Ko je Mesiju dao nagradu?

Žestoke kritike upućene su FIFA jer je Lionel Mesi izabran za najboljeg igrača Svetskog prvenstva, a to odkulu donela je komisija od 13 članova.

Izvor: AK

Ponedeljak, 14.07.2014.

20:28

Default images

Među onima koji su odlučili da je Mesi najbolji igrač Mundijala najzvučnije ime je bivši menadžer Liverpula Žerar Ulije.

Pored njega tu su još bivši reprezentativac Nigerije Sandej Oliseh, Riki Herbert, Miksu Patelainen, Raul Arijas, Gabijerl Kalderon, Abdel M. Husein, Kvok Ka Ming, Joan Lupesku, Hines Melendes Sotos, Cunejasu Mijamoto, Haime Rodriges i Teodor Vitmor.

Njihova odluka je poprilično uzburkala strasti, a čak je i Dijego Armando Maradona rekao da je sramotna.

Iznenađen je bio i predsednik FIFA Sep Blater, ali da je zahvaljujući njemu Argentina stigla do finala.

"Bio sam malo iznenađen kada sam video Mesija da dolazi da preuzme nagradu. Ali ako uporedite početak takmičenja i kako je Argentina stigla do finala, očigledno je to bilo presudno u odluci", rekao je Blater.

Argentinac je dao četiri i asistirao kod jednog gola na Mundijalu, ali je strelac bio samo u grupnoj fazi protiv Bosne i Hercegovine, Nigerije i Irana.

"Briga me za nagradu, briga me za sve. Želeo sam da Argentina osvoji Svetsko prvenstvo", rekao je nakon finala Mesi.

FIFA je odlučila da je drugi najbolji igrač bio drugi strelac SP Tomas Miler, dok je bronzanu loptu dobio Arjen Roben iz Holandije.

Mnogi smatraju da je nagradu zaslužio prvi strelac takmičenja Hames Rodriges iz Kolumbije, dok je statistički najkorisniji igrač bio Toni Kros iz Nemačke.

Kod drugih nagrada nije bilo iznenađenja, najbolji golman SP je Manuel Nojer (Nemačka), a najbolji mladi igrač je Pol Pogba (Francuska). Nagrada za fer-plej otišla je reprezentaciji Kolumbije.

Idealni tim SP: Nojer (GER) – Roho (ARG), Humels (GER), Silva (BRA), De Fraj (NED) – Oskar (BRA), Kros (GER), Lam (GER), Rodriges (KOL) – Roben (NED), Miler (GER)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: