Ponedeljak, 14.07.2014.

20:28

Ko je Mesiju dao nagradu?

Žestoke kritike upućene su FIFA jer je Lionel Mesi izabran za najboljeg igrača Svetskog prvenstva, a to odkulu donela je komisija od 13 članova.

Izvor: AK

Ko je Mesiju dao nagradu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Bogoljub

pre 9 godina

Uvek se treba drzati principa da iz sampiona ide mvp.Ovo je kuptakmicenje i kroz tose to treba ceniti. Iako od Nemaca niko bas nije odskakao trebao je dobiti ili Miller, ili Schweinsteiger ili cak Lhm, Neuer, Ozil..
pre 4 godine je tragikomicno nagradu dobio Forlan. I to kao da je nekosad iz Brazila dobio. Cak da je Neymar bio mnogo bolji od njega.
Inace, ako se odustalood tog principa Messi je najblizi tituli. Jednostavno toliko znaci ekipi i njihovim dobrim rezultatima. Argentina je jedna prosečna ekipa bez njega koja bi se borila u grupi. Ovako je samo sedam minuta bila od neresenog rezultata u finalu.

Slavisa

pre 9 godina

Zao mi je bilo Mesija kada je mimo svoje volje primao nagradu za najboljeg igraca. FIFA mu je ovim samo otezala ionako teske trenutke zbog poraza. Dobio je tolike nagrade koje je apsolutno zasluzio, sad sa ovom neko e reci da su i te dodeljene pristrasnim glasanjem. Ali, ako bismo bas bili objektivni, i pored za njega bledih izdanja, on je i takav bio jedan od najboljih na ovom prvenstvu, tako da je svakako trebao da udje u uzi izbor. No, pored svih onih zasluzenih nagrada koje je dobio naravno da je ovu trebalo dodeliti nekom drugom. Ovako je ispalo kako je Mesi neki veteran i da mu je ovo poslednja sansa da dobije neku nagradu u zivotu. Mesi ce predvoditi Argentinu i na sledecem SP, a i na onom posle njega (na kome mozda nece ucestvovati) ce imati jos uvek manje godina od coveka koji je pre neki dan postao najbolji strelac u istoriji SP. Maradona je sa 26 doveo Argentinu do titule, a sa 30 do finala. Mozda u Mesijevom slucaju bude obrnuto: sa 27 ih je doveo do finala, a sa 31 do titule.

Stefan

pre 9 godina

Messi je najbolji bio i odluka je sasvim ok. Pogledajte malo statistike prethodnih osvajaca zlatnih lopti Diego Forlan 2010, Zidane 2006 pa uporedite golove, asistencije i dr.

Simon

pre 9 godina

Roben je mogao da iznudi još osam penala i opet mu ne bih dao Zlatnu loptu. Rodrigez je dobar, igrao je super na dve, tri utakmice i dao fantastične golove ali ni to nije baš za Zlatnu loptu.
Mesi je igrač koji ne simulira, koji ne iznuđuje, koga nije imao ko da prati ni u takvoj ekipi kao što je Argentina (osim DiMarije), koji je driblao, davao golove, nameštao šanse, bio uvek opasan, jednostavno, Mesi je najbolje igrao fudbal na ovom svetskom. Nije mi jasno ovo ludilo "zašto Mesi pa zašto Mesi...". Zato što je na ovom svetskom bio najbolji igrač. Uostalom - otkud Argentina u finalu? Da nije možda i to nezasluženo? E pa ako je to nezasluženo onda ni Mesi nije zaslužio Zlatnu loptu, ali pošto jeste onda samo mogu da kažem SVAKA ČAST majstore, razumem razočarenje i veliku tugu ali Zlatna lopta je tvoja sasvim zasluženo, glavu gore!

b88

pre 9 godina

Messi , messi pa messi ..... toliko boljih I korisnih fudbalera na ovom SP , a oni opet Messi !!!! Zasto recimo to nije bio Klose , covek koji je usao u istoriju SP I Svetskog fudbala , covek koji je zasluzio da se o njemu prica I njegovim golovima . Sigurno mu je ovo oprostaj od fudbala , a o njemu niko ni rec da kaze, niti da mh dodele neko priznanje , pa cak I da ga uvrste u idealan team ?! Po meni, sramno....Pozdrav

Calm Down

pre 9 godina

"Kod drugih nagrada nije bilo iznenađenja..."

Čija je ovo konstatacija? Kolumbija dobila nagradu za fer-plej, tako što je pri kraju svoje poslednje utakmice, kada je bilo jasno da ispadaju, njihov igrac polomio kičmu glavnoj zvezdi protivnika!? I uopšte, smorili ste više sa Kolumbijcima koji su pobedili Grčku, Japan, Slonovaču i Urugvaj bez Suareza, i čim su naleteli na prvu iole pristojniju ekipu, pa makar to bio nikad slabiji Brazil, odmah ispali.

Inače, nikada MVP nije izabran iz ekipe koja nije došla do polufinala (zato ne čudi što Rodrigeza i Benzeme nema u TOP3 odabranih), a uvek se namerno izbegavalo da se ne poklopi prvi strelac i MVP uz samo 3 istorijska izuzetka (dakle Rodrigez nije bio u konkurenciji ni pod razno), a od 1994 MVP ne ide ni šampionima - tako da je odmah nakon finala bilo jasno da MVP ide u ARG, NED ili BRA. Da su dali Brazilcu, tek bi to bio skandal, tako da se sve svelo na izbor između Robena (najbolji Holanđanin na turniru) i Mesija (a ko drugi iz ARG nakon povrede Di Marije?).

Lično smatram da je Robenu trebalo otići priznanje, ali po ovim nezvaničnim kriterijumima koje sam naveo, a koje FIFA već decenijama forsira, Mesi bi bio #2 kandidat - dakle nije nikakav preterani skandal kako se naknadno naduvava.

Lugano

pre 9 godina

Messi nije zasluzio nagradu, ali reci da je Messi igrac za male utakmice... Covek je potrosen i izmoren, kao i citav tim Barse, koji igra na ekstremno visokom nivou vec zadnjih 6-7 godina. P.s. Nisam simpatizer Barselone.

nikola

pre 9 godina

Mesi je mogao malo kulturnije da se ponasa pri dodeli trofeja i da sa manje omalovazavanja prihvati nagradu...
(Pera, 14. jul 2014 21:17)

Da je bio malo srdacniji,onda bi bili komentari "kako ga nije sramota,nije zasluzio,a raduje se,smeje se..." ili sta vec,mada i ovako ste ga ocrnili,a nije on sam sebi dodelio nagradu i vidi se da mu uopste nije bilo do nje.

miljan

pre 9 godina

Društvo za dodelu nagrada skupljeno s koca i konopca sramota. Pokazalo se da su igraci barselone (iniesta xavi i ostali) odlicni igraci a kada treba biti lider tima onda mesi pokazuje koliko je prosecan i obican. Pravda za prave vodje robena i bilo koga iz nemacke. Ako je trebalo vec neko iz argentine da bude najbolje onda je to bilo ko iz njihove odbrane pokazali su dominaciju za razliku od baba u napadu.

hahahahaha

pre 9 godina

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali Mesi jeste zajedno sa Ronaldom najbolji na svetu. Na prvenstvu mozemo da kazemo da manje vise sam doveo Argentinu do finala, ali nije bio najbolji. Mada mislim da, iako pravi razliku na terenu, ne bi bio ovoliko dobar kao sto je u Barseloni, da je u nekom drugom timu sa malo drugacijim stilom igre. U Barseloni mu je prosek golova oko 1 po utakmici, ali to nije slucaj sa Argentinom. Razlog je sto mu stil Barselone vise odgovara. U drigim timovima(recimo Mancester, PSG i slicni) bi bio najbolji i pravio razliku na svakoj utakmici ali ne bi bio to "cudo sa druge planete". Tako je bilo i u Argentini, prolazili su uglavno zbog individualnog kvalitet Mesija, Maskerana, Di Marie...

tamo_daleko

pre 9 godina

Po meni,golman Nemacke Nojer.Kapiten odbrane .Na svakoj utakmici je pokazao maksimum,posebno na utakmicama protiv Alzira i Francuske gde je odbranio nekoliko sasvim izglednih prilika koje su imali Alzirci i Francuzi.Covek je apsolutni gospodar u svojih 16 metar...ko zna koliko bi jos prilika protivnici Nemacke imali da je na njihovom golu bio npr. golman Engleske Hart,ili Spanije...
Mesi je odigrao prosecno,uostalom ni Argentina nije odigrala nista bolje kompletan turnir.Mislim da postoje velike razlike u misljenju kako Argentina treba da igra izmedju Mesija i selektora argentinske reprezentacije.Ko je primetio,posle 90 minuta u kratkoj pauzi,selektor Argentine je okupio igrace,radi daljeg dogovora,Mesi se samo udaljio:) Svakom je bilo jasno da "igraju" na penale.
FIFA? Video sam i daleko gore odluke:) Pa sudjenje na Svetskim Prvenstvima je iz turnira u turnir sve gore.
Ovo prvenstvo ce se pamtiti ne po Mesiju,vec po utakmici Brazil-Nemacka 1-7.Zato,Nemci sasvim zasluzeno i jesu prvaci Sveta.

shoneUTD

pre 9 godina

Nisam neki fan Mesija, zlatnu loptu nije zasluzio..ali nema smisla da ga svi kritikuju zbog igre, mozda nije bio u top formi, ali su ga cuvali po 3 igraca na svakoj utakmici, i zao mi je zbog njega sto nije osvojila Argentina a on otisao u besmrtnike... iako sam navijao za Holandiju!

Sava

pre 9 godina

Pedja, nije lepo što pišeš omalovazavajuće o Argentini, ipak su stigli do FINALA svetskog prvenstva! Neko se nije ni kvalifikovao, neko nije prošao ni grupnu fazu a neko je igrao finale. Nikog ne treba pljuvati!!

Velibor stankovic

pre 9 godina

Ej u idealnom timu nema igraca kooji je dobio nagradu za najboljeg igraca ( predpostavljoam da je fifa pravila ovu listu).
A da prokometarisem sto rece neko u komentaru da treba mesija da je sramota zbog nagrade, ja iako ga ne volim nesto posebno ne mogu njega da krivim sto je dobio nagradu pa nije on kriv sto ovi iz fife puse smesne cigare cak po njegovom ponasanju dok je primao nagradu moze da se kaze da je bio iznenadjen i da ga je bilo sramota a covek ni kriv ni duzan.

Pedja

pre 9 godina

Najbolji igrac na SP se istice u svakoj utakmici ili skoro svakoj. Mesi ne ynamkoji da je talenat niti je trcao niti nesto posebno uradio. Davao golove u grupi kada su bili i laksi protivnici, to i pokazuje o kakvom tipu igraca se radi - za male utakmice. Kad god se igra nesto znacajno on stoji, nesto povraca i nema ga nigde na terenu. Neko je spomenuo da nema veze sut u gol. E pa ima i to puno veze. Argentina je imala ukupno 3 sanse - jednu tako sto je Miler pogresio pa direktno dodao loptu Iguainu koji je bio sam ispred Nojera, jednu kad je dosla do Palacia kome i ne treba cuvar jer blage veze nema sa fudbalom i jednom iskosa Mesi sto i nije neka sansa (moze da se da gol, ali vecinom ne). Sramotno je kada igras finale i imas posed lopte ispod 30%, a ovamo kao imas najboljeg igraca sveta. Nemacka je u 2 poslednje utakmice dala 8 golova, Argentina nijedan. Celo prvenstvo Argentina nikoga nije dobila sa vise od jednog gola i za svaku se postavljalo pitanje da li ce i dobiti uopste. Stalno se prica kako su Argentinci umetnici, a Nemci samo trce. Medjutim ja sam video kod Nemaca i duple pasove i dodavanja i proigravanja, ubacivanja sa krila, centarsuteve i suteve, znaci sve elemente fudbalske igre. Sta sam vidoe kod Argentine - nista. I sad oni kao umetnici. Nemaju pojma, cela taktika im se svodi bunker ispred svog gola da se ne primi gol, a u napadu sta se uradi. Pobedio je ipak fudbal i ekipa koja je ceo turnir igrala ofanzivno i napadacki.

Duki

pre 9 godina

Nagradu mu je ocigledno dao neko ko je prespavao SP! Zar Mesija nije sramota da posle ovoga pogleda u oci Robena, Milera ili onog Kolumbijca?

FIFA referee

pre 9 godina

Ljudi bez obraza i morala! Ali sta njih briga sto se ceo sportski svet zgrazava nad njihovom odlukom, bitno da je racun u banci uvecan za mnogo nula. Da je Nike platio koliko i Adidas, verovatno bi Kristijano Ronaldo bio proglasen za najboljeg strelca, nema veze sto nije ni u prvih 20 :)

Wllaxy

pre 9 godina

Mesi kao najbolji igrac a nema ga u idealnom timu heheeheheh,i budali je tu sve jasno!!! najbolji igrac treba da bude iz sampionskog tima i on mora da bude u idealnom timu,a ovo je smejurija i cirkuska predstava od FIFE...
(vopi, 14. jul 2014 21:39)

Najbolji igrac po meni treba da bude onaj koji stvarno i jeste bio najbolji, bez obzira iz kog tima dolazi - sampionskog ili nekog drugog! Drugim recima, ako je recimo Hames Rodrigez pokazao najvise, zasto ne izabrati njega za najboljeg igraca prvenstva!? Ili da je kojim slucajem to bio Roben ili bilo ko drugi.

Djordje NS

pre 9 godina

@RADE Pojma ti nemaš. Ronaldo je igrao ali nije on kriv što mu je reprezentacija poput naše. I da je za Srbiju nastupao Srbija ne bi ništa uradila jer igramo prevazidjen fudbal.
Ovo pominjanje Ronalda ti je verovatno satisfakcija i skretanje pažnje sa blamaže tvog ljubimca Gdessija.
Bolje za Ronalda je i to što je rano ispao nego da mu dodeljuju lažne nagrade kojima se ceo fudbalski svet ismeva...

atm

pre 9 godina

Taj carobnni "Najboji ikad" je imao srecu da je igrao u zlatno doba Barselone, potpomognut silnim sponzorima koji su potplatili sva medija da nas bombarduju izvestajima o njegovoj genijalnosti. Lepo, a sad mi recite, vi koji ga volite i koji se u njega kunete, u kojoj je on to vaznoj, velikoj i znacajnoj utakmici briljirao ? Molim,ne spomonjite mi neke silne golove raznim Osasunama,Rajo Vajekanima i slicnim timovima. Ne znam da li pamtite "tamo nekog" Ronaldinja, igrao je, takodje, u Barseloni i pravio darmar na terenu kad je bilo najvaznije. Taj mali je igrao fudbal i to kakav ! Steta, nije imao Adidas da ga proglasava najboljim, najvecim, natprirodnim.

EuroNix

pre 9 godina

Dame i gospodo postocani Cule fanovi i Barcelonisti 16 oktobra 2013 se nas Messi prikljucio carobnjacima sa Camp Noua, Roni, Deko, Inesta, Puyol, Xavi. Juce se zavrisla dekada najboljeg tima koje je harao fudbalskim svetom. Dame i gospodo sutra pocinje nova jos jaca decenija FC Barcelone. Visca Barca

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Neko je spomenuo Nojera ( Neuer ) pa rekao sam ja prije koj dan da jel bi bio fer da se najbolji golman i "igrac" ide u paket Nojer kao golman svakako a bogami i kao odbamreni igrac,samo u jednu utakmicu napustio 16 puta svoj gol,ili bolje receno Nemacka pobedila zato sto nije bila "fer" jer imala 11 igraca ( racunajaci i Nojera ) i jos jedan golman -)))

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Taj carobnni "Najboji ikad" je imao srecu da je igrao u zlatno doba Barselone, potpomognut silnim sponzorima koji su potplatili sva medija da nas bombarduju izvestajima o njegovoj genijalnosti. Lepo, a sad mi recite, vi koji ga volite i koji se u njega kunete, u kojoj je on to vaznoj, velikoj i znacajnoj utakmici briljirao ? Molim,ne spomonjite mi neke silne golove raznim Osasunama,Rajo Vajekanima i slicnim timovima. Ne znam da li pamtite "tamo nekog" Ronaldinja, igrao je, takodje, u Barseloni i pravio darmar na terenu kad je bilo najvaznije. Taj mali je igrao fudbal i to kakav ! Steta, nije imao Adidas da ga proglasava najboljim, najvecim, natprirodnim.
(atm, 14. jul 2014 22:00)


Jeste tako je kako ti kazes u Barseloni je sjajao zahvaljuci Chavi i Injesti za to sto su mu oni to omogucili a kada igra za Argentinu je sasvim drugi igrac

MunzeLjux

pre 9 godina

Zli patuljak. Koja smrknuta faca bez ikakvih emocija. Do dodele trofeja mi je bilo svejedno ko je pobedio, ali posle zlatne lopte Mesiju, srecno sam uzviknuo: Deutschland uber alles.

vopi

pre 9 godina

to je utesna nagrada za Mesija i Argentinu sto je dosla do finala,inace u pitanju su sponzori i kesirana je velika kinta zbog toga...neko se tu dobro opario,vise njih...... Mesi kao najbolji igrac a nema ga u idealnom timu heheeheheh,i budali je tu sve jasno!!! najbolji igrac treba da bude iz sampionskog tima i on mora da bude u idealnom timu,a ovo je smejurija i cirkuska predstava od FIFE,inace nemci su pokazali kako se igra timski,uigrani su do bola bez neke extra zvezde osvojili su SP to je odlika velikih ljudi ogroman trud i rad koji je trajao 10G

dejan

pre 9 godina

Vidim po forumima, sad je vecina postala ljubitelj nemaca i njiovog stila igre!
Ok…ako vam se svidja!

Ali ja volim fudbal sbog igraca poput Messija! Covek ima izusetan talenat i sna da nas odusevi magijom na igralistu!
Ja volim da gledam Messija, Iniestu, Ronalda…nekada Zidana pa i puno vise!
A ne smotane (ali borbene i slozne) Müllere,Schweinsteigere itd.

Nekada je i Srbija/Crna Gora imala magicare na igralistu: Stojkovic,Savicevic,Jugovic,Mijatovic i puno vise!
Sta danas imamo?
Mi smo izgubili kreativnost i fantaziju u fudbalu…od igraca do navijaca!

a ha

pre 9 godina

veoma smešno...Mesi nije u idealnom timu a osvojio je nagradu za najboljeg igrača...Fifa je smešna naročito u vezi sudija...nisam ja baš nešto stručan te ne mora neko da me shvati ozbiljno,ali da li je oziljan odabir sudija u nokaut fazi...strašno...Alžirac nije znao gde je levo...Mažić je zaslužio mnogo više...

Pera

pre 9 godina

Mesi je mogao malo kulturnije da se ponasa pri dodeli trofeja i da sa manje omalovazavanja prihvati nagradu.

Takodje ne razumem toliko razocarenje. Igras protiv izuzetno jakog tima, nisi favorit. Nakon 0:1 izgledate kao da ste ocekivali da lako dobijete za 10:0, pa ste potpuno razocarali, ili kao da ste na poluvremenu vodili sa 6:0, a na kraju izgubli sa 6:7. Pokazite malo postovanja i prema protivniku.

Kutinjo 10

pre 9 godina

Pa isti oni koji su mi dali i zlatnu loptu pre tri godine ako se ne varam i ako su je tad vise od njega zasluzili i Cavi i Inijesta.

Corleone

pre 9 godina

Kakva hajka na Lea, ovo nije realno. Kakav smo mi svet kakvi smo mi ljudi, kada toliko osudjujemo sto je zlatna lopta otisla u ruke UMETNIKU. Strasno, kada citam komentare imam osecaj da je Pepe proglasen najboljim igracem.

neutralni felsh

pre 9 godina

ali najveseliji su ovi genericki komentari "argentina nije imala sut u okvir gola" (to su culi od nekog veselnika na rts-u pa uslo u modu)... pa sta ako nisu? to ne pokazuje nista. mozes sutirati pun volej ili genijalni plasman pa promasiti okvir za 5 centimetara (i stativa se racuna "van okvira gola"), i posteno izbezumiti i golmana i publiku (i sebe, no nebitno) - a mozes da sutnes "u fakin okvir gola" a golman da ti ladno hvata zivu loptu ko konobar kad nosi prazan posluzavnik dok publika mrtva ladna nastavi da gricka semenke... i posle ti neuki komentatori zamere sto nemas sut u okvir gola. smesno!
pre treba zameriti argentini sto nije spojila dva pristojna dupla pasa, nego sto nije sutirala u "okvir gola". brojanje okvir gola je obicna statistik fama, omiljena medju ovima sto ne razlikuju prodor od kontranapada i povratnu loptu od centarsuta.
i manite se mesija - decko nije u top formi, pa je opet turnir odigrao vrlo upecatljivo: kad primi loptu svi se stresu.

neverovatno

pre 9 godina

Kakva je ovo nakaradna manifestacija? Podseca na filmski festival, ili dodelu Oskara. mozda FIFA znaci FIlm FAktory!? Ne bi me cudilo da uvedu dodelu zlatnog slavuja za najbolje otpevanu himnu, pa da nagrade i Brazil za nesto. Sta uciniste od tako lepog i jednostavnog sporta. Lakrdija.

EuroNix

pre 9 godina

Mourinho: "Messi je pokušavao napraviti nešto iz ničega. Igrao je na pozicijama koje nisu njegove. Morao je uzimati loptu dalje od gola i uvijek je na sebi imao 2-3 igrača."

"Žrtvovao je sebe za tim. Želio je pobijediti, želio je napraviti historiju sa svojom ekipom, nije želio biti MVP niti najbolji strijelac turnira."

"Svaka čast Leu što je igrao za svoju ekipu, a ne za vlastiti interes. To se ne može reći za sve igrače na ovom prvenstvu."

uross

pre 9 godina

Kako neko moze da meri Mesija i Milera ili onog balavca Rodrigeza, dok je Mesi po statitici imao vise driblinga na prvenstvu nego cela Nemacka reprezentacija, postigao 4 pogotka ujedno i resio 4 utakmice, postigao gol iz slobodnjaka, namestio gol na tanjir Di Mariji, dao gol u zadnjoj minuti, jedini koji je vise zasuzio od Mesija je Nojer, ja sam za Mesija uvek bio ali ovu nagradu bih dao Nojeru jer je najvise zasluzio posle njega Mesi naravno, jer kad se sve sagleda, svaka reprezentacija bi mogla bez nekog igraca, dok Argentina ne bi mogla bez Mesija, da ne bi mozda Aguero ili Iguain odveli Argentinu do finala???

veliki strumf

pre 9 godina

A Mesija nema u idealnom timu? Nema ni Maskerana, ali zato je tu Oskar. Ovi tzv.najbolji timovi su odavno postali nesto skroz nebitno.

veliki strumf

pre 9 godina

A Mesija nema u idealnom timu? Nema ni Maskerana, ali zato je tu Oskar. Ovi tzv.najbolji timovi su odavno postali nesto skroz nebitno.

EuroNix

pre 9 godina

Mourinho: "Messi je pokušavao napraviti nešto iz ničega. Igrao je na pozicijama koje nisu njegove. Morao je uzimati loptu dalje od gola i uvijek je na sebi imao 2-3 igrača."

"Žrtvovao je sebe za tim. Želio je pobijediti, želio je napraviti historiju sa svojom ekipom, nije želio biti MVP niti najbolji strijelac turnira."

"Svaka čast Leu što je igrao za svoju ekipu, a ne za vlastiti interes. To se ne može reći za sve igrače na ovom prvenstvu."

Pera

pre 9 godina

Mesi je mogao malo kulturnije da se ponasa pri dodeli trofeja i da sa manje omalovazavanja prihvati nagradu.

Takodje ne razumem toliko razocarenje. Igras protiv izuzetno jakog tima, nisi favorit. Nakon 0:1 izgledate kao da ste ocekivali da lako dobijete za 10:0, pa ste potpuno razocarali, ili kao da ste na poluvremenu vodili sa 6:0, a na kraju izgubli sa 6:7. Pokazite malo postovanja i prema protivniku.

Pedja

pre 9 godina

Najbolji igrac na SP se istice u svakoj utakmici ili skoro svakoj. Mesi ne ynamkoji da je talenat niti je trcao niti nesto posebno uradio. Davao golove u grupi kada su bili i laksi protivnici, to i pokazuje o kakvom tipu igraca se radi - za male utakmice. Kad god se igra nesto znacajno on stoji, nesto povraca i nema ga nigde na terenu. Neko je spomenuo da nema veze sut u gol. E pa ima i to puno veze. Argentina je imala ukupno 3 sanse - jednu tako sto je Miler pogresio pa direktno dodao loptu Iguainu koji je bio sam ispred Nojera, jednu kad je dosla do Palacia kome i ne treba cuvar jer blage veze nema sa fudbalom i jednom iskosa Mesi sto i nije neka sansa (moze da se da gol, ali vecinom ne). Sramotno je kada igras finale i imas posed lopte ispod 30%, a ovamo kao imas najboljeg igraca sveta. Nemacka je u 2 poslednje utakmice dala 8 golova, Argentina nijedan. Celo prvenstvo Argentina nikoga nije dobila sa vise od jednog gola i za svaku se postavljalo pitanje da li ce i dobiti uopste. Stalno se prica kako su Argentinci umetnici, a Nemci samo trce. Medjutim ja sam video kod Nemaca i duple pasove i dodavanja i proigravanja, ubacivanja sa krila, centarsuteve i suteve, znaci sve elemente fudbalske igre. Sta sam vidoe kod Argentine - nista. I sad oni kao umetnici. Nemaju pojma, cela taktika im se svodi bunker ispred svog gola da se ne primi gol, a u napadu sta se uradi. Pobedio je ipak fudbal i ekipa koja je ceo turnir igrala ofanzivno i napadacki.

neverovatno

pre 9 godina

Kakva je ovo nakaradna manifestacija? Podseca na filmski festival, ili dodelu Oskara. mozda FIFA znaci FIlm FAktory!? Ne bi me cudilo da uvedu dodelu zlatnog slavuja za najbolje otpevanu himnu, pa da nagrade i Brazil za nesto. Sta uciniste od tako lepog i jednostavnog sporta. Lakrdija.

vopi

pre 9 godina

to je utesna nagrada za Mesija i Argentinu sto je dosla do finala,inace u pitanju su sponzori i kesirana je velika kinta zbog toga...neko se tu dobro opario,vise njih...... Mesi kao najbolji igrac a nema ga u idealnom timu heheeheheh,i budali je tu sve jasno!!! najbolji igrac treba da bude iz sampionskog tima i on mora da bude u idealnom timu,a ovo je smejurija i cirkuska predstava od FIFE,inace nemci su pokazali kako se igra timski,uigrani su do bola bez neke extra zvezde osvojili su SP to je odlika velikih ljudi ogroman trud i rad koji je trajao 10G

atm

pre 9 godina

Taj carobnni "Najboji ikad" je imao srecu da je igrao u zlatno doba Barselone, potpomognut silnim sponzorima koji su potplatili sva medija da nas bombarduju izvestajima o njegovoj genijalnosti. Lepo, a sad mi recite, vi koji ga volite i koji se u njega kunete, u kojoj je on to vaznoj, velikoj i znacajnoj utakmici briljirao ? Molim,ne spomonjite mi neke silne golove raznim Osasunama,Rajo Vajekanima i slicnim timovima. Ne znam da li pamtite "tamo nekog" Ronaldinja, igrao je, takodje, u Barseloni i pravio darmar na terenu kad je bilo najvaznije. Taj mali je igrao fudbal i to kakav ! Steta, nije imao Adidas da ga proglasava najboljim, najvecim, natprirodnim.

uross

pre 9 godina

Kako neko moze da meri Mesija i Milera ili onog balavca Rodrigeza, dok je Mesi po statitici imao vise driblinga na prvenstvu nego cela Nemacka reprezentacija, postigao 4 pogotka ujedno i resio 4 utakmice, postigao gol iz slobodnjaka, namestio gol na tanjir Di Mariji, dao gol u zadnjoj minuti, jedini koji je vise zasuzio od Mesija je Nojer, ja sam za Mesija uvek bio ali ovu nagradu bih dao Nojeru jer je najvise zasluzio posle njega Mesi naravno, jer kad se sve sagleda, svaka reprezentacija bi mogla bez nekog igraca, dok Argentina ne bi mogla bez Mesija, da ne bi mozda Aguero ili Iguain odveli Argentinu do finala???

Kutinjo 10

pre 9 godina

Pa isti oni koji su mi dali i zlatnu loptu pre tri godine ako se ne varam i ako su je tad vise od njega zasluzili i Cavi i Inijesta.

neutralni felsh

pre 9 godina

ali najveseliji su ovi genericki komentari "argentina nije imala sut u okvir gola" (to su culi od nekog veselnika na rts-u pa uslo u modu)... pa sta ako nisu? to ne pokazuje nista. mozes sutirati pun volej ili genijalni plasman pa promasiti okvir za 5 centimetara (i stativa se racuna "van okvira gola"), i posteno izbezumiti i golmana i publiku (i sebe, no nebitno) - a mozes da sutnes "u fakin okvir gola" a golman da ti ladno hvata zivu loptu ko konobar kad nosi prazan posluzavnik dok publika mrtva ladna nastavi da gricka semenke... i posle ti neuki komentatori zamere sto nemas sut u okvir gola. smesno!
pre treba zameriti argentini sto nije spojila dva pristojna dupla pasa, nego sto nije sutirala u "okvir gola". brojanje okvir gola je obicna statistik fama, omiljena medju ovima sto ne razlikuju prodor od kontranapada i povratnu loptu od centarsuta.
i manite se mesija - decko nije u top formi, pa je opet turnir odigrao vrlo upecatljivo: kad primi loptu svi se stresu.

FIFA referee

pre 9 godina

Ljudi bez obraza i morala! Ali sta njih briga sto se ceo sportski svet zgrazava nad njihovom odlukom, bitno da je racun u banci uvecan za mnogo nula. Da je Nike platio koliko i Adidas, verovatno bi Kristijano Ronaldo bio proglasen za najboljeg strelca, nema veze sto nije ni u prvih 20 :)

dejan

pre 9 godina

Vidim po forumima, sad je vecina postala ljubitelj nemaca i njiovog stila igre!
Ok…ako vam se svidja!

Ali ja volim fudbal sbog igraca poput Messija! Covek ima izusetan talenat i sna da nas odusevi magijom na igralistu!
Ja volim da gledam Messija, Iniestu, Ronalda…nekada Zidana pa i puno vise!
A ne smotane (ali borbene i slozne) Müllere,Schweinsteigere itd.

Nekada je i Srbija/Crna Gora imala magicare na igralistu: Stojkovic,Savicevic,Jugovic,Mijatovic i puno vise!
Sta danas imamo?
Mi smo izgubili kreativnost i fantaziju u fudbalu…od igraca do navijaca!

Wllaxy

pre 9 godina

Mesi kao najbolji igrac a nema ga u idealnom timu heheeheheh,i budali je tu sve jasno!!! najbolji igrac treba da bude iz sampionskog tima i on mora da bude u idealnom timu,a ovo je smejurija i cirkuska predstava od FIFE...
(vopi, 14. jul 2014 21:39)

Najbolji igrac po meni treba da bude onaj koji stvarno i jeste bio najbolji, bez obzira iz kog tima dolazi - sampionskog ili nekog drugog! Drugim recima, ako je recimo Hames Rodrigez pokazao najvise, zasto ne izabrati njega za najboljeg igraca prvenstva!? Ili da je kojim slucajem to bio Roben ili bilo ko drugi.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Taj carobnni "Najboji ikad" je imao srecu da je igrao u zlatno doba Barselone, potpomognut silnim sponzorima koji su potplatili sva medija da nas bombarduju izvestajima o njegovoj genijalnosti. Lepo, a sad mi recite, vi koji ga volite i koji se u njega kunete, u kojoj je on to vaznoj, velikoj i znacajnoj utakmici briljirao ? Molim,ne spomonjite mi neke silne golove raznim Osasunama,Rajo Vajekanima i slicnim timovima. Ne znam da li pamtite "tamo nekog" Ronaldinja, igrao je, takodje, u Barseloni i pravio darmar na terenu kad je bilo najvaznije. Taj mali je igrao fudbal i to kakav ! Steta, nije imao Adidas da ga proglasava najboljim, najvecim, natprirodnim.
(atm, 14. jul 2014 22:00)


Jeste tako je kako ti kazes u Barseloni je sjajao zahvaljuci Chavi i Injesti za to sto su mu oni to omogucili a kada igra za Argentinu je sasvim drugi igrac

Corleone

pre 9 godina

Kakva hajka na Lea, ovo nije realno. Kakav smo mi svet kakvi smo mi ljudi, kada toliko osudjujemo sto je zlatna lopta otisla u ruke UMETNIKU. Strasno, kada citam komentare imam osecaj da je Pepe proglasen najboljim igracem.

a ha

pre 9 godina

veoma smešno...Mesi nije u idealnom timu a osvojio je nagradu za najboljeg igrača...Fifa je smešna naročito u vezi sudija...nisam ja baš nešto stručan te ne mora neko da me shvati ozbiljno,ali da li je oziljan odabir sudija u nokaut fazi...strašno...Alžirac nije znao gde je levo...Mažić je zaslužio mnogo više...

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Neko je spomenuo Nojera ( Neuer ) pa rekao sam ja prije koj dan da jel bi bio fer da se najbolji golman i "igrac" ide u paket Nojer kao golman svakako a bogami i kao odbamreni igrac,samo u jednu utakmicu napustio 16 puta svoj gol,ili bolje receno Nemacka pobedila zato sto nije bila "fer" jer imala 11 igraca ( racunajaci i Nojera ) i jos jedan golman -)))

Duki

pre 9 godina

Nagradu mu je ocigledno dao neko ko je prespavao SP! Zar Mesija nije sramota da posle ovoga pogleda u oci Robena, Milera ili onog Kolumbijca?

MunzeLjux

pre 9 godina

Zli patuljak. Koja smrknuta faca bez ikakvih emocija. Do dodele trofeja mi je bilo svejedno ko je pobedio, ali posle zlatne lopte Mesiju, srecno sam uzviknuo: Deutschland uber alles.

Djordje NS

pre 9 godina

@RADE Pojma ti nemaš. Ronaldo je igrao ali nije on kriv što mu je reprezentacija poput naše. I da je za Srbiju nastupao Srbija ne bi ništa uradila jer igramo prevazidjen fudbal.
Ovo pominjanje Ronalda ti je verovatno satisfakcija i skretanje pažnje sa blamaže tvog ljubimca Gdessija.
Bolje za Ronalda je i to što je rano ispao nego da mu dodeljuju lažne nagrade kojima se ceo fudbalski svet ismeva...

Calm Down

pre 9 godina

"Kod drugih nagrada nije bilo iznenađenja..."

Čija je ovo konstatacija? Kolumbija dobila nagradu za fer-plej, tako što je pri kraju svoje poslednje utakmice, kada je bilo jasno da ispadaju, njihov igrac polomio kičmu glavnoj zvezdi protivnika!? I uopšte, smorili ste više sa Kolumbijcima koji su pobedili Grčku, Japan, Slonovaču i Urugvaj bez Suareza, i čim su naleteli na prvu iole pristojniju ekipu, pa makar to bio nikad slabiji Brazil, odmah ispali.

Inače, nikada MVP nije izabran iz ekipe koja nije došla do polufinala (zato ne čudi što Rodrigeza i Benzeme nema u TOP3 odabranih), a uvek se namerno izbegavalo da se ne poklopi prvi strelac i MVP uz samo 3 istorijska izuzetka (dakle Rodrigez nije bio u konkurenciji ni pod razno), a od 1994 MVP ne ide ni šampionima - tako da je odmah nakon finala bilo jasno da MVP ide u ARG, NED ili BRA. Da su dali Brazilcu, tek bi to bio skandal, tako da se sve svelo na izbor između Robena (najbolji Holanđanin na turniru) i Mesija (a ko drugi iz ARG nakon povrede Di Marije?).

Lično smatram da je Robenu trebalo otići priznanje, ali po ovim nezvaničnim kriterijumima koje sam naveo, a koje FIFA već decenijama forsira, Mesi bi bio #2 kandidat - dakle nije nikakav preterani skandal kako se naknadno naduvava.

Lugano

pre 9 godina

Messi nije zasluzio nagradu, ali reci da je Messi igrac za male utakmice... Covek je potrosen i izmoren, kao i citav tim Barse, koji igra na ekstremno visokom nivou vec zadnjih 6-7 godina. P.s. Nisam simpatizer Barselone.

Simon

pre 9 godina

Roben je mogao da iznudi još osam penala i opet mu ne bih dao Zlatnu loptu. Rodrigez je dobar, igrao je super na dve, tri utakmice i dao fantastične golove ali ni to nije baš za Zlatnu loptu.
Mesi je igrač koji ne simulira, koji ne iznuđuje, koga nije imao ko da prati ni u takvoj ekipi kao što je Argentina (osim DiMarije), koji je driblao, davao golove, nameštao šanse, bio uvek opasan, jednostavno, Mesi je najbolje igrao fudbal na ovom svetskom. Nije mi jasno ovo ludilo "zašto Mesi pa zašto Mesi...". Zato što je na ovom svetskom bio najbolji igrač. Uostalom - otkud Argentina u finalu? Da nije možda i to nezasluženo? E pa ako je to nezasluženo onda ni Mesi nije zaslužio Zlatnu loptu, ali pošto jeste onda samo mogu da kažem SVAKA ČAST majstore, razumem razočarenje i veliku tugu ali Zlatna lopta je tvoja sasvim zasluženo, glavu gore!

Slavisa

pre 9 godina

Zao mi je bilo Mesija kada je mimo svoje volje primao nagradu za najboljeg igraca. FIFA mu je ovim samo otezala ionako teske trenutke zbog poraza. Dobio je tolike nagrade koje je apsolutno zasluzio, sad sa ovom neko e reci da su i te dodeljene pristrasnim glasanjem. Ali, ako bismo bas bili objektivni, i pored za njega bledih izdanja, on je i takav bio jedan od najboljih na ovom prvenstvu, tako da je svakako trebao da udje u uzi izbor. No, pored svih onih zasluzenih nagrada koje je dobio naravno da je ovu trebalo dodeliti nekom drugom. Ovako je ispalo kako je Mesi neki veteran i da mu je ovo poslednja sansa da dobije neku nagradu u zivotu. Mesi ce predvoditi Argentinu i na sledecem SP, a i na onom posle njega (na kome mozda nece ucestvovati) ce imati jos uvek manje godina od coveka koji je pre neki dan postao najbolji strelac u istoriji SP. Maradona je sa 26 doveo Argentinu do titule, a sa 30 do finala. Mozda u Mesijevom slucaju bude obrnuto: sa 27 ih je doveo do finala, a sa 31 do titule.

nikola

pre 9 godina

Mesi je mogao malo kulturnije da se ponasa pri dodeli trofeja i da sa manje omalovazavanja prihvati nagradu...
(Pera, 14. jul 2014 21:17)

Da je bio malo srdacniji,onda bi bili komentari "kako ga nije sramota,nije zasluzio,a raduje se,smeje se..." ili sta vec,mada i ovako ste ga ocrnili,a nije on sam sebi dodelio nagradu i vidi se da mu uopste nije bilo do nje.

tamo_daleko

pre 9 godina

Po meni,golman Nemacke Nojer.Kapiten odbrane .Na svakoj utakmici je pokazao maksimum,posebno na utakmicama protiv Alzira i Francuske gde je odbranio nekoliko sasvim izglednih prilika koje su imali Alzirci i Francuzi.Covek je apsolutni gospodar u svojih 16 metar...ko zna koliko bi jos prilika protivnici Nemacke imali da je na njihovom golu bio npr. golman Engleske Hart,ili Spanije...
Mesi je odigrao prosecno,uostalom ni Argentina nije odigrala nista bolje kompletan turnir.Mislim da postoje velike razlike u misljenju kako Argentina treba da igra izmedju Mesija i selektora argentinske reprezentacije.Ko je primetio,posle 90 minuta u kratkoj pauzi,selektor Argentine je okupio igrace,radi daljeg dogovora,Mesi se samo udaljio:) Svakom je bilo jasno da "igraju" na penale.
FIFA? Video sam i daleko gore odluke:) Pa sudjenje na Svetskim Prvenstvima je iz turnira u turnir sve gore.
Ovo prvenstvo ce se pamtiti ne po Mesiju,vec po utakmici Brazil-Nemacka 1-7.Zato,Nemci sasvim zasluzeno i jesu prvaci Sveta.

b88

pre 9 godina

Messi , messi pa messi ..... toliko boljih I korisnih fudbalera na ovom SP , a oni opet Messi !!!! Zasto recimo to nije bio Klose , covek koji je usao u istoriju SP I Svetskog fudbala , covek koji je zasluzio da se o njemu prica I njegovim golovima . Sigurno mu je ovo oprostaj od fudbala , a o njemu niko ni rec da kaze, niti da mh dodele neko priznanje , pa cak I da ga uvrste u idealan team ?! Po meni, sramno....Pozdrav

shoneUTD

pre 9 godina

Nisam neki fan Mesija, zlatnu loptu nije zasluzio..ali nema smisla da ga svi kritikuju zbog igre, mozda nije bio u top formi, ali su ga cuvali po 3 igraca na svakoj utakmici, i zao mi je zbog njega sto nije osvojila Argentina a on otisao u besmrtnike... iako sam navijao za Holandiju!

EuroNix

pre 9 godina

Dame i gospodo postocani Cule fanovi i Barcelonisti 16 oktobra 2013 se nas Messi prikljucio carobnjacima sa Camp Noua, Roni, Deko, Inesta, Puyol, Xavi. Juce se zavrisla dekada najboljeg tima koje je harao fudbalskim svetom. Dame i gospodo sutra pocinje nova jos jaca decenija FC Barcelone. Visca Barca

Sava

pre 9 godina

Pedja, nije lepo što pišeš omalovazavajuće o Argentini, ipak su stigli do FINALA svetskog prvenstva! Neko se nije ni kvalifikovao, neko nije prošao ni grupnu fazu a neko je igrao finale. Nikog ne treba pljuvati!!

miljan

pre 9 godina

Društvo za dodelu nagrada skupljeno s koca i konopca sramota. Pokazalo se da su igraci barselone (iniesta xavi i ostali) odlicni igraci a kada treba biti lider tima onda mesi pokazuje koliko je prosecan i obican. Pravda za prave vodje robena i bilo koga iz nemacke. Ako je trebalo vec neko iz argentine da bude najbolje onda je to bilo ko iz njihove odbrane pokazali su dominaciju za razliku od baba u napadu.

Velibor stankovic

pre 9 godina

Ej u idealnom timu nema igraca kooji je dobio nagradu za najboljeg igraca ( predpostavljoam da je fifa pravila ovu listu).
A da prokometarisem sto rece neko u komentaru da treba mesija da je sramota zbog nagrade, ja iako ga ne volim nesto posebno ne mogu njega da krivim sto je dobio nagradu pa nije on kriv sto ovi iz fife puse smesne cigare cak po njegovom ponasanju dok je primao nagradu moze da se kaze da je bio iznenadjen i da ga je bilo sramota a covek ni kriv ni duzan.

hahahahaha

pre 9 godina

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali Mesi jeste zajedno sa Ronaldom najbolji na svetu. Na prvenstvu mozemo da kazemo da manje vise sam doveo Argentinu do finala, ali nije bio najbolji. Mada mislim da, iako pravi razliku na terenu, ne bi bio ovoliko dobar kao sto je u Barseloni, da je u nekom drugom timu sa malo drugacijim stilom igre. U Barseloni mu je prosek golova oko 1 po utakmici, ali to nije slucaj sa Argentinom. Razlog je sto mu stil Barselone vise odgovara. U drigim timovima(recimo Mancester, PSG i slicni) bi bio najbolji i pravio razliku na svakoj utakmici ali ne bi bio to "cudo sa druge planete". Tako je bilo i u Argentini, prolazili su uglavno zbog individualnog kvalitet Mesija, Maskerana, Di Marie...

Stefan

pre 9 godina

Messi je najbolji bio i odluka je sasvim ok. Pogledajte malo statistike prethodnih osvajaca zlatnih lopti Diego Forlan 2010, Zidane 2006 pa uporedite golove, asistencije i dr.

Bogoljub

pre 9 godina

Uvek se treba drzati principa da iz sampiona ide mvp.Ovo je kuptakmicenje i kroz tose to treba ceniti. Iako od Nemaca niko bas nije odskakao trebao je dobiti ili Miller, ili Schweinsteiger ili cak Lhm, Neuer, Ozil..
pre 4 godine je tragikomicno nagradu dobio Forlan. I to kao da je nekosad iz Brazila dobio. Cak da je Neymar bio mnogo bolji od njega.
Inace, ako se odustalood tog principa Messi je najblizi tituli. Jednostavno toliko znaci ekipi i njihovim dobrim rezultatima. Argentina je jedna prosečna ekipa bez njega koja bi se borila u grupi. Ovako je samo sedam minuta bila od neresenog rezultata u finalu.

Corleone

pre 9 godina

Kakva hajka na Lea, ovo nije realno. Kakav smo mi svet kakvi smo mi ljudi, kada toliko osudjujemo sto je zlatna lopta otisla u ruke UMETNIKU. Strasno, kada citam komentare imam osecaj da je Pepe proglasen najboljim igracem.

uross

pre 9 godina

Kako neko moze da meri Mesija i Milera ili onog balavca Rodrigeza, dok je Mesi po statitici imao vise driblinga na prvenstvu nego cela Nemacka reprezentacija, postigao 4 pogotka ujedno i resio 4 utakmice, postigao gol iz slobodnjaka, namestio gol na tanjir Di Mariji, dao gol u zadnjoj minuti, jedini koji je vise zasuzio od Mesija je Nojer, ja sam za Mesija uvek bio ali ovu nagradu bih dao Nojeru jer je najvise zasluzio posle njega Mesi naravno, jer kad se sve sagleda, svaka reprezentacija bi mogla bez nekog igraca, dok Argentina ne bi mogla bez Mesija, da ne bi mozda Aguero ili Iguain odveli Argentinu do finala???

dejan

pre 9 godina

Vidim po forumima, sad je vecina postala ljubitelj nemaca i njiovog stila igre!
Ok…ako vam se svidja!

Ali ja volim fudbal sbog igraca poput Messija! Covek ima izusetan talenat i sna da nas odusevi magijom na igralistu!
Ja volim da gledam Messija, Iniestu, Ronalda…nekada Zidana pa i puno vise!
A ne smotane (ali borbene i slozne) Müllere,Schweinsteigere itd.

Nekada je i Srbija/Crna Gora imala magicare na igralistu: Stojkovic,Savicevic,Jugovic,Mijatovic i puno vise!
Sta danas imamo?
Mi smo izgubili kreativnost i fantaziju u fudbalu…od igraca do navijaca!

EuroNix

pre 9 godina

Dame i gospodo postocani Cule fanovi i Barcelonisti 16 oktobra 2013 se nas Messi prikljucio carobnjacima sa Camp Noua, Roni, Deko, Inesta, Puyol, Xavi. Juce se zavrisla dekada najboljeg tima koje je harao fudbalskim svetom. Dame i gospodo sutra pocinje nova jos jaca decenija FC Barcelone. Visca Barca

EuroNix

pre 9 godina

Mourinho: "Messi je pokušavao napraviti nešto iz ničega. Igrao je na pozicijama koje nisu njegove. Morao je uzimati loptu dalje od gola i uvijek je na sebi imao 2-3 igrača."

"Žrtvovao je sebe za tim. Želio je pobijediti, želio je napraviti historiju sa svojom ekipom, nije želio biti MVP niti najbolji strijelac turnira."

"Svaka čast Leu što je igrao za svoju ekipu, a ne za vlastiti interes. To se ne može reći za sve igrače na ovom prvenstvu."

atm

pre 9 godina

Taj carobnni "Najboji ikad" je imao srecu da je igrao u zlatno doba Barselone, potpomognut silnim sponzorima koji su potplatili sva medija da nas bombarduju izvestajima o njegovoj genijalnosti. Lepo, a sad mi recite, vi koji ga volite i koji se u njega kunete, u kojoj je on to vaznoj, velikoj i znacajnoj utakmici briljirao ? Molim,ne spomonjite mi neke silne golove raznim Osasunama,Rajo Vajekanima i slicnim timovima. Ne znam da li pamtite "tamo nekog" Ronaldinja, igrao je, takodje, u Barseloni i pravio darmar na terenu kad je bilo najvaznije. Taj mali je igrao fudbal i to kakav ! Steta, nije imao Adidas da ga proglasava najboljim, najvecim, natprirodnim.

MunzeLjux

pre 9 godina

Zli patuljak. Koja smrknuta faca bez ikakvih emocija. Do dodele trofeja mi je bilo svejedno ko je pobedio, ali posle zlatne lopte Mesiju, srecno sam uzviknuo: Deutschland uber alles.

Pera

pre 9 godina

Mesi je mogao malo kulturnije da se ponasa pri dodeli trofeja i da sa manje omalovazavanja prihvati nagradu.

Takodje ne razumem toliko razocarenje. Igras protiv izuzetno jakog tima, nisi favorit. Nakon 0:1 izgledate kao da ste ocekivali da lako dobijete za 10:0, pa ste potpuno razocarali, ili kao da ste na poluvremenu vodili sa 6:0, a na kraju izgubli sa 6:7. Pokazite malo postovanja i prema protivniku.

Duki

pre 9 godina

Nagradu mu je ocigledno dao neko ko je prespavao SP! Zar Mesija nije sramota da posle ovoga pogleda u oci Robena, Milera ili onog Kolumbijca?

Pedja

pre 9 godina

Najbolji igrac na SP se istice u svakoj utakmici ili skoro svakoj. Mesi ne ynamkoji da je talenat niti je trcao niti nesto posebno uradio. Davao golove u grupi kada su bili i laksi protivnici, to i pokazuje o kakvom tipu igraca se radi - za male utakmice. Kad god se igra nesto znacajno on stoji, nesto povraca i nema ga nigde na terenu. Neko je spomenuo da nema veze sut u gol. E pa ima i to puno veze. Argentina je imala ukupno 3 sanse - jednu tako sto je Miler pogresio pa direktno dodao loptu Iguainu koji je bio sam ispred Nojera, jednu kad je dosla do Palacia kome i ne treba cuvar jer blage veze nema sa fudbalom i jednom iskosa Mesi sto i nije neka sansa (moze da se da gol, ali vecinom ne). Sramotno je kada igras finale i imas posed lopte ispod 30%, a ovamo kao imas najboljeg igraca sveta. Nemacka je u 2 poslednje utakmice dala 8 golova, Argentina nijedan. Celo prvenstvo Argentina nikoga nije dobila sa vise od jednog gola i za svaku se postavljalo pitanje da li ce i dobiti uopste. Stalno se prica kako su Argentinci umetnici, a Nemci samo trce. Medjutim ja sam video kod Nemaca i duple pasove i dodavanja i proigravanja, ubacivanja sa krila, centarsuteve i suteve, znaci sve elemente fudbalske igre. Sta sam vidoe kod Argentine - nista. I sad oni kao umetnici. Nemaju pojma, cela taktika im se svodi bunker ispred svog gola da se ne primi gol, a u napadu sta se uradi. Pobedio je ipak fudbal i ekipa koja je ceo turnir igrala ofanzivno i napadacki.

neutralni felsh

pre 9 godina

ali najveseliji su ovi genericki komentari "argentina nije imala sut u okvir gola" (to su culi od nekog veselnika na rts-u pa uslo u modu)... pa sta ako nisu? to ne pokazuje nista. mozes sutirati pun volej ili genijalni plasman pa promasiti okvir za 5 centimetara (i stativa se racuna "van okvira gola"), i posteno izbezumiti i golmana i publiku (i sebe, no nebitno) - a mozes da sutnes "u fakin okvir gola" a golman da ti ladno hvata zivu loptu ko konobar kad nosi prazan posluzavnik dok publika mrtva ladna nastavi da gricka semenke... i posle ti neuki komentatori zamere sto nemas sut u okvir gola. smesno!
pre treba zameriti argentini sto nije spojila dva pristojna dupla pasa, nego sto nije sutirala u "okvir gola". brojanje okvir gola je obicna statistik fama, omiljena medju ovima sto ne razlikuju prodor od kontranapada i povratnu loptu od centarsuta.
i manite se mesija - decko nije u top formi, pa je opet turnir odigrao vrlo upecatljivo: kad primi loptu svi se stresu.

Kutinjo 10

pre 9 godina

Pa isti oni koji su mi dali i zlatnu loptu pre tri godine ako se ne varam i ako su je tad vise od njega zasluzili i Cavi i Inijesta.

Simon

pre 9 godina

Roben je mogao da iznudi još osam penala i opet mu ne bih dao Zlatnu loptu. Rodrigez je dobar, igrao je super na dve, tri utakmice i dao fantastične golove ali ni to nije baš za Zlatnu loptu.
Mesi je igrač koji ne simulira, koji ne iznuđuje, koga nije imao ko da prati ni u takvoj ekipi kao što je Argentina (osim DiMarije), koji je driblao, davao golove, nameštao šanse, bio uvek opasan, jednostavno, Mesi je najbolje igrao fudbal na ovom svetskom. Nije mi jasno ovo ludilo "zašto Mesi pa zašto Mesi...". Zato što je na ovom svetskom bio najbolji igrač. Uostalom - otkud Argentina u finalu? Da nije možda i to nezasluženo? E pa ako je to nezasluženo onda ni Mesi nije zaslužio Zlatnu loptu, ali pošto jeste onda samo mogu da kažem SVAKA ČAST majstore, razumem razočarenje i veliku tugu ali Zlatna lopta je tvoja sasvim zasluženo, glavu gore!

Stefan

pre 9 godina

Messi je najbolji bio i odluka je sasvim ok. Pogledajte malo statistike prethodnih osvajaca zlatnih lopti Diego Forlan 2010, Zidane 2006 pa uporedite golove, asistencije i dr.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Taj carobnni "Najboji ikad" je imao srecu da je igrao u zlatno doba Barselone, potpomognut silnim sponzorima koji su potplatili sva medija da nas bombarduju izvestajima o njegovoj genijalnosti. Lepo, a sad mi recite, vi koji ga volite i koji se u njega kunete, u kojoj je on to vaznoj, velikoj i znacajnoj utakmici briljirao ? Molim,ne spomonjite mi neke silne golove raznim Osasunama,Rajo Vajekanima i slicnim timovima. Ne znam da li pamtite "tamo nekog" Ronaldinja, igrao je, takodje, u Barseloni i pravio darmar na terenu kad je bilo najvaznije. Taj mali je igrao fudbal i to kakav ! Steta, nije imao Adidas da ga proglasava najboljim, najvecim, natprirodnim.
(atm, 14. jul 2014 22:00)


Jeste tako je kako ti kazes u Barseloni je sjajao zahvaljuci Chavi i Injesti za to sto su mu oni to omogucili a kada igra za Argentinu je sasvim drugi igrac

Calm Down

pre 9 godina

"Kod drugih nagrada nije bilo iznenađenja..."

Čija je ovo konstatacija? Kolumbija dobila nagradu za fer-plej, tako što je pri kraju svoje poslednje utakmice, kada je bilo jasno da ispadaju, njihov igrac polomio kičmu glavnoj zvezdi protivnika!? I uopšte, smorili ste više sa Kolumbijcima koji su pobedili Grčku, Japan, Slonovaču i Urugvaj bez Suareza, i čim su naleteli na prvu iole pristojniju ekipu, pa makar to bio nikad slabiji Brazil, odmah ispali.

Inače, nikada MVP nije izabran iz ekipe koja nije došla do polufinala (zato ne čudi što Rodrigeza i Benzeme nema u TOP3 odabranih), a uvek se namerno izbegavalo da se ne poklopi prvi strelac i MVP uz samo 3 istorijska izuzetka (dakle Rodrigez nije bio u konkurenciji ni pod razno), a od 1994 MVP ne ide ni šampionima - tako da je odmah nakon finala bilo jasno da MVP ide u ARG, NED ili BRA. Da su dali Brazilcu, tek bi to bio skandal, tako da se sve svelo na izbor između Robena (najbolji Holanđanin na turniru) i Mesija (a ko drugi iz ARG nakon povrede Di Marije?).

Lično smatram da je Robenu trebalo otići priznanje, ali po ovim nezvaničnim kriterijumima koje sam naveo, a koje FIFA već decenijama forsira, Mesi bi bio #2 kandidat - dakle nije nikakav preterani skandal kako se naknadno naduvava.

b88

pre 9 godina

Messi , messi pa messi ..... toliko boljih I korisnih fudbalera na ovom SP , a oni opet Messi !!!! Zasto recimo to nije bio Klose , covek koji je usao u istoriju SP I Svetskog fudbala , covek koji je zasluzio da se o njemu prica I njegovim golovima . Sigurno mu je ovo oprostaj od fudbala , a o njemu niko ni rec da kaze, niti da mh dodele neko priznanje , pa cak I da ga uvrste u idealan team ?! Po meni, sramno....Pozdrav

Djordje NS

pre 9 godina

@RADE Pojma ti nemaš. Ronaldo je igrao ali nije on kriv što mu je reprezentacija poput naše. I da je za Srbiju nastupao Srbija ne bi ništa uradila jer igramo prevazidjen fudbal.
Ovo pominjanje Ronalda ti je verovatno satisfakcija i skretanje pažnje sa blamaže tvog ljubimca Gdessija.
Bolje za Ronalda je i to što je rano ispao nego da mu dodeljuju lažne nagrade kojima se ceo fudbalski svet ismeva...

FIFA referee

pre 9 godina

Ljudi bez obraza i morala! Ali sta njih briga sto se ceo sportski svet zgrazava nad njihovom odlukom, bitno da je racun u banci uvecan za mnogo nula. Da je Nike platio koliko i Adidas, verovatno bi Kristijano Ronaldo bio proglasen za najboljeg strelca, nema veze sto nije ni u prvih 20 :)

vopi

pre 9 godina

to je utesna nagrada za Mesija i Argentinu sto je dosla do finala,inace u pitanju su sponzori i kesirana je velika kinta zbog toga...neko se tu dobro opario,vise njih...... Mesi kao najbolji igrac a nema ga u idealnom timu heheeheheh,i budali je tu sve jasno!!! najbolji igrac treba da bude iz sampionskog tima i on mora da bude u idealnom timu,a ovo je smejurija i cirkuska predstava od FIFE,inace nemci su pokazali kako se igra timski,uigrani su do bola bez neke extra zvezde osvojili su SP to je odlika velikih ljudi ogroman trud i rad koji je trajao 10G

neverovatno

pre 9 godina

Kakva je ovo nakaradna manifestacija? Podseca na filmski festival, ili dodelu Oskara. mozda FIFA znaci FIlm FAktory!? Ne bi me cudilo da uvedu dodelu zlatnog slavuja za najbolje otpevanu himnu, pa da nagrade i Brazil za nesto. Sta uciniste od tako lepog i jednostavnog sporta. Lakrdija.

a ha

pre 9 godina

veoma smešno...Mesi nije u idealnom timu a osvojio je nagradu za najboljeg igrača...Fifa je smešna naročito u vezi sudija...nisam ja baš nešto stručan te ne mora neko da me shvati ozbiljno,ali da li je oziljan odabir sudija u nokaut fazi...strašno...Alžirac nije znao gde je levo...Mažić je zaslužio mnogo više...

hahahahaha

pre 9 godina

Mozemo da pricamo sta hocemo, ali Mesi jeste zajedno sa Ronaldom najbolji na svetu. Na prvenstvu mozemo da kazemo da manje vise sam doveo Argentinu do finala, ali nije bio najbolji. Mada mislim da, iako pravi razliku na terenu, ne bi bio ovoliko dobar kao sto je u Barseloni, da je u nekom drugom timu sa malo drugacijim stilom igre. U Barseloni mu je prosek golova oko 1 po utakmici, ali to nije slucaj sa Argentinom. Razlog je sto mu stil Barselone vise odgovara. U drigim timovima(recimo Mancester, PSG i slicni) bi bio najbolji i pravio razliku na svakoj utakmici ali ne bi bio to "cudo sa druge planete". Tako je bilo i u Argentini, prolazili su uglavno zbog individualnog kvalitet Mesija, Maskerana, Di Marie...

veliki strumf

pre 9 godina

A Mesija nema u idealnom timu? Nema ni Maskerana, ali zato je tu Oskar. Ovi tzv.najbolji timovi su odavno postali nesto skroz nebitno.

nikola

pre 9 godina

Mesi je mogao malo kulturnije da se ponasa pri dodeli trofeja i da sa manje omalovazavanja prihvati nagradu...
(Pera, 14. jul 2014 21:17)

Da je bio malo srdacniji,onda bi bili komentari "kako ga nije sramota,nije zasluzio,a raduje se,smeje se..." ili sta vec,mada i ovako ste ga ocrnili,a nije on sam sebi dodelio nagradu i vidi se da mu uopste nije bilo do nje.

Wllaxy

pre 9 godina

Mesi kao najbolji igrac a nema ga u idealnom timu heheeheheh,i budali je tu sve jasno!!! najbolji igrac treba da bude iz sampionskog tima i on mora da bude u idealnom timu,a ovo je smejurija i cirkuska predstava od FIFE...
(vopi, 14. jul 2014 21:39)

Najbolji igrac po meni treba da bude onaj koji stvarno i jeste bio najbolji, bez obzira iz kog tima dolazi - sampionskog ili nekog drugog! Drugim recima, ako je recimo Hames Rodrigez pokazao najvise, zasto ne izabrati njega za najboljeg igraca prvenstva!? Ili da je kojim slucajem to bio Roben ili bilo ko drugi.

miljan

pre 9 godina

Društvo za dodelu nagrada skupljeno s koca i konopca sramota. Pokazalo se da su igraci barselone (iniesta xavi i ostali) odlicni igraci a kada treba biti lider tima onda mesi pokazuje koliko je prosecan i obican. Pravda za prave vodje robena i bilo koga iz nemacke. Ako je trebalo vec neko iz argentine da bude najbolje onda je to bilo ko iz njihove odbrane pokazali su dominaciju za razliku od baba u napadu.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Neko je spomenuo Nojera ( Neuer ) pa rekao sam ja prije koj dan da jel bi bio fer da se najbolji golman i "igrac" ide u paket Nojer kao golman svakako a bogami i kao odbamreni igrac,samo u jednu utakmicu napustio 16 puta svoj gol,ili bolje receno Nemacka pobedila zato sto nije bila "fer" jer imala 11 igraca ( racunajaci i Nojera ) i jos jedan golman -)))

Sava

pre 9 godina

Pedja, nije lepo što pišeš omalovazavajuće o Argentini, ipak su stigli do FINALA svetskog prvenstva! Neko se nije ni kvalifikovao, neko nije prošao ni grupnu fazu a neko je igrao finale. Nikog ne treba pljuvati!!

Lugano

pre 9 godina

Messi nije zasluzio nagradu, ali reci da je Messi igrac za male utakmice... Covek je potrosen i izmoren, kao i citav tim Barse, koji igra na ekstremno visokom nivou vec zadnjih 6-7 godina. P.s. Nisam simpatizer Barselone.

shoneUTD

pre 9 godina

Nisam neki fan Mesija, zlatnu loptu nije zasluzio..ali nema smisla da ga svi kritikuju zbog igre, mozda nije bio u top formi, ali su ga cuvali po 3 igraca na svakoj utakmici, i zao mi je zbog njega sto nije osvojila Argentina a on otisao u besmrtnike... iako sam navijao za Holandiju!

Slavisa

pre 9 godina

Zao mi je bilo Mesija kada je mimo svoje volje primao nagradu za najboljeg igraca. FIFA mu je ovim samo otezala ionako teske trenutke zbog poraza. Dobio je tolike nagrade koje je apsolutno zasluzio, sad sa ovom neko e reci da su i te dodeljene pristrasnim glasanjem. Ali, ako bismo bas bili objektivni, i pored za njega bledih izdanja, on je i takav bio jedan od najboljih na ovom prvenstvu, tako da je svakako trebao da udje u uzi izbor. No, pored svih onih zasluzenih nagrada koje je dobio naravno da je ovu trebalo dodeliti nekom drugom. Ovako je ispalo kako je Mesi neki veteran i da mu je ovo poslednja sansa da dobije neku nagradu u zivotu. Mesi ce predvoditi Argentinu i na sledecem SP, a i na onom posle njega (na kome mozda nece ucestvovati) ce imati jos uvek manje godina od coveka koji je pre neki dan postao najbolji strelac u istoriji SP. Maradona je sa 26 doveo Argentinu do titule, a sa 30 do finala. Mozda u Mesijevom slucaju bude obrnuto: sa 27 ih je doveo do finala, a sa 31 do titule.

tamo_daleko

pre 9 godina

Po meni,golman Nemacke Nojer.Kapiten odbrane .Na svakoj utakmici je pokazao maksimum,posebno na utakmicama protiv Alzira i Francuske gde je odbranio nekoliko sasvim izglednih prilika koje su imali Alzirci i Francuzi.Covek je apsolutni gospodar u svojih 16 metar...ko zna koliko bi jos prilika protivnici Nemacke imali da je na njihovom golu bio npr. golman Engleske Hart,ili Spanije...
Mesi je odigrao prosecno,uostalom ni Argentina nije odigrala nista bolje kompletan turnir.Mislim da postoje velike razlike u misljenju kako Argentina treba da igra izmedju Mesija i selektora argentinske reprezentacije.Ko je primetio,posle 90 minuta u kratkoj pauzi,selektor Argentine je okupio igrace,radi daljeg dogovora,Mesi se samo udaljio:) Svakom je bilo jasno da "igraju" na penale.
FIFA? Video sam i daleko gore odluke:) Pa sudjenje na Svetskim Prvenstvima je iz turnira u turnir sve gore.
Ovo prvenstvo ce se pamtiti ne po Mesiju,vec po utakmici Brazil-Nemacka 1-7.Zato,Nemci sasvim zasluzeno i jesu prvaci Sveta.

Velibor stankovic

pre 9 godina

Ej u idealnom timu nema igraca kooji je dobio nagradu za najboljeg igraca ( predpostavljoam da je fifa pravila ovu listu).
A da prokometarisem sto rece neko u komentaru da treba mesija da je sramota zbog nagrade, ja iako ga ne volim nesto posebno ne mogu njega da krivim sto je dobio nagradu pa nije on kriv sto ovi iz fife puse smesne cigare cak po njegovom ponasanju dok je primao nagradu moze da se kaze da je bio iznenadjen i da ga je bilo sramota a covek ni kriv ni duzan.

Bogoljub

pre 9 godina

Uvek se treba drzati principa da iz sampiona ide mvp.Ovo je kuptakmicenje i kroz tose to treba ceniti. Iako od Nemaca niko bas nije odskakao trebao je dobiti ili Miller, ili Schweinsteiger ili cak Lhm, Neuer, Ozil..
pre 4 godine je tragikomicno nagradu dobio Forlan. I to kao da je nekosad iz Brazila dobio. Cak da je Neymar bio mnogo bolji od njega.
Inace, ako se odustalood tog principa Messi je najblizi tituli. Jednostavno toliko znaci ekipi i njihovim dobrim rezultatima. Argentina je jedna prosečna ekipa bez njega koja bi se borila u grupi. Ovako je samo sedam minuta bila od neresenog rezultata u finalu.