Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.06.2014.

09:13

Pobede Južnoamerikanaca i 'Slonova'

Fudbaleri Argentine, Urugvaja, Čilea i Obale Slonovače ostvarili su pobede u pripremnim mečevima za Mundijal odigranim u noći između srede i četvrtka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najubedljivija je bila Argentina, koja je sa 3:0 savladala Trindidad i Tobago. Urugvaj je pobedio Sloveniju 2:0, Čile je istim rezultatom dobio Severnu Irsku, dok je Obala Slonovače bila bolja od Salvadora 2:1.

Argentina je do prednosti došla uz malo sreće golom Rodriga Palasija u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena – tačnije, golman Trinidada i Tobaga Vilijams napravio je veliku grešku.

U 51. minutu Mesi je pogodio stativu, ali je loptu pokupio Masćerano i sproveo je u gol, da bi konačni rezultat u 64. minutu postavio Maksi Rodriges na asistenciju Palasija.

’Gaučosi’ su igrali bez Sabalete, Garaja, Aguera i Iguaina, koji još rade na kondiciji, a poslednja provera Argentincima biće meč sa Slovenijom u subotu.

“Važno je da smo završili meč bez povređenih igrača. Mirni smo i zadovoljni ekipom koju imamo, pokušaćemo da igram dobro na SP“, izjavio je Mesi.



U odsustvu Luisa Suaresa zbog povrede kolena, golove za Urugvaj u pobedi nad Slovenijom u Montevideu dali su Edinson Kavani i Kristijan Stuani.

U 37. minutu Forlan je centrirao sa leve strane, a Kavani je glavom pogodio gol za radost na stadionu “Sentenario“. Kavani je bio glavni i za drugi gol, pošto je u 76. minutu oduzeo loptu golmanu Handanoviću, a Stuaniju je preostao lakši deo posla.

Za Sloveniju je od 61. minuta igrao fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik.



Čile je u meču sa Severnom Irskom diktirao ritam i uglavnom držao loptu u nogama, mada je rival imao nekoliko dobrih prilika za gol. Otpor Severnih Iraca slomljen je tek u finišu meča, a golove su postigli rezervisti – Eduardo Vargas u 79. minutu i Maurisio Pinilja tri minuta kasnije.

Uprkos pobedi, selektor Horhe Sampaoli ne može da bude zadovoljan igrom nekoliko dana pred početak Mundijala.



Posle loše igre u meču sa BiH, Obala Slonovače popravila je utisak u pobedi nad Salvadorom 2:1. U osmom minutu Drogba je pronašao Žervinja koji dovodi ’Slonove’ u vođstvo, a u 42. minutu uloge su bile obrnute – Žervinjo je asistirao Drogbi.

Do kraja je Salvador uspeo da smanji golom Alvaresa iz penala koji je skrivio Kolo Ture, ali je ekipa Sabrija Lamušija ipak sačuvala pobedu.



U mečevima odigranim u sredu uveče Holandija je pobedila, a to nije pošlo za rukom Engleskoj i Italiji.

Pripremni mečevi:
Argentina – Trinidad i Tobago 3:0
Palasio 45+1, Masćerano 51, Rodriges 64
Urugvaj – Slovenija 2:0
Kavani 37, Stuani 76
Čile – Severna Irska 2:0
Vargas 79, Pinilja 82
Obala Slonovače – Salvador 2:1
Žervinjo 8, Drogba 42 - Alvares 76 (pen)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve