Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 11.01.2018.

16:37

Još dve Srpkinje na prestižnom Grend slemu u Kini

Tekvondistkinje Srbije Vanja Stanković i Tijana Bogdanović učestvovaće predstojećeg vikenda na Grend slemu u Kini.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Još dve Srpkinje na prestižnom Grend slemu u Kini
Foto: TKD Galeb

Tekvondo klub "Galeb" je saopštio da Srbija nema predstavnika u muškoj konkurenciji u gradu Vusiju.

U ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati svetska prvakinja iz 2017. godine Vanja Stanković i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Tijana Bogdanović.

Na turnir su pozvani takmičari koji su osvojili olimpijsku medalju, svetsku ili grand pri titulu, i oni koji su se palisrali na kvalifikacionom turniru ili su dobili specijalne pozivnice.

To je jedini turnir s velikim nagradnim fondom: pobednik će dobiti 70.000 dolara, drugoplasirani 20.000, a trećeplasirani 5.000 dolara.

"Tijana u prvom kolu ima nezgodnu Iranku sa kojom ima pozitivan skor, dok se u drugom kolu sreće sa svetskom šampionkom iz Koreje (-46kg). Vanja kao aktuelna svetska šampionka i kao treći nosilac ima prvo kolo slobodno, a onda čeka pobednika od između Turske i Hrvatske. Obe protivnice su izuzetno dobre tako da je svejedno koja će proći dalje. Devojke su vredno radile celi decembar i ovde smo spremni došli. To mi je i najvažnije, a sada treba da na terenu pokažemo i koliko je to", kaže trenr Jović.

Bogdanovićeva se na turnir kvalifikovala kroz mesto na olimpijskoj listi.

"Ovo je jedno od najtežih turnira koje imamo, dolaze samo olimpijski i svetski osvajači medalja, srećna sam što sam medju njima. Pravila su malo promenjena i borbe će biti atraktivnije, jedva čekam da počne", navela je Bogdanovićeva.

Stankovićeva se plasirala na grend slem kao osvajačica svetskog prvenstva.

"Grend slem je novi turnir, takodje i prvi ove godine. Konkurencija je izuzetno jaka, iz svake kategorije dolazi 12 najboljih i zato mi je drago što sam ovde. Nadam se dobrim rezltatima", rekla je Stankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve