saigračima pred pripremni meč sa Meksikom u petak i već neko vreme muči se sa povredom leve butine i tendinitisom u kolenu. Čak i da se oporavi, pitanje je da li će biti spreman za meč sa Nemačkom 16. juna.

“Situacija evoluira, a samim tim napreduju i naša očekivanja. Odluka kada je spreman da zaigra biće doneta kao da je u pitanju bilo koji igrač, a ja nisam slobodan da do kraja zalazim u detalje. Čim Ronaldo bude spreman, mi ćemo to objaviti“, rekao je Bento.

“Ipak, mi moramo da se spremamo za Nemačku nezavisno od toga. Odluka da li će igrati jeste na doktorima, njemu i meni, ali Ronaldo nije jedini dobar fudbaler kojeg imamo“, dodao je selektor Portugala.

Napadač Reala do sada je dao 49 golova na 110 nastupa za Portugal, a propustio je i subotnji remi bez golova sa Grčkom.

Osim njega, za pripremni okršaj sa Meksikom neće biti spremni Raul Meireleš i Pepe, koji će doduše verovatno moći da zaigra od starta Mundijala.

“Pepe je odigrao mnogo utakmica ove sezone, imao je dobru sezonu. Ocenićemo kako je u datom trenutku i na osnovu toga odlučićemo hoće li igrati“, kaže Bento.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve