Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 03.07.2015.

21:07

Jovićevoj bronza na Evropskom šampionatu

Srpska reprezentativka u tekvodnou Teodora Jović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom šampionatu za kadete u Strazburu u kategoriji do 37 kilograma.

Izvor:

Autor:

Default images
tas.org.rs

Jovićeva je u polufinalu izgubila od Turkinje Polat rezultatom 13:5, dok je prethodno savladala Nemicu Kiskalt 3:2 i Čehinju Katiblovu sa 4:1.

Ovo je prva medalje za Srbiju na takmičenju koje se završava u nedelju.

U konkurenciji do 33 kilograma Sara Jović je u četvrtfinalu izgubila od Nemice Guere sa 9:7, dok je u prethodnoj borbi savladala Lopes iz Španije sa 6:1.

Od ostalih srpskih boraca, Bogdan Bulat (do 37kg) je u borbi za medalju izgubio na zlatan bod od Italijana Munjinija, Marko Tomić (do 45kg) je savladao prvog protivnika, ali je u drugom kolu poražen od Husića iz BiH sa 11:5.

Na startu je izgubio Novak Stanić (do 33kg), dok je Nikola Lončar (do 41kg) poražen od Italijana Milefiorija sa 6:5.

"Dan je dobro počeo, Bogdan i Sara su za dlaku izgubili medalje, a bronza Teodore nas je sve obradovala. Drugog dana nam nastupa najbolja kadetkinja Jovana Atlagić, vicešampionka sveta. Miljana Stefanov, Aleksandra Perišić, koje su se do sada okitile sa mnogo medalja pa sa razlogom očekujemo dobar nastup nasih najmladjih takmičara", rekao je sportski direktor tekvodno kluba Galeb Dragan Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve