Supermodel, aktivistkinja, majka - Žizel Bindšen

Kada biste kojim veoma srećnim slučajem došli u situaciju da izvedete Žizel Bindšen u bioskop, sigurno ne bi trebalo da joj postavite pitanje da li je manekenstvo perspektivno.

Biće dovoljno da uđete na zvaničnu web prezentaciju magazina Forbs i sve bi vam bilo jasno, 33-godišnja Brazilka je u 2013. godini zaradila 42 miliona dolara, šestostruko više od „prve pratilje“ u izboru za najbogatiju manekenku, Mirande Ker.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Sreda, 07.05.2014.

12:00

Default images

Jednom rečju – dominacija... I to u poljima za koja su veoma zainteresovane i neke druge, takođe dominantne pripadnice lepšeg pola.

Recimo, Bindšenova je postala zaštitno lice kompanije H&M umesto r’n’b zvezde Bijonse, njena koleginica Rijana je zbog Brazilke ostala bez sponzorskog ugovora sa Šanelom, a Kejt Mos je morala da se oprosti od juvelirnice Dejvid Jurman.

Žizel je izvršila „preuzimanje“ u godini koja joj je donela rođenje drugog deteta, kćerke Vivijen iz braka sa jednim od najboljih kvoterbekova u istoriji NFL, Tomom Brejdijem.

Njen privatni život je u velikoj meri daleko od očiju javnosti, u masi „selebriti“ ličnosti koje se utrkuju u borbi za naslovne strane „žutih“ novina, gospođa Brejdi je uspela da izbegne rijaliti šou karavane.

Žizelin način ponašanja ispred i iza reflektora, te odnos prema konkurenciji najbolje je objasnila Naomi Kembel.

„Modeli moraju mnogo da se trude kako bi stigli do slave, samo mislim da je taj pojam „slava“ postao veoma širok. Kejt Mos i devojke slične njoj su definitivno supermodeli, ali je Žizel poslednji pravi supermodel“, navela je Kembelova.

Rođena je 20. jula 1980. godine u delu brazilske države Rio Grande do Sul pod nazivom Treš de Majo, u šestoj generaciji nemačkih iseljenika i kao jedna od šest kćerki radnice u banci Vanije Nonenmaher i univerzitetskog profesora Valdira Bindšena.

Na insistiranje majke, Gabi, Peti i Žizel su se početkom ’90. godina 20. veka prvi put upoznale sa manekenstvom, a favorit porodice bila je Gabi, koju je i Žizel smatrala lepšom.

Ipak, rečeno je da se drugačije dogodi, Žizel je 1993. godine izabrala modna agencija Elit iz Sao Paola, Gabi se okrenula studijama prava, te danas obavlja funkciju sestrinog menadžera.
Slučajna šetnja šoping centrom u Sao Paolu donela je Bindšenovoj priliku da se oproba na takmičenju Elite Model Look za najlepšu devojku sveta. Dalje od četvrte pozicije nije mogla, ali su joj se tom prilikom otvorile velike poslovne mogućnosti.

Ređale su se modne revije u Njujorku, Londonu, zapala je za oko i Aleksanderu MekKvinu, a 1998. godine je prvi put pozirala za naslovnu stranu prestižnog modnog časopisa Voug.

Novi milenijum joj je doneo nezapamćeni uspeh, našla se na naslovnicama američkog i britanskog Vouga, a u međuvremenu nije mogla da prođe nijedna kampanja brenda Dolče i Gabana bez njenog učešća.

Naslovnice i revije su se ređale kao na traci, Žizel je u biografiju upisala i pojavljivanje na filmskom platnu, a o njenoj popularnosti dovoljno govori podatak koji su izneli plasični hirurzi Ričard Fleming i Tobi Majer.

“Od sredine prve decenije 21. veka sve više devojaka je dolazilo kod nas u želji da ima telo poput Žizel Bindšen. Paradoksalno, to se nastavilo i posle 2009. godine, nakon Žizelinog prvog porođanja“.

Unosni sponzorski ugovori koje Bindšenova ima sa mnogobrojnim kompanijama mogu na prvi pogled izgledati besmisleno veliki, ali je povratna reakcija publike potpuno neverovatna. Prodaja proizvoda brenda C&A je porasla za 30 procenata po objavljivanju da je brazilski supermodel novo zaštitno lice, sandale sa njenim imenom su za tri godine zaradile 30 miliona dolara, a 2010. godine prodato je 250 miliona pari.

„Ona je ikona na svim kontinentima, njeno lice prodaje sve proizvode, od šampiona do papuča“, rekao je Edvard Rejzek, Žizelin saradnik iz vremena njenog angažovanja u Viktorija Sikretu.

Veliki novac povlači i veliku pažnju javnosti, na koju je Žizel odgovorila humanitarnim radom. Donirala je preko 150.000 dolara programu brazilske vlade za suzbijanje gladi, te prodajom specijalno proizvedenih ogrlica pomogla razvoj dečijih bolnica.

Pomagala je ljudima pogođenim uraganima, te cunamijem u Japanu, a 2007. je otvorila fondaciju „The Luz“ koja treba da pomogne emancipaciju devojaka u Brazilu.
Početkom 2012. godine postala je ambasador dobre volje pri programu Ujedinjenih Nacija za očuvanje okoline, a u januaru ove uključila se u rad borda direktora Alijanse za očuvanje prašumskih područja.

Nije bila u šemi sa Bredom Pitom, ali jeste sa Leonardom Di Kaprijom, međutim pet godina veze nije bilo dovoljno da Brazilka svom preizmenu doda glumčevo.

Bolje sreće bio je kvoterbek Nju Ingland Petriotsa, Tom Brejdi, a po venčanju 2009. godine dobili su dvoje dece, sina Bendžamina Rajn Bindšen Brejdija i kćerku Vivijan Lejk Bindšen Brejdi.

Potpuno iznenađuje priča o njihovom domu koji „radi“ na solarnu energiju, te poseduje sisteme za reciklažu i preradu kišnice.

Žizel je redovna i na utakmicama svoga supruga, a jednom prilikom je objasnila i kako funkcioniše suživot profesionalnog sportiste i profesionalnog supermodela.

„Važno je da podržavamo jedno drugo u tome što radimo. Atmosfera nije baš najbolja kada Tomov tim izgubi, ali se uvek trudi da ispravi greške. Dok on noću gleda utakmice, ja čitam knjigu sa čepovima u ušima... Ne gledam američki fudbal osim kada on igra“, navela je Bindšenova.

U prilog tome da Žizel radi svoj posao da bi živela, a ne živi da bi radila govori i izjava koju sebi ne bi mogao da priušti veliki broj manekenki.

„Ja u kući nemam četku za kosu! To je poslednja stvar koju bih želela da vidim u slobodno vreme, nemojte zaboraviti da u toku mog radnog vremena četka mnogo vremena provodi u mojoj kosi“, istakla je Bindšenova.

O liftinzima, pilinzima, lukovima, bukovima, idealnim proporcijama, dijetama, nećemo ovom prilikom, važno je zaključiti da je Žizel Bindšen heroj modernog doba i da bi u današnjem vremenu trebalo da predstavlja pravi uzor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: