Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 19.09.2017.

19:22

Srbija domaćin tekvondo Evropskog prvenstva 2020.

Evropska tekvondo Unija (WTE) zvanično je potvrdila da će Evropsko prvenstvo 2020. godine održati u Srbiji, a grad domaćin biće Beograd.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija domaćin tekvondo Evropskog prvenstva 2020.
Getty Images

Tekvondo asocijacija Srbije (TAS) preuzeće organizaciju 24. kontinentalnog šampionata, koji okuplja najbolje borce Evrope, pa i sveta, navodi se u saopštenju Tekvondo kluba Galeb.

Detaljna dokumentacija koju su predali čelnici TAS-a, na čelu s predsednikom i potpredsednikom, Dejanom Burčulom i Sinišom Jasnićem, prošla je rigoroznu komisiju koja je odlučila da Srbiji poveri organizaciju tog takmičenja, navodi se u saopštenju.

"Činjenica da smo dobili organizaciju EP govori u prilog da smo kao Savez u poslednjih nekoliko meseci napravili ozbiljne promene i krenuli ka promociji ovog olimpijskog sporta u celoj zemlji. Ovo je velika čast i zahvalan sam svim članovima Upravnog odbora koji su podržali akciju da se kandidujemo kao domaćini, i na kraju omogućili da ovu čast i dobijemo", rekao je Burčul.

Potpredsednik TAS je naveo da je izuzetna čast i velika obaveza dobiti organizaciju evropskog šampionata u olimpijskoj godini.

"Ovo će biti samo još jedna stanica gde će naši sportisti moći da prikupe dodatne poene za olimpijsku listu. Činjenica da je to olimpijska godina govori i da ćemo verovatno oboriti rekord po broju takmičara, a o njihovom kvalitetu ne moram ni da govorim. Zasigurno ćemo biti domaćini najboljim borcima sveta, medju kojima mesto nalaze i naši borci. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i organizovati kvalitetno EP", rekao je Jasnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve