Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 25.01.2015.

16:44

Milica i Tijana sjajne na Floridi

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu SAD na Floridi, dok je bronza pripala Tijani Bogdanović.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
TK Galeb

Mandićeva je posle početne tri pobede u finalu G2 turnira izgubila od Holanđanke Rešmi Ogink, druge na olimpijskoj listi.

"Radila sam dosta na promeni tehnike i taktike. Uživala sam u svakom meču, pogotovo u prvom, gde sam imala možda i najmoćniju protivnicu na turniru. Uspela sam da realizujem zamišljeno, sezona je tek počela i nadam se da će biti sve bolje. U maju je Svetsko prvenstvo i to mi je prvi veliki cilj", rekla je Mandićeva.

Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svetska juniorska šampionka, ovoga puta borila se u seniorskoj konkurenciji. Ona je posle tri pobede u prvoj rundi savladala Amerikanku Krejg koja je u top 15 boraca sveta, da bi u polufinalu posle teške borbe izgubila od takmičarke iz Kine.

"U seniorskoj konkurenciji učestvovala sam samo na jednom turniru prošle godine i tad sam osvojila srebro. Jedva sam čekala januar da počnem da se takmičim i u seniorskoj konkurenciji. Za sada mi ide super. Trener i Milica veruju da ću do kraja godine ući u prvih šest na svetu i obezbediti odlazak na Olimpijske igre u Brazilu", rekla je Bogdanovićeva.

Prvog dana turnir srebrne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Sara Jović (do 33 kilograma) i Serđa Stević (do 44 kilograma).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve