Subota, 22.03.2014.

13:43

Dejan Petković, Srbin koji je očarao fudbalski Brazil

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Dejan Petkoviæ, Srbin koji je oèarao fudbalski Brazil IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 10 godina

Ne bi bilo toliko cudno da covek ode u Brazil i bude stoper (mada su brazilci talentovani i na toj poziciji), ali da covek ode u Brazil i postane legenda igrajuci "desetku" to je vec cudo! Veliki naklon Rambu!

realno

pre 10 godina

Da je bio toliko dobar Brazilci bi mu dali pasos pa bi igrao za njihovu reprezentaciju.
(Ajte molim vas, 23. mart 2014 03:24)

Neobavesten si...brazilci su ga u nekoliko navrati zvali i nudili mu da dobije pasos (bas pred svetsko prvenstvo 2002-e) i pre nego sto napuni dovoljno godina zivljenja u brazilu za to ali on je cekao poziv Srbije zelja mu je bila da igra za Srbiju covek je patriota medjutim kasno je shvatio da to nikad nece da se desi. Ima konferencija gde je zaplakao na pitanje novinara "da li je realno da se desi da dobije poziv za reprezentaciu svoje zemlje" ...to je bilo 2009-e...

A pred svetsko prvenstvo 2006 kad su pitali selektora Brazila ko ce da osvoji mundijal on je rekao?
- Srbija i Crna Gora
Novinar u cudu pita zsto?
- Zato sto imaju 22 igraca bolja od Dejana Petkovica...

tupko

pre 10 godina

Ne Rambo nego najbolji fudbaler sveta ikada, ne bi uspeo da izbegne sve prljave udarce po nogama koji su ga udarali od kurte i murte iz Srbije.Pa ovde vazi pravilo: "uspeo u svetu,e sada ce da vidi".Covek je svetska fudbalska legenda.

Dshn

pre 10 godina

Ko nije, obavezno neka pogleda dokumentarac o Rambu
Ostavlja čovek otisak stopala na Marakani(najveća čast u brazilskom fudbalu) i neko ga pita da li bi voleo da zaigra za Srbiju za svetskom prvenstvu, pogledajte šta je bol, iskrena reakcija i jedan džentlmen koji će ostati zauvek. http://youtu.be/bY6ojAelu3o?t=1h12m17s

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Mozda nekoga nije sramota, ali mene jeste. Ovo sto se Petkovicu dogodilo, nije se dogodilo niti jednome fudbaleru na svetu. Ne znam zasto je tako moralo biti. Ocigledno je to, da je nekome isto odgovaralo. Opet se pitam, zasto....

Necete se sloziti sa mnom, ali dok sam trenirao fudbal, meni je Petkovic bio idol, ostao. Za mene najbolji nas igrac ikada.
Nikada necu prestati da zalim zbog toga sto nije igrao za nasu reprezentaciju. Kada sam cuo da postoji mogucnost za to, skakao sam od srece....na kraju, opet nista. Cak sam kupio original dres nase reprezentacije i odstampao broj deset sa prezimenom Petkovic. Opet, uzalud.

Velika sramota jeste ovo. Velika....

Ali, igrali su Petrovici i ostali tatini sinovi.....
Protiv Australije najbolje.

Suntavilo

pre 10 godina

Bio sam u Brazilu u zemlji gde je fudbal smisao zivota, a Petkovic neko za koga kazu "ti si sigurno Brazilac, igras fudbal bolje od Brazilaca! Tamo svi znaju za Ramba, za Srbiju, deca od 10 do matoraca 50 su culi za njega i samo najlepse pricaju o njemu... Kao uspomenu morao sam da kupim dres Petkovica!

stoper4

pre 10 godina

Inače navijam za Partizan a fudbal me gotovo ne interesuje.
Ali ovo samo pokazuje ko smo i u kakvoj zemlji živimo. Ovaj čovek je živa legenda u Brazilu, kolevci fudbala ali i dalje ga niko u savezu ne spominje, prave se ludi. Tako je u fudbalu, tako je u ostalim sferama našeg "društva". Korumpirani političari vode fudbal, opštinu, državu i kako mi možemo da napredujemo?
Da se ne lažemo, biće nam ovako još dugo, jer dozvoljavamo da nas prave majmunima

Zare

pre 10 godina

A mogao si lepo da ostanes u Srbiji i kukas kako nema para, kako je sve namesteno, kako nema pravde. A ti ode u Brazil i postade legenda.
Svi koji ste nezadovoljni u Srbiji a mislite da vredite vise...evo vam primer za slditi.

Majdan

pre 10 godina

VELIKI SI DEJANE !!!!!!!! VEČNA TI SLAVA
(,,,,............., 22. mart 2014 20:45)

Puj, pomeri se s' mesta! Pa nije mrtav jbt! Vecna ti slava!?

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Da je bio toliko dobar Brazilci bi mu dali pasos pa bi igrao za njihovu reprezentaciju.
(Ajte molim vas, 23. mart 2014 03:24)

I da su mu dali pasos ne bi mogao da igra za Brazil,jer je 1995. godine vec debitovao za Jugoslaviju i odigrao par meceva,a tada je jos bio u Zvezdi/Realu. Kada odigras jedan mec za seniorsku reprezentaciju jedne zemlje posle vise nema premetacine,po pravilima FIFA.

Zevs

pre 10 godina

Gledao sam film sa njim. Svaka cast za kvalitet i rezultate, ali toliko arogantnu i nevaspitanu osobu nisam nikad video. Kaze supruzi u filmu; a Ko ti je ovo sve omogucio,a? Sta si radila pre toga? Vidis kako sad zivis? Ona jadna klima glavom. Kroz ceo film sam se trzao na izjave i komentare. Blagi uzas. Ponekad valja biti i covek, pogotovo ako trebate da igrate desetku za drzavni tim. Siguran sam da se mnogima koji su odlucivali kao i meni nije svidela njegova narav. Niste dobri koliko mislite da jeste, vec koliko vas drugi cene! Fudbal je timski sport i to je nekad bitnije od vestine.

Aleksandar

pre 10 godina

Rambo je neverovatno popularan u Rio De Zaneiru; ako kažeš da si iz Srbije momentalno postaneš "Peci". Flamenkovi dresovi sa njegovim imenom se i dan danas prodaju kao da covek igra u punoj formi. Cudo jedno.

pomorac

pre 10 godina

Rambo se nije snasao u Evropu (po mom misljenju) jer se u Evropi vise ne igra izvorni fudbal vec kapitalisticki. Odgledajte nekada drugu ligu Argentine ili Brazila. Pa evropske lige sa "magicnim potezima" su smijesne! Pajaci! Nema tu nikakve magije samo su ljudi naucili na "pas-sut" igru bez imalo ljepote u pokretima i individualnosti u kretanju i idejama. Sve je postalo rukomet-sablon i nista drugo. U Santosu kada sam rekao da dam Srbin covjek me bukvalno izgrlio jer sam mu "brat iz zemlje fudbala Ramba Petkovica" a mi ni zemlje vidjeli a kamoli fudbala! Bilo mi neprijatno...

Lazar

pre 10 godina

I da je Rambo igrao nasa reprezentacija ne bi ucinila nista vise. Bila je potrebna celokupna transformacija od fudbalskog saveza preko trenera do rezervnih igraca. Tu jedan fudbaler ne bi puno pomogao.

Drula9

pre 10 godina

Sećam se prepirke sa prijateljem koji je Brazilac. Počeo je da omalovazava našu zamlju i pito me reci mi jednog Srpskog fudbalera da je poznat. Kada sam reko Dejan Petkovic dečko je reko j....e nisam znao da je on Srbin, pa on je najbolji :) toliko o Rambu!!!

Boro

pre 10 godina

Živim u Portugalu (Lisabon) već osmu godinu. Nebrojeno puta mi se desilo da me Brazilac/Brazilka (da, Brazilke, i to ne malo njih) pitaju odakle sam, i na "Sérvia" momentalno odgovore "A! Rambo Petković, o melhor jogador no Brasil!!!" (najbolji igrač u Brazilu; jasno, "igrač" je fudbaler, ipak pričamo o Brazilu... :-).

Dva slučaja su mi posebno ostala u sećanju. Prvi u Portu, u kafiću na obali reke Douro. Bio sam sa tadašnjom devojkom, sada suprugom (i ona kao i ja iz Beograda). Uslužio nas je kelner crnac, iz Brazila (portugalski je, naravno, jedan jezik, ali se portugalski i brazilski akcenat jako razlikuju, dovoljno je da provedete par meseci u Portugalu, gde ima puno Brazilaca, i da, iako možda (kao ja) ne govorite dobro jezik, bez problema provalite ako je osoba iz Brazila).

Dakle donosi on račun, i pita nas odakle smo (jer provaljuje da nismo "native speakers"). Na "Sérvia" momentalno razvlači najveći osmeh ikada i, naravno, "Rambo Petković, o artista!!!"

Pre nekih 5 godina sam posetio prijateljicu u jugozapadnom malom, ali jako lepom, francuskom gradu Po ("Pau" na francuskom). Mi u restoranu, plaćam karticom (portugalskom) i kelner mi se obrati na portugalskom, "I ti si iz Portugala!". Sad, čujem da je Brazilac, i kažem to, a on "dobro, jesam iz Brazila, ali živeo sam u Liabonu dugo, kao i ti?" (provaljuje da nisam Portugalac). Pita odakle sam, i opet na "Sérvia" kez i "Rambo Petković!!!"

Predragon

pre 10 godina

Najveci paradoks je zapravo to sto jedini profil igraca koji nam je realno nedostajao povlacenjem Piksija, mogao da popuni jedino Rambo i niko drugi.

Vera u Boga,ljubav i vera u sebe,samo toliko,a nista ne kosta!

pre 10 godina

(rogi, 22. mart 2014 22:01)
Slicni smo kao Jevreji.Dajemo velike duhove(oni dobise Hrista ni manje ni vise!!!) i onda ih se odricemo,izdajemo,zanemarujemo i zatvaramo oci na njih...pa se pitamo sto nas,kao i njih Bog progoni i stalno sakati.
Pa ko sebe ne cuva,ni Bog ga ne cuva!
Samo malo vise samopostovanja,svesti za prepoznati svoje kvalitete i negovati ih kao nezan cvet,a ne uzimati te darove sa neba olako...i eto nas srecnih i na zemlji i na nebesima!

Solaja

pre 10 godina

i nikada ga nisu pozvali u reprezentaciju Srbije cak i na
prijateljski mec, da toliko o kompleksima i malogradjanstini sa
kojima apliciramo da "obogatimo" evropsko drustvo.
Svaka cast smekeru toplo preporucujem film o njemu.

rogi

pre 10 godina

Iz iskustva (svog i drugih) jasno je da Srbija NE CENI najbolje sto ima u svim podrucjima (od sporta do nauke). Kao neko ko je redovni profesor na jednom od najboljih univerziteta na svetu mogu samo reci: da sam ostao u Srbiji, najvise sto bi mogao da postignem je doktor opste prakse u nekom manjem mestu (ili vecem selu). To ne znaci da nemam veliko postovanje prema ljudima koji rade taj veoma odgovoran posao. Bez veze se ne moze. Zalost i tuga za narod...

realno

pre 10 godina

Tacno je da ga celnici nisu gotivili i da su sve cinili da ne zaigra za nas ALI zapitajte se je li bila neka akcija navijaca (pre svega mislim na Delije) koja je bila usmerena ka tome da Petkovic zaigra za Srbiju ? E to sramotu cini jos vecom.

S druge strane ne bi on uspeo da se uklopi u reprezentaciju, a znate zasto?? Dejan Petkovic je vodja, cvrst karakter tj. plejmejker i oko njega mora sve da se vrti kako bi ne samo iskazao svoj max potencijal vec kako bi tim ostvario max rezultate, a svi znamo koliko smo mi srbi "slozni" i koliko "nismo" ljubomorni...za cas bi se stvorili klanovi i dovidjenja.

S trece strane - ljubitelji fudbala u Srbiji nisu ni svesni kakvu poruku nosi Petkovicev uspeh u Brazilu...nijedan stranac nije ostavio ni blizu takav utisak covek je skoro skroz zasenio i jednog Zagala !! Brazilci kazu da je Dejan brazilac Pelea se niko ne bi secao....dakle kod nas ima telanata, nasa deca su veoma talentovana ali nema pravilne selekcije, nema sistema..nismo mi za fudbal..za fudbal treba imati vise od talenta - treba imati malo stida, a mi mnogo volimo "po babu i stricevima".

Ovaj covek je jedan od poslednjih asova one "stare skole" fudbala koji polako odlazi put legende...ljubav je zamenjena sa strascu prema novcu, a lepota igre sa fizickom silom gde je pobednik onaj ko se kvalitetnije dopinguje.

pedja

pre 10 godina

Najbolja priča oko ramba je ona na konferenciji za štampu 2006-te godine koju je tad držao selektor brazila na tom svetskom prvenstvu.Neki novinar ga je pitao ko će da bude šampion sveta.On je rekao srbija i crna gora.Zato što imaju 22 bolja fudbalera od Dejama Petkovića Ramba

Vesko

pre 10 godina

Jeste igrao u brazilskoj ligi, ali treba imati na umu da najbolji brazilski fudbaleri igraju u Evropi u istoj onoj u kojoj se Rambo nije snasao (odigrao svega desetak utakmica u Spaniji).

x files

pre 10 godina

kompletnu državu uključujući i fudbal vode partijski i tajkunski podobni ljudi. da li je db iza toga ne znam ali to što vidim je tako. kao da smo u lavirintu iz koga ne možemo da izadjemo. strašan je taj osećaj nemoći.

D.M. 9

pre 10 godina

Nemate pojma koliko mi je krivo sto nikad nije zaigrao za reprezentaciju. Covek sa ogromnim srcem,pobednickim mentalitetom a opet nije dobio sansu. Drzi se legendo, pa jednog dana ako vec nisi imao prilike da igras a ti onda vodi nas fudbal sa neke funkcije FSS-e.

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Ako nece Deja za 6. zvezdu zato sto nije Srbin iz Srbije,onda nema raloga da Ramba ne proglase za 6. zvezdu! Odnosno, Dejo sesta,Rambo sedma zvezda.
Onaj Prazilukicev cirkus i sramotu za klub ukinuti.

nislija

pre 10 godina

zivi njegova legenda i u nisu,uvek kad ga vidim u merkatoru gde sa drugarom (isto ex fudbaler) vodi kafic dobacim mu "rambo legendo","rambo najjaci si" on se uvek onako simpaticno nasmeje :) i ulepsa mi dan.RAMBO CARE!

pedja

pre 10 godina

Najbolja priča oko ramba je ona na konferenciji za štampu 2006-te godine koju je tad držao selektor brazila na tom svetskom prvenstvu.Neki novinar ga je pitao ko će da bude šampion sveta.On je rekao srbija i crna gora.Zato što imaju 22 bolja fudbalera od Dejama Petkovića Ramba

D.M. 9

pre 10 godina

Nemate pojma koliko mi je krivo sto nikad nije zaigrao za reprezentaciju. Covek sa ogromnim srcem,pobednickim mentalitetom a opet nije dobio sansu. Drzi se legendo, pa jednog dana ako vec nisi imao prilike da igras a ti onda vodi nas fudbal sa neke funkcije FSS-e.

nislija

pre 10 godina

zivi njegova legenda i u nisu,uvek kad ga vidim u merkatoru gde sa drugarom (isto ex fudbaler) vodi kafic dobacim mu "rambo legendo","rambo najjaci si" on se uvek onako simpaticno nasmeje :) i ulepsa mi dan.RAMBO CARE!

realno

pre 10 godina

Tacno je da ga celnici nisu gotivili i da su sve cinili da ne zaigra za nas ALI zapitajte se je li bila neka akcija navijaca (pre svega mislim na Delije) koja je bila usmerena ka tome da Petkovic zaigra za Srbiju ? E to sramotu cini jos vecom.

S druge strane ne bi on uspeo da se uklopi u reprezentaciju, a znate zasto?? Dejan Petkovic je vodja, cvrst karakter tj. plejmejker i oko njega mora sve da se vrti kako bi ne samo iskazao svoj max potencijal vec kako bi tim ostvario max rezultate, a svi znamo koliko smo mi srbi "slozni" i koliko "nismo" ljubomorni...za cas bi se stvorili klanovi i dovidjenja.

S trece strane - ljubitelji fudbala u Srbiji nisu ni svesni kakvu poruku nosi Petkovicev uspeh u Brazilu...nijedan stranac nije ostavio ni blizu takav utisak covek je skoro skroz zasenio i jednog Zagala !! Brazilci kazu da je Dejan brazilac Pelea se niko ne bi secao....dakle kod nas ima telanata, nasa deca su veoma talentovana ali nema pravilne selekcije, nema sistema..nismo mi za fudbal..za fudbal treba imati vise od talenta - treba imati malo stida, a mi mnogo volimo "po babu i stricevima".

Ovaj covek je jedan od poslednjih asova one "stare skole" fudbala koji polako odlazi put legende...ljubav je zamenjena sa strascu prema novcu, a lepota igre sa fizickom silom gde je pobednik onaj ko se kvalitetnije dopinguje.

rogi

pre 10 godina

Iz iskustva (svog i drugih) jasno je da Srbija NE CENI najbolje sto ima u svim podrucjima (od sporta do nauke). Kao neko ko je redovni profesor na jednom od najboljih univerziteta na svetu mogu samo reci: da sam ostao u Srbiji, najvise sto bi mogao da postignem je doktor opste prakse u nekom manjem mestu (ili vecem selu). To ne znaci da nemam veliko postovanje prema ljudima koji rade taj veoma odgovoran posao. Bez veze se ne moze. Zalost i tuga za narod...

Boro

pre 10 godina

Živim u Portugalu (Lisabon) već osmu godinu. Nebrojeno puta mi se desilo da me Brazilac/Brazilka (da, Brazilke, i to ne malo njih) pitaju odakle sam, i na "Sérvia" momentalno odgovore "A! Rambo Petković, o melhor jogador no Brasil!!!" (najbolji igrač u Brazilu; jasno, "igrač" je fudbaler, ipak pričamo o Brazilu... :-).

Dva slučaja su mi posebno ostala u sećanju. Prvi u Portu, u kafiću na obali reke Douro. Bio sam sa tadašnjom devojkom, sada suprugom (i ona kao i ja iz Beograda). Uslužio nas je kelner crnac, iz Brazila (portugalski je, naravno, jedan jezik, ali se portugalski i brazilski akcenat jako razlikuju, dovoljno je da provedete par meseci u Portugalu, gde ima puno Brazilaca, i da, iako možda (kao ja) ne govorite dobro jezik, bez problema provalite ako je osoba iz Brazila).

Dakle donosi on račun, i pita nas odakle smo (jer provaljuje da nismo "native speakers"). Na "Sérvia" momentalno razvlači najveći osmeh ikada i, naravno, "Rambo Petković, o artista!!!"

Pre nekih 5 godina sam posetio prijateljicu u jugozapadnom malom, ali jako lepom, francuskom gradu Po ("Pau" na francuskom). Mi u restoranu, plaćam karticom (portugalskom) i kelner mi se obrati na portugalskom, "I ti si iz Portugala!". Sad, čujem da je Brazilac, i kažem to, a on "dobro, jesam iz Brazila, ali živeo sam u Liabonu dugo, kao i ti?" (provaljuje da nisam Portugalac). Pita odakle sam, i opet na "Sérvia" kez i "Rambo Petković!!!"

Solaja

pre 10 godina

i nikada ga nisu pozvali u reprezentaciju Srbije cak i na
prijateljski mec, da toliko o kompleksima i malogradjanstini sa
kojima apliciramo da "obogatimo" evropsko drustvo.
Svaka cast smekeru toplo preporucujem film o njemu.

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Ako nece Deja za 6. zvezdu zato sto nije Srbin iz Srbije,onda nema raloga da Ramba ne proglase za 6. zvezdu! Odnosno, Dejo sesta,Rambo sedma zvezda.
Onaj Prazilukicev cirkus i sramotu za klub ukinuti.

Predragon

pre 10 godina

Najveci paradoks je zapravo to sto jedini profil igraca koji nam je realno nedostajao povlacenjem Piksija, mogao da popuni jedino Rambo i niko drugi.

Drula9

pre 10 godina

Sećam se prepirke sa prijateljem koji je Brazilac. Počeo je da omalovazava našu zamlju i pito me reci mi jednog Srpskog fudbalera da je poznat. Kada sam reko Dejan Petkovic dečko je reko j....e nisam znao da je on Srbin, pa on je najbolji :) toliko o Rambu!!!

pomorac

pre 10 godina

Rambo se nije snasao u Evropu (po mom misljenju) jer se u Evropi vise ne igra izvorni fudbal vec kapitalisticki. Odgledajte nekada drugu ligu Argentine ili Brazila. Pa evropske lige sa "magicnim potezima" su smijesne! Pajaci! Nema tu nikakve magije samo su ljudi naucili na "pas-sut" igru bez imalo ljepote u pokretima i individualnosti u kretanju i idejama. Sve je postalo rukomet-sablon i nista drugo. U Santosu kada sam rekao da dam Srbin covjek me bukvalno izgrlio jer sam mu "brat iz zemlje fudbala Ramba Petkovica" a mi ni zemlje vidjeli a kamoli fudbala! Bilo mi neprijatno...

x files

pre 10 godina

kompletnu državu uključujući i fudbal vode partijski i tajkunski podobni ljudi. da li je db iza toga ne znam ali to što vidim je tako. kao da smo u lavirintu iz koga ne možemo da izadjemo. strašan je taj osećaj nemoći.

Milos

pre 10 godina

Ne bi bilo toliko cudno da covek ode u Brazil i bude stoper (mada su brazilci talentovani i na toj poziciji), ali da covek ode u Brazil i postane legenda igrajuci "desetku" to je vec cudo! Veliki naklon Rambu!

realno

pre 10 godina

Da je bio toliko dobar Brazilci bi mu dali pasos pa bi igrao za njihovu reprezentaciju.
(Ajte molim vas, 23. mart 2014 03:24)

Neobavesten si...brazilci su ga u nekoliko navrati zvali i nudili mu da dobije pasos (bas pred svetsko prvenstvo 2002-e) i pre nego sto napuni dovoljno godina zivljenja u brazilu za to ali on je cekao poziv Srbije zelja mu je bila da igra za Srbiju covek je patriota medjutim kasno je shvatio da to nikad nece da se desi. Ima konferencija gde je zaplakao na pitanje novinara "da li je realno da se desi da dobije poziv za reprezentaciu svoje zemlje" ...to je bilo 2009-e...

A pred svetsko prvenstvo 2006 kad su pitali selektora Brazila ko ce da osvoji mundijal on je rekao?
- Srbija i Crna Gora
Novinar u cudu pita zsto?
- Zato sto imaju 22 igraca bolja od Dejana Petkovica...

Lazar

pre 10 godina

I da je Rambo igrao nasa reprezentacija ne bi ucinila nista vise. Bila je potrebna celokupna transformacija od fudbalskog saveza preko trenera do rezervnih igraca. Tu jedan fudbaler ne bi puno pomogao.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Mozda nekoga nije sramota, ali mene jeste. Ovo sto se Petkovicu dogodilo, nije se dogodilo niti jednome fudbaleru na svetu. Ne znam zasto je tako moralo biti. Ocigledno je to, da je nekome isto odgovaralo. Opet se pitam, zasto....

Necete se sloziti sa mnom, ali dok sam trenirao fudbal, meni je Petkovic bio idol, ostao. Za mene najbolji nas igrac ikada.
Nikada necu prestati da zalim zbog toga sto nije igrao za nasu reprezentaciju. Kada sam cuo da postoji mogucnost za to, skakao sam od srece....na kraju, opet nista. Cak sam kupio original dres nase reprezentacije i odstampao broj deset sa prezimenom Petkovic. Opet, uzalud.

Velika sramota jeste ovo. Velika....

Ali, igrali su Petrovici i ostali tatini sinovi.....
Protiv Australije najbolje.

tupko

pre 10 godina

Ne Rambo nego najbolji fudbaler sveta ikada, ne bi uspeo da izbegne sve prljave udarce po nogama koji su ga udarali od kurte i murte iz Srbije.Pa ovde vazi pravilo: "uspeo u svetu,e sada ce da vidi".Covek je svetska fudbalska legenda.

Suntavilo

pre 10 godina

Bio sam u Brazilu u zemlji gde je fudbal smisao zivota, a Petkovic neko za koga kazu "ti si sigurno Brazilac, igras fudbal bolje od Brazilaca! Tamo svi znaju za Ramba, za Srbiju, deca od 10 do matoraca 50 su culi za njega i samo najlepse pricaju o njemu... Kao uspomenu morao sam da kupim dres Petkovica!

Vera u Boga,ljubav i vera u sebe,samo toliko,a nista ne kosta!

pre 10 godina

(rogi, 22. mart 2014 22:01)
Slicni smo kao Jevreji.Dajemo velike duhove(oni dobise Hrista ni manje ni vise!!!) i onda ih se odricemo,izdajemo,zanemarujemo i zatvaramo oci na njih...pa se pitamo sto nas,kao i njih Bog progoni i stalno sakati.
Pa ko sebe ne cuva,ni Bog ga ne cuva!
Samo malo vise samopostovanja,svesti za prepoznati svoje kvalitete i negovati ih kao nezan cvet,a ne uzimati te darove sa neba olako...i eto nas srecnih i na zemlji i na nebesima!

Aleksandar

pre 10 godina

Rambo je neverovatno popularan u Rio De Zaneiru; ako kažeš da si iz Srbije momentalno postaneš "Peci". Flamenkovi dresovi sa njegovim imenom se i dan danas prodaju kao da covek igra u punoj formi. Cudo jedno.

Dshn

pre 10 godina

Ko nije, obavezno neka pogleda dokumentarac o Rambu
Ostavlja čovek otisak stopala na Marakani(najveća čast u brazilskom fudbalu) i neko ga pita da li bi voleo da zaigra za Srbiju za svetskom prvenstvu, pogledajte šta je bol, iskrena reakcija i jedan džentlmen koji će ostati zauvek. http://youtu.be/bY6ojAelu3o?t=1h12m17s

Zare

pre 10 godina

A mogao si lepo da ostanes u Srbiji i kukas kako nema para, kako je sve namesteno, kako nema pravde. A ti ode u Brazil i postade legenda.
Svi koji ste nezadovoljni u Srbiji a mislite da vredite vise...evo vam primer za slditi.

stoper4

pre 10 godina

Inače navijam za Partizan a fudbal me gotovo ne interesuje.
Ali ovo samo pokazuje ko smo i u kakvoj zemlji živimo. Ovaj čovek je živa legenda u Brazilu, kolevci fudbala ali i dalje ga niko u savezu ne spominje, prave se ludi. Tako je u fudbalu, tako je u ostalim sferama našeg "društva". Korumpirani političari vode fudbal, opštinu, državu i kako mi možemo da napredujemo?
Da se ne lažemo, biće nam ovako još dugo, jer dozvoljavamo da nas prave majmunima

Vesko

pre 10 godina

Jeste igrao u brazilskoj ligi, ali treba imati na umu da najbolji brazilski fudbaleri igraju u Evropi u istoj onoj u kojoj se Rambo nije snasao (odigrao svega desetak utakmica u Spaniji).

Majdan

pre 10 godina

VELIKI SI DEJANE !!!!!!!! VEČNA TI SLAVA
(,,,,............., 22. mart 2014 20:45)

Puj, pomeri se s' mesta! Pa nije mrtav jbt! Vecna ti slava!?

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Da je bio toliko dobar Brazilci bi mu dali pasos pa bi igrao za njihovu reprezentaciju.
(Ajte molim vas, 23. mart 2014 03:24)

I da su mu dali pasos ne bi mogao da igra za Brazil,jer je 1995. godine vec debitovao za Jugoslaviju i odigrao par meceva,a tada je jos bio u Zvezdi/Realu. Kada odigras jedan mec za seniorsku reprezentaciju jedne zemlje posle vise nema premetacine,po pravilima FIFA.

Zevs

pre 10 godina

Gledao sam film sa njim. Svaka cast za kvalitet i rezultate, ali toliko arogantnu i nevaspitanu osobu nisam nikad video. Kaze supruzi u filmu; a Ko ti je ovo sve omogucio,a? Sta si radila pre toga? Vidis kako sad zivis? Ona jadna klima glavom. Kroz ceo film sam se trzao na izjave i komentare. Blagi uzas. Ponekad valja biti i covek, pogotovo ako trebate da igrate desetku za drzavni tim. Siguran sam da se mnogima koji su odlucivali kao i meni nije svidela njegova narav. Niste dobri koliko mislite da jeste, vec koliko vas drugi cene! Fudbal je timski sport i to je nekad bitnije od vestine.

Vesko

pre 10 godina

Jeste igrao u brazilskoj ligi, ali treba imati na umu da najbolji brazilski fudbaleri igraju u Evropi u istoj onoj u kojoj se Rambo nije snasao (odigrao svega desetak utakmica u Spaniji).

Zevs

pre 10 godina

Gledao sam film sa njim. Svaka cast za kvalitet i rezultate, ali toliko arogantnu i nevaspitanu osobu nisam nikad video. Kaze supruzi u filmu; a Ko ti je ovo sve omogucio,a? Sta si radila pre toga? Vidis kako sad zivis? Ona jadna klima glavom. Kroz ceo film sam se trzao na izjave i komentare. Blagi uzas. Ponekad valja biti i covek, pogotovo ako trebate da igrate desetku za drzavni tim. Siguran sam da se mnogima koji su odlucivali kao i meni nije svidela njegova narav. Niste dobri koliko mislite da jeste, vec koliko vas drugi cene! Fudbal je timski sport i to je nekad bitnije od vestine.

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Ako nece Deja za 6. zvezdu zato sto nije Srbin iz Srbije,onda nema raloga da Ramba ne proglase za 6. zvezdu! Odnosno, Dejo sesta,Rambo sedma zvezda.
Onaj Prazilukicev cirkus i sramotu za klub ukinuti.

realno

pre 10 godina

Tacno je da ga celnici nisu gotivili i da su sve cinili da ne zaigra za nas ALI zapitajte se je li bila neka akcija navijaca (pre svega mislim na Delije) koja je bila usmerena ka tome da Petkovic zaigra za Srbiju ? E to sramotu cini jos vecom.

S druge strane ne bi on uspeo da se uklopi u reprezentaciju, a znate zasto?? Dejan Petkovic je vodja, cvrst karakter tj. plejmejker i oko njega mora sve da se vrti kako bi ne samo iskazao svoj max potencijal vec kako bi tim ostvario max rezultate, a svi znamo koliko smo mi srbi "slozni" i koliko "nismo" ljubomorni...za cas bi se stvorili klanovi i dovidjenja.

S trece strane - ljubitelji fudbala u Srbiji nisu ni svesni kakvu poruku nosi Petkovicev uspeh u Brazilu...nijedan stranac nije ostavio ni blizu takav utisak covek je skoro skroz zasenio i jednog Zagala !! Brazilci kazu da je Dejan brazilac Pelea se niko ne bi secao....dakle kod nas ima telanata, nasa deca su veoma talentovana ali nema pravilne selekcije, nema sistema..nismo mi za fudbal..za fudbal treba imati vise od talenta - treba imati malo stida, a mi mnogo volimo "po babu i stricevima".

Ovaj covek je jedan od poslednjih asova one "stare skole" fudbala koji polako odlazi put legende...ljubav je zamenjena sa strascu prema novcu, a lepota igre sa fizickom silom gde je pobednik onaj ko se kvalitetnije dopinguje.

Lazar

pre 10 godina

I da je Rambo igrao nasa reprezentacija ne bi ucinila nista vise. Bila je potrebna celokupna transformacija od fudbalskog saveza preko trenera do rezervnih igraca. Tu jedan fudbaler ne bi puno pomogao.

Vera u Boga,ljubav i vera u sebe,samo toliko,a nista ne kosta!

pre 10 godina

(rogi, 22. mart 2014 22:01)
Slicni smo kao Jevreji.Dajemo velike duhove(oni dobise Hrista ni manje ni vise!!!) i onda ih se odricemo,izdajemo,zanemarujemo i zatvaramo oci na njih...pa se pitamo sto nas,kao i njih Bog progoni i stalno sakati.
Pa ko sebe ne cuva,ni Bog ga ne cuva!
Samo malo vise samopostovanja,svesti za prepoznati svoje kvalitete i negovati ih kao nezan cvet,a ne uzimati te darove sa neba olako...i eto nas srecnih i na zemlji i na nebesima!

pomorac

pre 10 godina

Rambo se nije snasao u Evropu (po mom misljenju) jer se u Evropi vise ne igra izvorni fudbal vec kapitalisticki. Odgledajte nekada drugu ligu Argentine ili Brazila. Pa evropske lige sa "magicnim potezima" su smijesne! Pajaci! Nema tu nikakve magije samo su ljudi naucili na "pas-sut" igru bez imalo ljepote u pokretima i individualnosti u kretanju i idejama. Sve je postalo rukomet-sablon i nista drugo. U Santosu kada sam rekao da dam Srbin covjek me bukvalno izgrlio jer sam mu "brat iz zemlje fudbala Ramba Petkovica" a mi ni zemlje vidjeli a kamoli fudbala! Bilo mi neprijatno...

Predragon

pre 10 godina

Najveci paradoks je zapravo to sto jedini profil igraca koji nam je realno nedostajao povlacenjem Piksija, mogao da popuni jedino Rambo i niko drugi.

D.M. 9

pre 10 godina

Nemate pojma koliko mi je krivo sto nikad nije zaigrao za reprezentaciju. Covek sa ogromnim srcem,pobednickim mentalitetom a opet nije dobio sansu. Drzi se legendo, pa jednog dana ako vec nisi imao prilike da igras a ti onda vodi nas fudbal sa neke funkcije FSS-e.

rogi

pre 10 godina

Iz iskustva (svog i drugih) jasno je da Srbija NE CENI najbolje sto ima u svim podrucjima (od sporta do nauke). Kao neko ko je redovni profesor na jednom od najboljih univerziteta na svetu mogu samo reci: da sam ostao u Srbiji, najvise sto bi mogao da postignem je doktor opste prakse u nekom manjem mestu (ili vecem selu). To ne znaci da nemam veliko postovanje prema ljudima koji rade taj veoma odgovoran posao. Bez veze se ne moze. Zalost i tuga za narod...

Drula9

pre 10 godina

Sećam se prepirke sa prijateljem koji je Brazilac. Počeo je da omalovazava našu zamlju i pito me reci mi jednog Srpskog fudbalera da je poznat. Kada sam reko Dejan Petkovic dečko je reko j....e nisam znao da je on Srbin, pa on je najbolji :) toliko o Rambu!!!

nislija

pre 10 godina

zivi njegova legenda i u nisu,uvek kad ga vidim u merkatoru gde sa drugarom (isto ex fudbaler) vodi kafic dobacim mu "rambo legendo","rambo najjaci si" on se uvek onako simpaticno nasmeje :) i ulepsa mi dan.RAMBO CARE!

Solaja

pre 10 godina

i nikada ga nisu pozvali u reprezentaciju Srbije cak i na
prijateljski mec, da toliko o kompleksima i malogradjanstini sa
kojima apliciramo da "obogatimo" evropsko drustvo.
Svaka cast smekeru toplo preporucujem film o njemu.

pedja

pre 10 godina

Najbolja priča oko ramba je ona na konferenciji za štampu 2006-te godine koju je tad držao selektor brazila na tom svetskom prvenstvu.Neki novinar ga je pitao ko će da bude šampion sveta.On je rekao srbija i crna gora.Zato što imaju 22 bolja fudbalera od Dejama Petkovića Ramba

x files

pre 10 godina

kompletnu državu uključujući i fudbal vode partijski i tajkunski podobni ljudi. da li je db iza toga ne znam ali to što vidim je tako. kao da smo u lavirintu iz koga ne možemo da izadjemo. strašan je taj osećaj nemoći.

Boro

pre 10 godina

Živim u Portugalu (Lisabon) već osmu godinu. Nebrojeno puta mi se desilo da me Brazilac/Brazilka (da, Brazilke, i to ne malo njih) pitaju odakle sam, i na "Sérvia" momentalno odgovore "A! Rambo Petković, o melhor jogador no Brasil!!!" (najbolji igrač u Brazilu; jasno, "igrač" je fudbaler, ipak pričamo o Brazilu... :-).

Dva slučaja su mi posebno ostala u sećanju. Prvi u Portu, u kafiću na obali reke Douro. Bio sam sa tadašnjom devojkom, sada suprugom (i ona kao i ja iz Beograda). Uslužio nas je kelner crnac, iz Brazila (portugalski je, naravno, jedan jezik, ali se portugalski i brazilski akcenat jako razlikuju, dovoljno je da provedete par meseci u Portugalu, gde ima puno Brazilaca, i da, iako možda (kao ja) ne govorite dobro jezik, bez problema provalite ako je osoba iz Brazila).

Dakle donosi on račun, i pita nas odakle smo (jer provaljuje da nismo "native speakers"). Na "Sérvia" momentalno razvlači najveći osmeh ikada i, naravno, "Rambo Petković, o artista!!!"

Pre nekih 5 godina sam posetio prijateljicu u jugozapadnom malom, ali jako lepom, francuskom gradu Po ("Pau" na francuskom). Mi u restoranu, plaćam karticom (portugalskom) i kelner mi se obrati na portugalskom, "I ti si iz Portugala!". Sad, čujem da je Brazilac, i kažem to, a on "dobro, jesam iz Brazila, ali živeo sam u Liabonu dugo, kao i ti?" (provaljuje da nisam Portugalac). Pita odakle sam, i opet na "Sérvia" kez i "Rambo Petković!!!"

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Da je bio toliko dobar Brazilci bi mu dali pasos pa bi igrao za njihovu reprezentaciju.
(Ajte molim vas, 23. mart 2014 03:24)

I da su mu dali pasos ne bi mogao da igra za Brazil,jer je 1995. godine vec debitovao za Jugoslaviju i odigrao par meceva,a tada je jos bio u Zvezdi/Realu. Kada odigras jedan mec za seniorsku reprezentaciju jedne zemlje posle vise nema premetacine,po pravilima FIFA.

stoper4

pre 10 godina

Inače navijam za Partizan a fudbal me gotovo ne interesuje.
Ali ovo samo pokazuje ko smo i u kakvoj zemlji živimo. Ovaj čovek je živa legenda u Brazilu, kolevci fudbala ali i dalje ga niko u savezu ne spominje, prave se ludi. Tako je u fudbalu, tako je u ostalim sferama našeg "društva". Korumpirani političari vode fudbal, opštinu, državu i kako mi možemo da napredujemo?
Da se ne lažemo, biće nam ovako još dugo, jer dozvoljavamo da nas prave majmunima

Dshn

pre 10 godina

Ko nije, obavezno neka pogleda dokumentarac o Rambu
Ostavlja čovek otisak stopala na Marakani(najveća čast u brazilskom fudbalu) i neko ga pita da li bi voleo da zaigra za Srbiju za svetskom prvenstvu, pogledajte šta je bol, iskrena reakcija i jedan džentlmen koji će ostati zauvek. http://youtu.be/bY6ojAelu3o?t=1h12m17s

realno

pre 10 godina

Da je bio toliko dobar Brazilci bi mu dali pasos pa bi igrao za njihovu reprezentaciju.
(Ajte molim vas, 23. mart 2014 03:24)

Neobavesten si...brazilci su ga u nekoliko navrati zvali i nudili mu da dobije pasos (bas pred svetsko prvenstvo 2002-e) i pre nego sto napuni dovoljno godina zivljenja u brazilu za to ali on je cekao poziv Srbije zelja mu je bila da igra za Srbiju covek je patriota medjutim kasno je shvatio da to nikad nece da se desi. Ima konferencija gde je zaplakao na pitanje novinara "da li je realno da se desi da dobije poziv za reprezentaciu svoje zemlje" ...to je bilo 2009-e...

A pred svetsko prvenstvo 2006 kad su pitali selektora Brazila ko ce da osvoji mundijal on je rekao?
- Srbija i Crna Gora
Novinar u cudu pita zsto?
- Zato sto imaju 22 igraca bolja od Dejana Petkovica...

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Mozda nekoga nije sramota, ali mene jeste. Ovo sto se Petkovicu dogodilo, nije se dogodilo niti jednome fudbaleru na svetu. Ne znam zasto je tako moralo biti. Ocigledno je to, da je nekome isto odgovaralo. Opet se pitam, zasto....

Necete se sloziti sa mnom, ali dok sam trenirao fudbal, meni je Petkovic bio idol, ostao. Za mene najbolji nas igrac ikada.
Nikada necu prestati da zalim zbog toga sto nije igrao za nasu reprezentaciju. Kada sam cuo da postoji mogucnost za to, skakao sam od srece....na kraju, opet nista. Cak sam kupio original dres nase reprezentacije i odstampao broj deset sa prezimenom Petkovic. Opet, uzalud.

Velika sramota jeste ovo. Velika....

Ali, igrali su Petrovici i ostali tatini sinovi.....
Protiv Australije najbolje.

Milos

pre 10 godina

Ne bi bilo toliko cudno da covek ode u Brazil i bude stoper (mada su brazilci talentovani i na toj poziciji), ali da covek ode u Brazil i postane legenda igrajuci "desetku" to je vec cudo! Veliki naklon Rambu!

Aleksandar

pre 10 godina

Rambo je neverovatno popularan u Rio De Zaneiru; ako kažeš da si iz Srbije momentalno postaneš "Peci". Flamenkovi dresovi sa njegovim imenom se i dan danas prodaju kao da covek igra u punoj formi. Cudo jedno.

Majdan

pre 10 godina

VELIKI SI DEJANE !!!!!!!! VEČNA TI SLAVA
(,,,,............., 22. mart 2014 20:45)

Puj, pomeri se s' mesta! Pa nije mrtav jbt! Vecna ti slava!?

tupko

pre 10 godina

Ne Rambo nego najbolji fudbaler sveta ikada, ne bi uspeo da izbegne sve prljave udarce po nogama koji su ga udarali od kurte i murte iz Srbije.Pa ovde vazi pravilo: "uspeo u svetu,e sada ce da vidi".Covek je svetska fudbalska legenda.

Suntavilo

pre 10 godina

Bio sam u Brazilu u zemlji gde je fudbal smisao zivota, a Petkovic neko za koga kazu "ti si sigurno Brazilac, igras fudbal bolje od Brazilaca! Tamo svi znaju za Ramba, za Srbiju, deca od 10 do matoraca 50 su culi za njega i samo najlepse pricaju o njemu... Kao uspomenu morao sam da kupim dres Petkovica!

Zare

pre 10 godina

A mogao si lepo da ostanes u Srbiji i kukas kako nema para, kako je sve namesteno, kako nema pravde. A ti ode u Brazil i postade legenda.
Svi koji ste nezadovoljni u Srbiji a mislite da vredite vise...evo vam primer za slditi.