Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 17.03.2018.

14:00

Dragan Jović član trenerske komisije Svetske tekvondo federacije

Trener tekvondo kluba Galeb Dragan Jović imenovan je za člana trenerske komisije Svetske tekvondo federacije (WT).

Izvor:

Autor:

Dragan Jović član trenerske komisije Svetske tekvondo federacije
StarSport

Jović je već predsednik trenerske komisije Evropske tekvondo federacije, a u naredne dve godine biće član i svetske, do Svetskog prvenstva u Mančesteru 2019.

"Veliko priznanje za naš Savez, moj klub Galeb i mene lično. Daću sve od sebe da sport u mojim ingerencijama unapredim, učinim boljim. Biti deo ove elitne grupe trenera je velika stvar i još veća obaveza, uvek će mi biti u glavi da tamo predstavljam trenera iz Srbije i Evrope. Potrudiću se da me posle dve godine ne zaborave", rekao je Jović, a prenosi Tekvondo klub Galeb.

Srpske reprezentativke Milica Mandić i Tijana Bogdanović su pod njegovim vođstvom osvojile medalje na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, dok su Vanja Stanković i Mandićeva osvojile zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2017. godine.

Jović je zajedno s Mandićevom 2013. godine postao član Kuće slavnih, dva puta je proglašen za najboljeg trenera Srbije u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, a prošle godine je izabran i za najboljeg tekvondo trenera sveta u izboru Svetske tekvondo federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve